Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη χρυσαυγίτης πρωταγωνιστής της φασιστικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο — «Πλούσια» η δράση του

Συνε­λή­φθη, σήμε­ρα το πρωί, από αστυ­νο­μι­κούς της κρα­τι­κής Ασφά­λειας, ένας από τους δρά­στες της επί­θε­σης ενα­ντί­ον μελών του ΚΕΕΡΦΑ, που πραγ­μα­το­ποιού­σαν εκδή­λω­ση χθες το από­γευ­μα στην πλα­τεία Νέου Ηρα­κλεί­ου, με αφορ­μή τον έναν χρό­νο από την κατα­δί­κη της Χρυ­σής Αυγής.

Σύμ­φω­να με αστυ­νο­μι­κές πηγές, πρό­κει­ται για έναν 30χρονο γνω­στό ακρο­δε­ξιό και αντιεμ­βο­λια­στή, ο οποί­ος είχε προ­σα­χθεί τον περα­σμέ­νο Ιού­λιο για τα επει­σό­δια στη συγκέ­ντρω­ση αντιεμ­βο­λια­στών στην Αθή­να. Επί­σης, είχε προ­σα­χθεί και την 25η Μαρ­τί­ου του 2019, για επει­σό­δια σε παρέ­λα­ση. Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ, ο συλ­λη­φθείς είναι μέλος της Χρυ­σής Αυγής.

   Χθες, ο 30χρονος, μαζί με άλλα 15 άτο­μα περί­που, επι­τέ­θη­κε στους συγκε­ντρω­μέ­νους στο Νέο Ηρά­κλειο και δημιουρ­γή­θη­κε επει­σό­διο με απο­τέ­λε­σμα να τραυ­μα­τι­στούν 4 άτο­μα. Κατά τις ίδιες αστυ­νο­μι­κές πηγές, υπάρ­χει οπτι­κό υλι­κό από βίντεο για την επί­θε­ση, ενώ ο 30χρνος εντο­πί­στη­κε στα Άνω Λιό­σια, όπου και συνε­λή­φθη. Ανα­γνω­ρί­στη­κε από παθό­ντες και αυτήν την ώρα εξε­τά­ζε­ται στα γρα­φεία της κρα­τι­κής Ασφάλειας.

 

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο