Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΕ ΚΚΕ: Δ. Κουτσούμπας: Μόνο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την πραγματική και διαρκή ειρήνη! (VIDEO — ΦΩΤΟ)

Στη συνε­στί­α­ση του Τμή­μα­τος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ένο­πλες δυνά­μεις και τα σώμα­τα ασφα­λεί­ας μίλη­σε νωρί­τε­ρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.

Στον κατά­με­στο χώρο που φιλο­ξέ­νη­σε τη συνε­στί­α­ση μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, από­στρα­τοι και εν ενερ­γεία άντρες και γυναί­κες των ΕΔ και των ΣΑ, μοι­ρά­στη­καν στιγ­μές χαλά­ρω­σης με καλό φαγη­τό και ποτό, εξαι­ρε­τι­κή μου­σι­κή από το συγκρό­τη­μα «Ρωμιο­σύ­νη», σε μια ανά­παυ­λα της μάχης για την επι­τυ­χία των εκλο­γών. Από τη συνε­στί­α­ση δεν έλει­ψε η κοπή της πρω­το­χρο­νιά­τι­κης πίτας.

Μάχη στην οποία τη δική τους ξεχω­ρι­στή συμ­βο­λή έχουν οι υπο­ψή­φιοι του χώρου που συμ­με­τέ­χουν στα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ. Μια …χακί εντε­κα­δα που «δεν ξέρει κατε­νά­τσιο, μόνο επί­θε­ση» όπως σχο­λί­α­σε παρου­σιά­ζο­ντας εν μέσω θερ­μών χει­ρο­κρο­τη­μά­των τους υπο­ψη­φί­ους ο Ν. Παπα­να­στά­σης, αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης εν απο­στρα­τεία και βου­λευ­τής του Κόμματος.

Οι υπο­ψή­φιοι είναι:

  • Γιάν­νης Αγγέ­λου, συνταγ­μα­τάρ­χης ε.α. υπο­ψή­φιος Ν. Δωδεκανήσων,
  • Κώστας Γιαν­νά­κος, ανθυ­πο­πυ­ρα­γός ε.α., πρό­ε­δρος Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Απο­στρά­των ΠΣ, υπο­ψή­φιος Επικρατείας,
  • Αλέ­ξαν­δρος Κορω­νά­κος, υπο­πλοί­αρ­χος ΠΝ ε.α. υπο­ψή­φιος στον Νοτιο Τομέα Αθηνών,
  • Γιάν­νης Ντου­νια­δά­κης, υπο­ναύ­αρ­χος ΠΝ ε.α. υπο­ψή­φιος Επικρατείας,
  • Γιώρ­γος Παπα­κων­στα­ντί­νου, υπο­πτέ­ραρ­χος (Μ) ε.α. υπο­ψή­φιος Α’ Αθή­νας, Νίκος Παπα­να­στά­σης, αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης ε.α. υπο­ψή­φιος Ν. Αιτωτοακαρνανίας,
  • Χρή­στος Σαλ­τα­πί­δας, πλοί­αρ­χος ΠΝ ε.α. υπο­ψή­φιος στον Βορειο Τομέα Αθήνας,
  • Αργύ­ρης Σμυρ­νής, πλοί­αρ­χος ΛΣ ε.α., υπο­ψή­φιος στον Ν. Μεσσηνίας,
  • Γρη­γό­ρης Συμε­ω­νί­δης, αντι­σμή­ναρ­χος (Μ) ε.α. υπο­ψή­φιος στον Ν. Αχα­ΐ­ας, Ανέ­στης Τσου­κα­ρά­κης, συνταγ­μα­τάρ­χης (ΣΔΓ) ε.α. τέως πρό­ε­δρος Πανελ­λα­δι­κής Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Στρα­τιω­τι­κών, υπο­ψή­φιος στη Β’ Πειραιά,
  • Τρια­ντά­φυλ­λος Φωτιά­δης, αντι­πλοί­αρ­χος ΠΝ ε.α. πρό­ε­δρος της Ανε­ξάρ­τη­της Ένω­σης Απο­στρά­των ΕΔ, υπο­ψή­φιος Ν. Έβρου.

Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

 

«Φίλες και φίλοι,
Συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Εύχο­μαι σε όλους και όλες χρό­νια πολ­λά και καλά. Καλή χρο­νιά, με δύνα­μη και υγεία. Σας καλω­σο­ρί­ζω στην εκδή­λω­ση αυτή και δε σας κρύ­βω ότι χαί­ρο­μαι που για μια ακό­μη συνε­χή χρο­νιά βρι­σκό­μα­στε μαζί, σ’ αυτή την εκδή­λω­ση που διορ­γα­νώ­νει το Τμή­μα για τις Ένο­πλες Δυνά­μεις και τα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας της ΚΕ του Κόμ­μα­τός μας.

Γνω­ρί­ζε­τε πως το ενδια­φέ­ρον του κόμ­μα­τός μας για το προ­σω­πι­κό των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και των Σωμά­των Ασφα­λεί­ας, αλλά και τους φαντά­ρους, τους στρα­τευ­μέ­νους νέους μας, είναι δεδο­μέ­νο. Το απο­δει­κνύ­ουν πρώ­τα απ’ όλα οι 100δες των ερω­τή­σε­ων από τους βου­λευ­τές μας προς την κυβέρ­νη­ση για ζητή­μα­τα που σας αφο­ρούν, αλλά και οι επι­σκέ­ψεις σε μονά­δες των Ενό­πλων Δυνά­με­ων στα σύνο­ρα, όπως και οι δεκά­δες συνα­ντή­σεις με τα Διοι­κη­τι­κά Συμ­βού­λια και τους εκπρο­σώ­πους συν­δι­κα­λι­στι­κών φορέ­ων, μονί­μων, από­στρα­των, αλλά και πολι­τι­κού προσωπικού.

Το ΚΚΕ με συνε­χείς παρεμ­βά­σεις στη­ρί­ζει τις δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις του προ­σω­πι­κού που αφο­ρούν την υπη­ρε­σία τους, αλλά και τη ζωή των ίδιων και των οικο­γε­νειών τους. Στη­ρί­ζει τα αιτή­μα­τα που εκφρά­ζει η Πανελ­λα­δι­κή Ομο­σπον­δία, η ΠΟΕΣ και οι Ενώ­σεις μέλη της.

Καθη­με­ρι­νά όμως, απο­δει­κνύ­ε­ται ότι οι ανά­γκες των κατώ­τε­ρων αξιω­μα­τι­κών, των υπα­ξιω­μα­τι­κών, των γυναι­κών και των φαντά­ρων, δε συμ­βα­δί­ζουν με τα επι­κίν­δυ­να για τους ίδιους και τη χώρα μας, σχέ­δια των κυβερνήσεων.

Για παρά­δειγ­μα, ήδη συζη­τή­θη­κε στη βου­λή, σχέ­διο νόμου που η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ κατέ­θε­σε τελι­κά με 4 χρό­νια καθυ­στέ­ρη­ση. Επί 4 χρό­νια, παρέ­πε­μπε σε αυτό τις υπο­σχέ­σεις της αλλά και τις ίδιες τις προσ­δο­κί­ες των στε­λε­χών, με βάση τις οποί­ες, δια­μόρ­φω­σε τελι­κά μόνο τον τίτλο του ν/σ. Το ονο­μά­τι­σε «Μέρι­μνα υπέρ του προ­σω­πι­κού …κτλ, κτλ», αλλά το περιε­χό­με­νό του, στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα καμιά σχέ­ση έχει, ούτε με τον τίτλο, ούτε φυσι­κά και με τις διεκ­δι­κή­σεις σας.

Στο νομο­σχέ­διο, κυριαρ­χούν οι δια­τά­ξεις σχε­τι­κά με τη λεγό­με­νη «εθνο­φυ­λα­κή», που το ΚΚΕ, την κατα­ψή­φι­σε συνο­λι­κά: Και τη δημιουρ­γία της και τη λει­τουρ­γία της, από τα πρώ­τα χρό­νια. Καμιά συζή­τη­ση δεν υπάρ­χει στο νέο ν/σ να αυξη­θεί η οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση των νέων στρα­τευ­μέ­νων. Καμιά συζή­τη­ση, για την αυτο­νό­η­τα ανα­γκαία ανα­γνώ­ρι­ση της στρα­τιω­τι­κής θητεί­ας, ως συντά­ξι­μης περιό­δου χωρίς εξα­γο­ρά, όπως και πάρα πολ­λά άλλα. Πρα­κτι­κά δίνει συνέ­χεια στην οικο­νο­μι­κή αιμορ­ρα­γία χιλιά­δων ευρώ που κοστί­ζει η υπο­χρέ­ω­ση στρά­τευ­σης για κάθε οικο­γέ­νεια φαντάρου.

Και όλα αυτά ενώ η ακρί­βεια σήμε­ρα σπά­ει κόκα­λα. Την ίδια στιγ­μή, ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης πάει από σού­περ μάρ­κετ σε σού­περ μάρ­κετ για να δεί­ξει ότι το «καλά­θι – καπα­μάς» λει­τουρ­γεί. Ενώ η κυβέρ­νη­ση με τα διά­φο­ρα pass – ψίχου­λα προ­σπα­θεί να πεί­σει ότι παίρ­νει μέτρα ανακούφισης.

Πρέ­πει όμως να υπο­γραμ­μί­σου­με ότι, από τη δύσκο­λη αυτή κατά­στα­ση που περ­νά­ει ο λαός, κάποιοι θησαυ­ρί­ζουν, όπως είναι οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες των σού­περ μάρ­κετ, που βλέ­πουν τα κέρ­δη τους να εκτοξεύονται.

Τα άλλα κόμ­μα­τα, τα ρίχνουν όλα στον πόλε­μο της Ουκρα­νί­ας, απο­σιω­πώ­ντας ότι η ακρί­βεια είχε αρχί­σει πολύ νωρί­τε­ρα. Ο ίδιος ο πόλε­μος και η συμ­με­το­χή της χώρας μας σ’ αυτόν, αναμ­φί­βο­λα οξύ­νει το πρό­βλη­μα της ακρί­βειας για τα στε­λέ­χη των σωμά­των- μαζί με όλου του λαού, αφού και αυτοί είναι ανα­πό­σπα­στο τμή­μα του.

Δυστυ­χώς όμως δεν είναι μόνο η ακρί­βεια …Από την έναρ­ξη του πολέ­μου, ένα χρό­νο τώρα, δια­πι­στώ­νου­με μια όλο και βαθύ­τε­ρη συμ­με­το­χή και εμπλο­κή της χώρας ευρύ­τε­ρα, και των ενό­πλων δυνά­με­ων ειδι­κό­τε­ρα, στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ουκρα­νί­ας με τη Ρωσία.

Μετά την εφαρ­μο­γή κυρώ­σε­ων και την απο­στο­λή πολε­μι­κού εξο­πλι­σμού και πυρο­μα­χι­κών, ακο­λού­θη­σε η μετα­φο­ρά των πρώ­των BMP‑1. Το κακό διπλό! Αφε­νός άμε­ση εμπλο­κή στον πόλε­μο με τον κίν­δυ­νο αντι­ποί­νων σε βάρος της χώρας να φου­ντώ­νει και αφε­τέ­ρου, όλα αυτά απο­σύρ­θη­καν από τη φύλα­ξη των νησιών του Ανα­το­λι­κού Αιγαίου.

Ακο­λού­θη­σαν δημο­σιεύ­μα­τα, για συζη­τή­σεις γύρω από την απο­στο­λή και του αντια­ε­ρο­πο­ρι­κού πυραυ­λι­κού συστή­μα­τος S — 300, ενώ ήδη συζη­τιέ­ται έντο­να η απο­στο­λή και αρμά­των μάχης «Leopard».

Δε φθά­νει δηλα­δή το αδυ­νά­τι­σμα της άμυ­νας των νησιών, προ­ε­τοι­μά­ζε­ται ακό­μη και εκεί­νο του Έβρου, ρίχνο­ντας παράλ­λη­λα λάδι στη φωτιά του πολέ­μου, που απ’ ότι φαί­νε­ται θεριεύει.

Το Κίε­βο ήδη εμφα­νί­ζει νέες απαι­τή­σεις για παρα­χώ­ρη­ση δυτι­κών μαχη­τι­κών αερο­σκα­φών, πυραύ­λων με μεγά­λο βελη­νε­κές, που φτά­νει ως το ρωσι­κό έδα­φος, όπως και πολε­μι­κών πλοί­ων και υπο­βρυ­χί­ων. Πρό­κει­ται για εξο­πλι­σμούς που αν παρα­δο­θούν, αυξά­νε­ται κατα­κό­ρυ­φα η πιθα­νό­τη­τα μιας άμε­σης σύγκρου­σης ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

Τόσο η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, όσο και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τα προη­γού­με­να χρό­νια, έχουν προ­ω­θή­σει, η κάθε μία, ένα βήμα παρα­πέ­ρα την εμπλο­κή και δρά­ση των ενό­πλων δυνά­με­ων στα σχέ­δια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης.

Μέσα από συμ­φω­νί­ες με κρά­τη, όπως οι ΗΠΑ, το Ισρα­ήλ, η Γαλ­λία, τα Ηνω­μέ­να Αρα­βι­κά Εμι­ρά­τα, μετα­τρέ­πουν όλη τη χώρα και τις υπο­δο­μές της, σε ένα απέ­ρα­ντο ορμη­τή­ριο πολέ­μου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με δεκά­δες απο­στο­λές στρα­τιω­τι­κού υλι­κού και προ­σω­πι­κού εκτός συνό­ρων και πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις με σκο­πό την υπο­στή­ρι­ξη των επεμ­βά­σε­ων των ιμπε­ρια­λι­στών σε όλο τον κόσμο.

Δεν πρέ­πει να ξεχνά­με ακό­μα και τις 18 υπάρ­χου­σες σήμε­ρα απο­στο­λές ‑στρα­τιω­τι­κές και πολι­τι­κές- που έχει ανα­πτύ­ξει και η ΕΕ σε όλο τον κόσμο με ελλη­νι­κή συμ­με­το­χή. Θα δού­με αν, και τι ετοι­μά­ζει, για την περί­πτω­ση της Ουκρανίας.

Για το ΚΚΕ, όπως και για κάθε λαϊ­κό άνθρω­πο και πατριώ­τη, οι Ένο­πλες Δυνά­μεις δεν έχουν καμιά δου­λειά εκτός συνό­ρων, εμπλο­κής σε πολέ­μους ανά­με­σα στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά κράτη.

Όπως αντί­στοι­χα και τα Σώμα­τα ασφα­λεί­ας δεν έχουν καμιά δου­λειά να στέ­κο­νται απέ­να­ντι στο λαό που αγω­νί­ζε­ται για το δίκιο του.

Οι ιμπε­ρια­λι­στι­κοί σχε­δια­σμοί ΗΠΑ – ΝΑΤΟ — ΕΕ, που έχουν υπο­γρά­ψει ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις και κόμ­μα­τα, και η συμ­με­το­χή των ΕΔ σ’ αυτούς, καμία σχέ­ση δεν έχει με την προ­στα­σία και υπε­ρά­σπι­ση των συνό­ρων της χώρας και των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των, που πρέ­πει να είναι και η μονα­δι­κή απο­στο­λή τους.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και τα υπό­λοι­πα αστι­κά κόμ­μα­τα, έχουν επι­στρα­τεύ­σει γελοιό­τη­τες περί «ασφά­λειας» και «στα­θε­ρό­τη­τας» από τη συμ­με­το­χή στα Ευρω­ε­νω­σια­κά — ΝΑΤΟι­κά σχέ­δια. Αντί­θε­τα, το ΚΚΕ προει­δο­ποιού­σε πολύ και­ρό πριν, ότι οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές αντι­πα­ρα­θέ­σεις δεν έχουν πάτο.

Ότι τα ΝΑΤΟι­κά σχέ­δια ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και η εμπλο­κή της χώρας βάζει τον λαό στο στό­χα­στρο μεγά­λων κιν­δύ­νων. Και δεν τα λέει μόνο, αλλά μπαί­νει μπρο­στά για να οργα­νω­θεί η πάλη ενά­ντια στα σχέ­δια αυτά, για να ξεκου­μπι­στούν οι ΝΑΤΟι­κές βάσεις, να στα­μα­τή­σει η συμ­με­το­χή των Ενό­πλων Δυνά­με­ων στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια, να μη δια­λέ­ξει ο λαός στρα­τό­πε­δο ληστών. Για την απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοι­ποί «επαυ­ξά­νουν» στην εμπλο­κή, μουρ­μου­ρί­ζο­ντας περί «ανταλ­λαγ­μά­των» και παί­ζο­ντας τον δικό τους ρόλο στα άθλια ψευ­το­δι­λήμ­μα­τα, για να απο­δε­χτεί ο λαός ως μονό­δρο­μο την πολι­τι­κή της πολε­μι­κής εμπλοκής.

Να λοι­πόν το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα και μπρο­στά στην κάλ­πη των εκλο­γών: Ή είσαι με την πολι­τι­κή της εμπλο­κής που κάνει τον λαό στό­χο και θύμα των αντα­γω­νι­σμών, ή επι­λέ­γεις να γίνει ισχυ­ρό το ΚΚΕ, για να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια σε όλα τα επι­κίν­δυ­να σχέδια.

Φίλες και φίλοι,

Αντι­κει­με­νι­κά η από­συρ­ση πολε­μι­κού εξο­πλι­σμού από τα νησιά του Αιγαί­ου, με την ευκαι­ρία του πολέ­μου στην Ουκρα­νία, φέρ­νει στο μυα­λό, εκτός όλων των άλλων, την απο­στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­ση που ζητά επί­μο­να η Τουρκία.

Πέρα από όλο αυτό όμως, πρέ­πει να σημειώ­σου­με και κάτι άλλο. Από πέρ­σι και ιδιαί­τε­ρα μετά το ξέσπα­σμα του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Ουκρα­νία, προ­βάλ­λε­ται συχνά από το ΝΑΤΟ η έννοια του “ΝΑΤΟϊ­κού εδά­φους”. Σαν σε συνέ­χεια αυτού, πρό­σφα­τα ο πρω­θυ­πουρ­γός Κ. Μητσο­τά­κης χρη­σι­μο­ποί­η­σε τον όρο “ΝΑΤΟϊ­κά νησιά”, περιο­δεύ­ο­ντας μάλι­στα στη Θρά­κη. Προ­φα­νώς, δεν του “ξέφυ­γε”! Υπάρ­χει όμως και «προϊ­στο­ρία», που δεί­χνει το πως «δένει το γλυκό»…

Η μέχρι σήμε­ρα ΝΑΤΟϊ­κή πολι­τι­κή και πρα­κτι­κή στο Αιγαίο, σε συν­δυα­σμό με τα βαφτί­σια των νησιών, φέρ­νει ακό­μη πλη­σιέ­στε­ρα την “συν­δια­χεί­ρι­ση” και “συνεκ­με­τάλ­λευ­ση” στο Αιγαίο. Κατα­στά­σεις, δηλα­δή, που σημαί­νουν συμ­βι­βα­σμούς και υπο­νό­μευ­ση κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των, σε ένα παζά­ρι χωρίς αρχές!

Το σημα­ντι­κό­τε­ρο όμως είναι ότι οι όποιοι συμ­βι­βα­σμοί θα προ­κύ­ψουν, δεν πρό­κει­ται να οδη­γή­σουν σε διαρ­κή ειρή­νη και ασφά­λεια, όπως υπο­νο­εί­ται. Αντί­θε­τα, θα δημιουρ­γή­σουν το έδα­φος για νέες μεγα­λύ­τε­ρες συγκρού­σεις. Με όλα τα παρα­πά­νω, είναι στα­θε­ρά αντί­θε­το το ΚΚΕ, χωρίς αστε­ρί­σκους και «ναι μεν αλλά», αλλά με πεντα­κά­θα­ρες θέσεις, πρό­γραμ­μα και αγώνες.

Κάθε πατριώ­της, κάθε άνθρω­πος καλής θέλη­σης, να μη δεί­ξει καμία εμπι­στο­σύ­νη στα κόμ­μα­τα που έχουν στρα­τη­γι­κές δεσμεύ­σεις με ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εμπλέ­κουν τη χώρα στα πολε­μι­κά τους σχέ­δια. Μόνο σε συμπό­ρευ­ση με το ΚΚΕ μπο­ρεί να ανοί­ξει ο δρό­μος προς την πραγ­μα­τι­κή και διαρ­κή ειρή­νη! Τα σύνο­ρα και τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας τα υπε­ρα­σπί­ζε­ται ο ίδιος ο λαός.

Φίλες και φίλοι,

Το σημε­ρι­νό κρά­τος ούτε θέλει, ούτε παίρ­νει μέτρα για να αντι­με­τω­πί­σει απο­τε­λε­σμα­τι­κά τις πλημ­μύ­ρες, τις πυρ­κα­γιές, την ακρί­βεια και την ενερ­γεια­κή φτώ­χεια, την απα­ρά­δε­κτη — εκρη­κτι­κή κατά­στα­ση στην υγεία και παι­δεία, επη­ρε­ά­ζο­ντας άμε­σα και το προ­σω­πι­κό των Ενό­πλων Δυνά­με­ων μαζί με τις οικο­γέ­νειές τους.

Παίρ­νει όμως μέτρα και είναι ικα­νό να οργα­νώ­σει την παρα­κο­λού­θη­ση του λαού, την κατα­στο­λή των δια­δη­λώ­σε­ων, τους μισθούς πεί­νας, την επί­θε­ση στα δικαιώ­μα­τα των εργαζομένων.

Και για να μην έχει κανείς αμφι­βο­λία για πού το πάει η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και οι μηχα­νι­σμοί της, πρό­σφα­τα κατέ­θε­σε τρο­πο­λο­γία με την οποία υπο­τί­θε­ται ότι μπλο­κά­ρει τη συμ­με­το­χή του Κασι­διά­ρη στις εκλογές.

Όμως η τρο­πο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης επι­βε­βαιώ­νει αυτό που ήδη έχει καταγ­γεί­λει το ΚΚΕ, ότι δηλα­δή εισά­γο­νται επι­κίν­δυ­νες γενι­κεύ­σεις και προ­ϋ­πο­θέ­σεις για τησυμ­με­το­χή κομ­μά­των στις εκλο­γές — μετα­ξύ άλλων με τη γενι­κό­λο­γη ανα­φο­ρά σε κατα­δί­κες κι αδι­κή­μα­τα- κάτω από τις οποί­ες μπο­ρεί εύκο­λα να «στε­γα­στεί» η απα­ρά­δε­κτη και ανι­στό­ρη­τη θεω­ρία των δύο άκρων. Η οποία στο όνο­μα του ολο­κλη­ρω­τι­σμού, εξι­σώ­νει τον φασι­σμό με τη ριζο­σπα­στι­κή, προ­ο­δευ­τι­κή και κομ­μου­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία και δρά­ση. Άλλω­στε η ποι­νι­κο­ποί­η­ση του λεγό­με­νου «ριζο­σπα­στι­σμού» απο­τε­λεί επί­ση­μη πολι­τι­κή της ΕΕ. Ίδιους επι­κίν­δυ­νους δρό­μους ανοί­γει και η τρο­πο­λο­γία του ΣΥΡΙΖΑ, που επι­κα­λεί­ται τον απα­ρά­δε­κτο “τρο­μο­νό­μο” και το σχε­τι­κό θεσμι­κό πλαί­σιο, με βάση το οποίο σε μια σει­ρά χώρες της ΕΕ απα­γο­ρεύ­ο­νται ήδη κομ­μου­νι­στι­κά κόμ­μα­τα, νεο­λαί­ες, σύμβολα.

Πάντως, λίγες μέρες πριν, πρό­λα­βαν με σχε­τι­κή από­φα­ση της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας και τη σύμ­φω­νη γνώ­μη του Δήμου Αθη­ναί­ων, να δώσουν άδεια στη Χρυ­σή Αυγή για συγκέ­ντρω­ση στη Ρηγίλ­λης για τα Ίμια.

Αλλά μη νομί­ζε­τε ότι και ο δήθεν «προ­ο­δευ­τι­κός» ΣΥΡΙΖΑ συμπε­ρι­φέ­ρε­ται καλύ­τε­ρα σε σχέ­ση με την ακρο­δε­ξιά. Πριν από λίγες μέρες μόλις, ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνα­ντή­θη­κε στην Καστο­ριά με τον πρό­ε­δρο της τοπι­κής Ένω­σης Απο­στρά­των Αξιω­μα­τι­κών Στρα­τού (ΕΑΑΣ)… Αυτούς τους γνω­στούς αντι­κομ­μου­νι­στές που οργα­νώ­νουν τις «γιορ­τές μίσους» στο Βίτσι και στον Γράμ­μο, μαζί με διά­φο­ρα μετα­φε­ρό­με­να φασι­στοει­δή ναζί, από όλη τη χώρα.

Κι έτσι πάει λέγο­ντας, σκοι­νί- κορ­δό­νι, η περί­φη­μη… «πρό­ο­δος» αλά ΣΥΡΙΖΑ! Καμιά εμπι­στο­σύ­νη λοι­πόν, στα παχιά λόγια και της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης για δήθεν «προ­ο­δευ­τι­κή» κυβέρ­νη­ση μετά τις εκλογές.

Απορ­ρί­πτου­με ταυ­τό­χρο­να και τους τυχο­διω­κτι­σμούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους απα­ρά­δε­κτους εκβια­σμούς της ΝΔ για δήθεν «στα­θε­ρό­τη­τα», μέσα από μια δήθεν «στα­θε­ρή» κυβέρ­νη­ση, για­τί τη στα­θε­ρό­τη­τα τη θέλουν για να περ­νά­νε στα­θε­ρά και συνε­χώς όλα τα αντι­λαϊ­κά μέτρα που έχουν ως πολι­τι­κή τους επιλογή.

Τους έχου­με μάθει και από την καλή και από την ανά­πο­δη! Γι’ αυτό λέμε ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό, με ΚΚΕ δυνα­τό! Σας καλού­με όλους και όλες να συν­δρά­με­τε σε αυτή την προσπάθεια.

Φίλες και φίλοι

Φυσι­κά, θα μπο­ρού­σα­με να μιλά­με ώρες για όλα αυτά, πλην όμως εδώ είμα­στε για να γλε­ντή­σου­με παρέα και να περά­σου­με καλά! Εύχο­μαι σε όλους σας ξανά καλή χρο­νιά, με υγεία και δύναμη!»

Νωρί­τε­ρα, στον σύντο­μο χαι­ρε­τι­σμό του ο Νίκος Παπα­να­στά­σης επι­σή­μα­νε την αμφί­δρο­μη σχέ­ση εμπι­στο­σύ­νης που έχει ανα­πτυ­χθεί ανά­με­σα στα στε­λέ­χη των ΕΔ και των ΣΑ και το ΚΚΕ που συμ­με­τέ­χει αδιά­λει­πτα στην ανά­δει­ξη των προ­βλη­μά­των τους και αγω­νί­ζε­ται μαζί τους για την επί­λυ­σή τους. Ιδιαί­τε­ρη μνεία έκα­νε στον μεγά­λο από­ντα, ναύ­αρ­χο Γ. Ροΐ­δη που στο μεσο­διά­στη­μα από την περ­σι­νή εκδή­λω­ση έφυ­γε από τη ζωή.

Ο Ν. Παπα­να­στά­σης ευχα­ρί­στη­σε για τη βοή­θεια τους στην πραγ­μα­το­ποί­η­ση της εκδή­λω­σης τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που δού­λε­ψαν για το σκο­πό αυτό εθε­λο­ντι­κά, τους επαγ­γελ­μα­τί­ες ανά την Ελλά­δα για την προ­σφο­ρά προ­ϊ­ό­ντων, τον δήμαρ­χο Γαλα­τσί­ου και τον αθλη­τι­κό όμι­λο Γαλατσίου.

Στην εκδή­λω­ση παρα­βρί­σκε­ται πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ, απο­τε­λού­με­νη από τους Κώστα Παρα­σκευά και Δημή­τρη Αρβα­νι­τά­κη, με τα μέλη του ΠΓ, και τον Θανά­ση Παφί­λη, μέλος της ΚΕ και κοι­νο­βου­λευ­τι­κό εκπρό­σω­πο του Κόμματος.

Παρα­βρέ­θη­καν επί­σης ο Στ. Τάσ­σος πρό­ε­δρος της ΕΕΔΥΕ, αντι­προ­σω­πεία της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ με επι­κε­φα­λής τον Γ. Κατη­μερ­τζή, εκπρό­σω­ποι φορέ­ων εν ενερ­γεία και από­στρα­των των ΕΔ και των ΣΑ, ο πρό­ε­δρος της ΠΕΑΠΣ Κ. Γιαν­νά­κος, ο πρό­ε­δρος της ΠΟ Λιμε­νι­κών Κ. Κυρά­νης, ο πρό­ε­δρος της Ανε­ξαρ­τη­της Ένω­σης Απο­στρά­των ΕΔ Τρ. Φωτιά­δης, εκπρό­σω­ποι της ΚΕΘΑ, της Κίνη­σης Από­στρα­των Αστυ­νο­μι­κών, δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι Γαλα­τσί­ου εκλεγ­μέ­νοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», στρα­τευ­μέ­νοι νέοι που υπη­ρε­τούν τη θητεία τους, αντι­προ­σω­πεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επι­κε­φα­λής τον γραμ­μα­τέα του Ν. Αμπα­τιέ­λο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο