Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνετρίβησαν δύο ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού στο Κεντάκι με πολλούς νεκρούς

Δύο ελι­κό­πτε­ρα Black Hawk του αμε­ρι­κα­νι­κού στρα­τού συνε­τρί­βη­σαν κατά τη διάρ­κεια εκπαι­δευ­τι­κής απο­στο­λής πάνω από το Κεντά­κι, ανα­κοί­νω­σε ο αμε­ρι­κα­νι­κός στρατός.

Η κατά­στα­ση των μελών του πλη­ρώ­μα­τος δεν έγι­νε αμέ­σως γνω­στή, ανέ­φε­ρε ο εκπρό­σω­πος του στρα­τού Νόντις Θέρ­μαν, σε ανα­κοί­νω­σή του νωρίς την Πέμ­πτη στο Reuters.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες από τα διε­θνή ΜΜΕ, του­λά­χι­στον εννέα άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν στη σύγκρου­ση των δύο ελι­κο­πτέ­ρων Black Hawk.

Ο κυβερ­νή­της του Κεντά­κι, Άντι Μπέ­σιρ, ανέ­φε­ρε σε ανάρ­τη­σή του στο Twitter ότι ανα­μέ­νο­νταν θάνα­τοι και η πολι­τεια­κή αστυ­νο­μία του Κεντά­κι και το τμή­μα δια­χεί­ρι­σης εκτά­κτων κατα­στά­σε­ων της πολι­τεί­ας αντα­πο­κρί­θη­καν στο περιστατικό.

Τα μέλη του πλη­ρώ­μα­τος πετού­σαν δύο ελι­κό­πτε­ρα Black Hawk που συνε­τρί­βη­σαν περί­που στις 10 μ.μ. την Τετάρ­τη στην κομη­τεία Τριγκ, δήλω­σε ο Θέρ­μαν. Τα αίτια της συντρι­βής διερευνώνται.

Η βάση, που βρί­σκε­ται στα σύνο­ρα Κεντά­κι-Τενε­σί, 60 μίλια βορειο­δυ­τι­κά του Νάσβιλ, φιλο­ξε­νεί την 101η Αερο­με­τα­φε­ρό­με­νη Μεραρ­χία και το 160η Μεραρ­χία Αερο­πο­ρί­ας Ειδι­κών Επιχειρήσεων.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από: Reuters, Guardian

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο