Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη στην Αθήνα μέλος του ISIS, φέρεται να έχει ομολογήσει συμμετοχή σε δολοφονίες

Ένας 27χρονος Σύρος, ο οποί­ος φέρε­ται να ανή­κει στο Ισλα­μι­κό Κρά­τος συνε­λή­φθη σήμε­ρα από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή Υπη­ρε­σία στην προ­σφυ­γι­κή δομή του Ελαιώ­να Αττι­κής. Εκτός από την συμ­με­το­χή του στην τζι­χα­ντι­στι­κή οργά­νω­ση, φέρε­ται να έχει ομο­λο­γή­σει ότι συμ­με­τεί­χε σε δολοφονίες.

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από την ΕΛΑΣ, ο 27χρονος συνε­λή­φθη τις πρω­ι­νές ώρες και σε βάρος του σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία κακουρ­γη­μα­τι­κού χαρα­κτή­ρα για έντα­ξη και συμ­με­το­χή σε τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση, καθώς και για τρο­μο­κρα­τι­κές πρά­ξεις άμε­σης συν­δρο­μής σε ανθρω­πο­κτο­νία, με δόλο, σε ήρε­μη ψυχι­κή κατά­στα­ση, από κοι­νού και κατά συρροή.

Σύμ­φω­να με το ΑΠΕ, ο 27χρονος παρα­κο­λου­θού­νταν εδώ και και­ρό από την Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή, ύστε­ρα από πλη­ρο­φο­ρί­ες που είχαν από το εξω­τε­ρι­κό. Την αφορ­μή για την προ­σα­γω­γή του, αρχι­κά, έδω­σε ένα επει­σό­διο μετα­ξύ αλλο­δα­πών στο Κέντρο του Ελαιώ­να. Οι αστυ­νο­μι­κοί οδή­γη­σαν τον 27χρονο στην Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή, όπου του έδει­ξαν ένα βίντεο από τη Συρία, όπου φαί­νε­ται να ποζά­ρει με τις σημαί­ες του Ισλα­μι­κού Κρά­τους και οπλι­σμό, μαζί με άλλους μαχη­τές. Μετά από αυτό, ο Σύρος φέρε­ται να ομο­λό­γη­σε ότι είχε εντα­χθεί στον ISIS κατά τη διάρ­κεια του πολέ­μου στη Συρία, καθώς και ότι ως μέλος του είχε συμ­με­τά­σχει σε δολο­φο­νί­ες συλληφθέντων.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο