Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στην Ουτρέχτη

Η ολλαν­δι­κή αστυ­νο­μία συνέ­λα­βε έναν άνδρα τουρ­κι­κής κατα­γω­γής, που φέρε­ται να εμπλέ­κε­ται στο περι­στα­τι­κό με τους πυρο­βο­λι­σμούς στην Ουτρέ­χτη σήμε­ρα, με απο­λο­γι­σμό τρεις νεκρούς και πέντε τραυ­μα­τί­ες, επι­βε­βαί­ω­σαν οι αρχές της πόλης.

Στη σύλ­λη­ψη του 37χρονου Τούρ­κου Γκοκ­μάν Τανίς για την επί­θε­ση, νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, σε συρ­μό του τραμ στην Ουτρέ­χτη, προ­έ­βη η ολλαν­δι­κή αστυνομία.

«Ο βασι­κός ύπο­πτος συνε­λή­φθη» έγρα­ψε η δημο­τι­κή αρχή της Ουτρέ­χτης σε ένα tweet. Την ίδια ώρα, ο επι­κε­φα­λής εισαγ­γε­λέ­ας επι­βε­βαί­ω­σε ότι ο 37χρονος Τούρ­κος είχε ποι­νι­κό μητρώο.

Κατά τη διάρ­κεια   συνέ­ντευ­ξης τύπου, ο εισαγ­γε­λέ­ας Ρούτ­γκερ Γιού­κεν είπε ότι ο Τανίς είχε στο παρελ­θόν συλ­λη­φθεί, χωρίς να δώσει περισ­σό­τε­ρες λεπτομέρειες.

Οι τουρ­κι­κές υπη­ρε­σί­ες πλη­ρο­φο­ριών διε­ξά­γουν έρευ­νες κατά πόσον η σημε­ρι­νή επί­θε­ση ενό­πλου στην Ουτρέ­χτη παρα­κι­νή­θη­κε από προ­σω­πι­κά κίνη­τρα, είτε απο­τε­λού­σε μια τρο­μο­κρα­τι­κή ενέρ­γεια, δήλω­σε σήμε­ρα σε τηλε­ο­πτι­κή του συνέ­ντευ­ξη ο Τούρ­κος πρό­ε­δρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το τουρ­κι­κό ΥΠΕΞ κατα­δί­κα­σε το αιμα­τη­ρό περι­στα­τι­κό. «Κατα­δι­κά­ζου­με έντο­να την επί­θε­ση που συνέ­βη σήμε­ρα στην πόλη της Ουτρέ­χτης στην Ολλαν­δία ανε­ξάρ­τη­τα με την ταυ­τό­τη­τα και τα κίνη­τρα του δρά­στη», ανέ­φε­ρε η ανακοίνωση.

Ο πατέ­ρας του 37χρονου Τούρ­κου που άνοι­ξε πυρ μέσα σε τραμ στην Ουτρέ­χτη σκο­τώ­νο­ντας τρεις ανθρώ­πους, δήλω­σε σήμε­ρα ότι θέλει να “τιμω­ρη­θεί” ο γιος του, εφό­σον είναι πράγ­μα­τι ο δρά­στης της επίθεση.

“Αν το έκα­νε, πρέ­πει να τιμω­ρη­θεί”, είπε στο τουρ­κι­κό ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό πρα­κτο­ρείο DHA ο Μεχ­μέτ Τανίς, πατέ­ρας του Γκιοκ­μέν Τανίς τον οποίο ανα­ζη­τά η ολλαν­δι­κή αστυνομία.

Τουρ­κι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης ανέ­φε­ραν ότι η οικο­γέ­νεια του Τανίς κατά­γε­ται από το Γιοζ­γκάτ, στην κεντρι­κή Τουρκία.

Ο Μεχ­μέτ Τανίς είπε ότι επέ­στρε­ψε στην Τουρ­κία από την Ολλαν­δία το 2008, αφού χώρι­σε με τη σύζυ­γό του η οποία έμει­νε πίσω μαζί με τον γιο τους, τον Γκιοκ­μέν. Ο πατέ­ρας ξανα­πα­ντρεύ­τη­κε και εγκα­τα­στά­θη­κε στην επαρ­χία της Καισάρειας.

“Δεν έχω μιλή­σει, δεν έχω καμία επα­φή με τον γιο μου εδώ και 11 χρό­νια. Δεν έχου­με μιλή­σει από το 2008”, συνέ­χι­σε ο Μεχ­μέτ Τανίς. “Δεν είχε επι­θε­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά. Όμως στο μετα­ξύ πέρα­σαν 11 χρό­νια. Τι έγι­νε, τι βίω­σε; Δεν γνω­ρί­ζω τίπο­τα”, κατέληξε.

Ουτρέ­χτη: 3 νεκροί , 9 τραυ­μα­τί­ες σε επί­θε­ση με άρω­μα τρο­μο­κρα­τί­ας – Ανα­ζη­τεί­ται Τούρκος

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο