Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία»

Συνε­λή­φθη από Αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Αντι­με­τώ­πι­σης Ρατσι­στι­κής Βίας Αττι­κής ο φερό­με­νος ως αρχη­γός της ρνα­ζι­στι­κής οργά­νω­σης «Κρυ­πτεία», ο οποί­ος οδη­γεί­ται το από­γευ­μα της Πέμ­πτης στον εισαγγελέα.

Πρό­κει­ται για έναν 48χρονο καθη­γη­τή, ο οποί­ος αντι­με­τώ­πι­ζει κατη­γο­ρί­ες για εμπρη­σμό, φθο­ρές ξένης περιου­σί­ας και απει­λές κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, καθώς επί­σης και για οπλοφορία.

Η φασι­στι­κή οργά­νω­σης «Κρυ­πτεία», έγι­νε γνω­στή το 2017 όταν επι­τέ­θη­κε στο σπί­τι του Αμίρ, του 11χρονου μαθη­τή από το Αφγα­νι­στάν, ο οποί­ος αν και είχε κλη­ρω­θεί να είναι σημαιο­φό­ρος για την παρέ­λα­ση της 28ης Οκτω­βρί­ου τελι­κά παρέ­λα­σε με την ταμπέ­λα του σχο­λεί­ου του.

Τότε, μέλη της «Κρυ­πτεί­ας», είχαν πετά­ξει πέτρες και μπου­κά­λια στην οικεία που διέ­με­νε η οικο­γέ­νεια του 11χρονου Αμίρ, στην περιο­χή της Δάφ­νης, ενώ είχαν αφή­σει κι ένα χαρ­τό­νι με το οποίο καλού­σαν την οικο­γέ­νεια να φύγει άμε­σα από την Ελλάδα.

Η «Κρυ­πτεία», μετα­ξύ άλλων ενερ­γειών, είχε πραγ­μα­το­ποι­ή­σει εμπρη­στι­κή επί­θε­ση σε Στέ­κι Μετα­να­στών στα Εξάρ­χεια τον Απρί­λιο του 2018 ‑κατα­φέρ­νο­ντας μόνο μικρές υλι­κές ζημιές στην είσοδο‑, ενώ κατέ­στρε­ψαν μνη­μείο για τους πρό­σφυ­γες στη Λέσβο

Η ρατσι­στι­κή οργά­νω­ση είχε ανα­λά­βει την ευθύ­νη και για τον εμπρη­σμό του καταυ­λι­σμού μετα­να­στών — εργα­τών γης στη Νέα Μανω­λά­δα Ηλεί­ας, στις 7 Ιου­νί­ου 2018 αλλά και για τη φασι­στι­κή επί­θε­ση που σημειώ­θη­κε την Κυρια­κή στην κατά­λη­ψη του πρώ­ην ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων.

Την είδη­ση έκα­νε γνω­στή μέσω του λογα­ρια­σμού του στο Facebook, ο Μιχά­λης Λώλης, αξιω­μα­τι­κός του Τμή­μα­τος Αντι­με­τώ­πι­σης Ρατσι­στι­κής Βίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο