Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη ο προπονητής που καταγγέλθηκε για βιασμό 11χρονης αθλήτριας πριν από 9 χρόνια

Ένταλ­μα σύλ­λη­ψης , το οποίο εκτε­λέ­στη­κε σήμε­ρα, εξέ­δω­σε η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών κατά του προ­πο­νη­τή που καταγ­γέλ­λε­ται για βια­σμό αθλή­τριας ιστιο­πλο­ΐ­ας όταν εκεί­νη ήταν σε ηλι­κία 11 χρόνων.

Ο 38χρονος σήμε­ρα προ­πο­νη­τής, συνε­λή­φθη στην Σάμο όπου δια­μέ­νει, μετά από ένταλ­μα σύλ­λη­ψης που εξέ­δω­σε η Εισαγ­γε­λία της Αθή­νας για βαρύ­τα­τες κατη­γο­ρί­ες που φαί­νε­ται να τελέ­στη­καν πριν από 9 χρό­νια , όταν το θύμα ήταν έντε­κα ετών.

Η υπό­θε­ση καταγ­γέλ­θη­κε στον Εισαγ­γε­λέα Πρω­το­δι­κών Νίκο Στε­φα­νά­το από την Ολυ­μπιο­νί­κη Σοφία Μπε­κα­τώ­ρου που κατέ­θε­σε, πρώ­τη μάρ­τυ­ρας, στο πλαί­σιο της έρευ­νας που ξεκί­νη­σε με αφε­τη­ρία όσα η Ολυ­μπιο­νί­κης υπο­στή­ρι­ξε για βια­σμό της από παρά­γο­ντα της Ομο­σπον­δί­ας Ιστιο­πλο­ΐ­ας. Η κ. Μπε­κα­τώ­ρου έδω­σε τα στοι­χεία της υπό­θε­σης στον κ. Στε­φα­νά­το, κατό­πιν συνεν­νό­η­σης που είχε με την 20χρονη,σήμερα, αθλήτρια

Σε βάρος του προ­πο­νη­τή που συνε­λή­φθη σήμε­ρα και θα οδη­γη­θεί στην Εισαγ­γε­λία αμέ­σως μόλις φθά­σει από την Σάμο, ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για βαρύ­τα­τες κακουρ­γη­μα­τι­κού βαθ­μού κατη­γο­ρί­ες που αφο­ρούν: βια­σμό κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση και απο­πλά­νη­ση ανη­λί­κου κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση και κατά­χρη­ση σε ασέλγεια.

Της έκδο­σης του εντάλ­μα­τος προη­γή­θη­καν οι κατα­θέ­σεις τόσο της 20χρονης αθλή­τριας όσο και των γονιών της που ελή­φθη­σαν από τον κ. Στε­φα­νά­το τα τελευ­ταία 24ωρα κάτω από άκρα μυστι­κό­τη­τα για την προ­στα­σία του θύματος.

Ο προ­πο­νη­τής σε δημό­σιες δηλώ­σεις του μετά την δημο­σιο­ποί­η­ση της υπό­θε­σης, ισχυ­ρί­στη­κε πως δεν τίθε­ται θέμα βια­σμού καθώς «είχε σχέ­ση» με το 11χρονο κορί­τσι, το οποίο, όπως είπε, ήθε­λε να παντρευ­τεί καθώς δεν «υπήρ­χε άλλη γυναί­κα» για αυτόν.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο