Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη ο νεοναζί θαυμαστής του Άουσβιτς

Η αμε­ρι­κα­νι­κή ομο­σπον­δια­κή αστυ­νο­μία (FBI) ανα­κοί­νω­σε ότι συνέ­λα­βε σήμε­ρα τον τύπο που συμ­με­τεί­χε στην επί­θε­ση ενα­ντί­ον του Καπι­τω­λί­ου και φορού­σε ένα μπλου­ζά­κι, όπου ανα­γρα­φό­ταν «Στρα­τό­πε­δο Άου­σβιτς», με την εικό­να του να προ­κα­λεί σοκ στην αμε­ρι­κα­νι­κή εβραϊ­κή κοινότητα.

Το FBI στη Βιρ­τζί­νια συνέ­λα­βε τον Ρόμπερτ Κιθ Πάκερ, κάτοι­κο του Νιού­πορτ Νιους στην ίδια πολι­τεία, που συνο­ρεύ­ει με την Ουάσιγκτον.

Ο συλ­λη­φθείς κατη­γο­ρεί­ται για βίαιη συμπε­ρι­φο­ρά, δια­τά­ρα­ξη της δημό­σιας τάξης και παρά­νο­μη εισβο­λή στο Καπι­τώ­λιο, σύμ­φω­να με τα δικα­στι­κά έγγραφα.

Οι εικό­νες του Ρόμπερτ Πάκερ και της μπλού­ζας του, όπου ανα­γρα­φό­ταν επί­σης το μήνυ­μα «Η δου­λειά φέρ­νει ελευ­θε­ρία», μια κατά προ­σέγ­γι­ση μετά­φρα­ση της δια­βό­η­της φρά­σης «Arbeit macht frei» (σ.σ. «Η δου­λειά απε­λευ­θε­ρώ­νει») που υπο­δε­χό­ταν τους Εβραί­ους και άλλους κρα­τού­με­νους στην πύλη του Άου­σβιτς, προ­κά­λε­σαν την οργή και τη δυσφο­ρία της εβραϊ­κής κοινότητας.

Το FBI ανα­κοί­νω­σε, επί­σης, τη σύλ­λη­ψη σήμε­ρα ενός άλλου υπό­πτου για τις βιαιο­πρα­γί­ες στο Καπι­τώ­λιο την 6η Ιανουα­ρί­ου, του Ντά­γκλας Άλεν Σουίτ, που δια­μέ­νει στο Γκρίμ­στεντ, στη Βιρτζίνια.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβε­λα­αρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο