Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ✴️ Να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη ΠΝΠ για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ

Με κυρί­αρ­χο αίτη­μα να απο­συρ­θεί η κατά­πτυ­στη Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου (ΠΝΠ) για την κατάρ­γη­ση του αυτο­διοί­κη­του του ΚΕΘΕΑ, το Κέντρο παρα­χώ­ρη­σε το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής 4 Οκτώ­βρη έκτα­κτη συνέ­ντευ­ξη Τύπου, με την αίθου­σα της ΕΣΗΕΑ να γεμί­ζει ασφυ­κτι­κά από εργα­ζό­με­νους, γονείς που τα παι­διά τους δίνουν τη μάχη της απε­ξάρ­τη­σης τώρα ή την έδω­σαν πριν από 30 χρό­νια και σήμε­ρα ζουν ελεύ­θε­ροι από ναρ­κω­τι­κά και δεκά­δες φορείς. Είχε προη­γη­θεί συνά­ντη­ση με τον υπουρ­γό Υγεί­ας, Β. Κικί­λια, ο οποί­ος επέ­μει­νε στην αυταρ­χι­κή και αναί­τια κατάρ­γη­ση του αυτο­διοί­κη­του του ΚΕΘΕΑ.

✔️ «Με την ΠΝΠ αλλά­ζει το θερα­πευ­τι­κό μοντέ­λο του ΚΕΘΕΑ, η πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κή θερα­πεία για τη χρή­ση εξαρ­τη­σιο­γό­νων ουσιών. Κάθε χρό­νο βγαί­νουν 300 ενερ­γά άτο­μα στην κοι­νω­νία. Μετά δεν θα βγαί­νουν ούτε 10, όπως συμ­βαί­νει σήμε­ρα στα προ­γράμ­μα­τα υπο­κα­τά­στα­σης. Το θερα­πευ­τι­κό μοντέ­λο και το μοντέ­λο διοί­κη­σης του ΚΕΘΕΑ είναι αξε­διά­λυ­τα συνυ­φα­σμέ­να. Βασί­ζο­νται στην ενερ­γη­τι­κή συμ­με­το­χή των μελών σε όλες τις δημο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες του Οργα­νι­σμού, με κορυ­φαία έκφρα­ση την εκλο­γή του εθε­λο­ντι­κού και άμι­σθου Διοι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου», είπε ο πρό­ε­δρος του ΚΕΘΕΑ, Γιώρ­γος Μπαρ­δά­νης, κατά τη διάρ­κεια της συνέ­ντευ­ξης Τύπου.

✔️ «Είναι ζήτη­μα πολι­τι­κό, οικο­νο­μι­κό, ιδε­ο­λο­γι­κό, επι­δέ­ξια στό­χευ­ση και μεθό­δευ­ση. Αυτό που ενο­χλεί είναι η θερα­πεία. Ίσως να προ­τι­μούν να λεγό­μα­στε Κέντρο Οικο­νο­μι­κής Δια­χεί­ρι­σης Ατό­μων με δικαί­ω­μα στην Εξάρ­τη­ση. Είναι πρά­ξη συρ­ρί­κνω­σης του κοι­νω­νι­κού κρά­τους και στή­ρι­ξης επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων», υπο­γράμ­μι­σε ο Δημή­τρης Γιαν­νά­τος, γραμ­μα­τέ­ας του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων του ΚΕΘΕΑ, ενώ ο πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου, Δημή­τρης Κολο­κά­θης, τόνι­σε ότι «πρό­κει­ται για συκο­φα­ντι­κή δυσφή­μη­ση σ’ έναν Οργα­νι­σμό που δεν έδω­σε ποτέ δικαί­ω­μα για πρω­το­σέ­λι­δα και σκαν­δα­λο­λο­γία. Τα οικο­νο­μι­κά του ελέγ­χο­νται ετη­σί­ως από ορκω­τούς ελεγ­κτές και δημο­σιεύ­ει τους οικο­νο­μι­κούς του απολογισμούς».

  • Την ανη­συ­χία «εκα­το­ντά­δων οικο­γε­νειών και χιλιά­δων παι­διών που ξέρου­με από πρώ­το χέρι τι έργο παρά­γει το ΚΕΘΕΑ» μετέ­φε­ρε ο Θωμάς Μάνος, εκπρό­σω­πος των Συλ­λό­γων Οικογένειας.

 

«Το “στε­γνό” πρό­γραμ­μα του ΚΕΘΕΑ με βοή­θη­σε να αλλά­ξω πράγ­μα­τα, να αλλά­ξω τη ζωή μου», σημειώ­νει ο Θ. Ν., μέλος της επα­νέ­ντα­ξης στο θερα­πευ­τι­κό πρό­γραμ­μα «ΔΙΑΒΑΣΗ», υπο­γραμ­μί­ζο­ντας τη σημα­σία που έχει γι’ αυτούς ότι μέσα στο ΚΕΘΕΑ η φωνή τους ακού­γε­ται και μετρά­ει.

«Όταν υπο­νο­μεύ­ε­ται η εμπι­στο­σύ­νη στο πρό­γραμ­μα, τότε η κυβέρ­νη­ση λέει μεί­νε­τε εκεί που είστε, στις πιά­τσες. Τους κατα­δι­κά­ζει στο θάνα­το. “Τα ναρ­κω­τι­κά είναι το δικαί­ω­μα στην αυτο­διά­θε­ση”, λένε, και τα ναρ­κω­τι­κά θερί­ζουν, σκο­τώ­νουν», υπο­γράμ­μι­σε η Κατε­ρί­να Μάτσα, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου Υπο­στή­ρι­ξης του Επι­στη­μο­νι­κού Εργου του «18 ΑΝΩ».

  • Ενώ ο Σπύ­ρος Σασά­νης, εκ μέρους του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στα Κέντρα Πρό­λη­ψης, επι­σή­μα­νε ότι η ΠΝΠ «είναι η συνέ­χεια μιας δια­χρο­νι­κής πολι­τι­κής απα­ξί­ω­σης όλων των κοι­νω­νι­κών δομών».

Ακο­λού­θη­σαν παρεμ­βά­σεις από τον πρώ­ην πρό­ε­δρο Γερά­σι­μο Νοτα­ρά και τον πρώ­ην διευ­θυ­ντή του ΚΕΘΕΑ Χαρά­λα­μπο Που­λό­που­λο και πολ­λούς φορείς.


Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο