Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για την επίθεση σε σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη

Συνε­λή­φθη στο Μαν­χά­ταν ο βασι­κός ύπο­πτος που ανα­ζη­τού­σε η αστυ­νο­μία της Νέας Υόρ­κης για την ένο­πλη επί­θε­ση σε σταθ­μό του μετρό στο Μπρούκλιν.

«Συμπο­λί­τες μου Νεο­ϋ­ορ­κέ­ζοι, τον πιά­σα­με!», ανα­κοί­νω­σε ο δήμαρ­χος της αμε­ρι­κα­νι­κής μεγα­λού­πο­λης Έρικ Άνταμς σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου. «Θα προ­στα­τεύ­ου­με τους κατοί­κους αυτής της πόλης και θα συλ­λαμ­βά­νου­με όσους πιστεύ­ουν ότι μπο­ρούν να σκορ­πί­σουν τον τρό­μο στους Νεο­ϋ­ορ­κέ­ζους», συμπλήρωσε.

Η αστυ­νο­μία είχε εξα­πο­λύ­σει ανθρω­πο­κυ­νη­γη­τό για τον εντο­πι­σμό του Φρανκ Τζέιμς, ενός 62χρονου Αφρο­α­με­ρι­κα­νού, ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται ότι έρι­ξε καπνο­γό­να μέσα σε συρ­μό του μετρό και πυρο­βό­λη­σε 10 επι­βά­τες. Άλλοι 13 άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν στην προ­σπά­θειά τους να εγκα­τα­λεί­ψουν το βαγό­νι στο οποίο επι­κρά­τη­σε πανικός.

Εκπρό­σω­πος της αστυ­νο­μί­ας ανέ­φε­ρε ότι ο Τζέιμς συνε­λή­φθη χάρη στην αξιο­ποί­η­ση πλη­ρο­φο­ρί­ας που έλα­βαν οι αρχές κατά την επι­χεί­ρη­ση που στή­θη­κε για τον εντο­πι­σμό του, η οποία διήρ­κε­σε περί­που 30 ώρες.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο Φρανκ Τζέιμς, ο οποί­ος συνε­λή­φθη στη συνοι­κία Ιστ Βίλατζ του Μαν­χά­ταν, ανα­γνω­ρί­στη­κε από περα­στι­κούς που δημο­σιο­ποί­η­σαν φωτο­γρα­φί­ες του σε μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, τις οποί­ες αξιο­ποί­η­σε η αστυ­νο­μία για να φθά­σει στα ίχνη του.

Η επί­θε­ση σημειώ­θη­κε καθώς η πόλη της Νέας Υόρ­κης αντι­με­τω­πί­ζει μια έξαρ­ση της εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας. Στο πρώ­το τρί­μη­νο του 2022 ο αριθ­μός των κρου­σμά­των ένο­πλης βίας στη Νέα Υόρ­κη αυξή­θη­κε από 260 σε 296 συγκρι­τι­κά με την ίδια περί­ο­δο του 2021, σύμ­φω­να με στοι­χεία της Αστυ­νο­μι­κής Υπη­ρε­σί­ας της Νέας Υόρ­κης που δημο­σιεύ­θη­καν την περα­σμέ­νη εβδομάδα.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο