Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζει να δολοφονεί παιδιά το Ισραήλ — 5 τα δολοφονημένα παιδιά, τα 4 με μια σφαίρα στο κεφάλι

Επι­μέ­λεια Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Ένας 15χρονος Παλαι­στί­νιος, ο Άζαμ Οβέι­ντα, που είχε τραυ­μα­τι­στεί στο κεφά­λι από σφαί­ρα Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών χθες στη μεθό­ριο μετα­ξύ της Λωρί­δας της Γάζας και του Ισρα­ήλ, υπέ­κυ­ψε σήμε­ρα στα τραύ­μα­τά του.

Με τον θάνα­τό του ανέρ­χο­νται σε 4 οι Παλαι­στί­νιοι που σκο­τώ­θη­καν κατά την πέμ­πτη αυτή Παρα­σκευή κινη­το­ποι­ή­σε­ων, κατά την οποία χιλιά­δες Παλαι­στί­νιοι δια­δή­λω­σαν και πάλι κοντά στη μεθό­ριο που χωρί­ζει την Λωρί­δα της Γάζας από το Ισραήλ.

Συνο­λι­κά 45 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί από τα πυρά Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών και περισ­σό­τε­ροι από 1.500 έχουν τραυ­μα­τι­στεί (από πραγ­μα­τι­κά πυρά — 5.5000 συνο­λι­κά οι τραυ­μα­τί­ες) από τότε που ξεκί­νη­σαν, στις 30 Μαρ­τί­ου, οι δια­μαρ­τυ­ρί­ες για το δικαί­ω­μα επι­στρο­φής των Παλαι­στι­νί­ων προ­σφύ­γων στις εστίες.

Πέντε τα δολο­φο­νη­μέ­να παι­διά, τα τέσ­σε­ρα με μια σφαί­ρα στο κεφά­λι. Περισ­σό­τε­ρα από 230 παι­διά τραυ­μα­τί­στη­καν από πραγ­μα­τι­κά πυρά και πολ­λά από αυτά τα παι­διά έχουν υπο­στεί ακρω­τη­ρια­σμούς. Κανέ­νας Ισραη­λι­νός δεν έχει τραυματιστεί. 

Κι όλα αυτά με την ανο­χή της διε­θνούς κοι­νό­τη­τας και του ΟΗΕ, ο οποί­ος περιο­ρί­ζε­ται σε εκκλή­σεις του τύπου «Το Ισρα­ήλ πρέ­πει να στα­μα­τή­σει την υπερ­βο­λι­κή χρή­ση βίας ενα­ντί­ον των Παλαι­στί­νιων στη Λωρί­δα της Γάζας» και χωρίς να έχει λογο­δο­τή­σει κανείς για τις δολο­φο­νί­ες Παλαι­στι­νί­ων αμά­χων που ζητούν το δικαί­ω­μα να έχουν πατρί­δα. Παρό­τι παρα­βιά­ζε­ται ωμά το διε­θνές δίκαιο το οποίο επι­τρέ­πει χρή­ση θανα­τη­φό­ρας βίας σε περι­πτώ­σεις «ακραί­ας ανά­γκης» (Οι άμα­χοι Παλαι­στί­νιοι που πετούν πέτρες άντε και μολό­τωφ είναι «ακραία ανά­γκη»;). Όλοι οι νεκροί ήταν άοπλοι. Άοπλα παι­διά. Δολο­φο­νή­θη­καν ακό­μη και δημο­σιο­γρά­φοι. Είναι δολο­φο­νί­ες εκ προ­θέ­σε­ως, άσκη­ση ωμής βίας, στα πλαί­σια της κατο­χής, για την υπο­τα­γή και εξό­ντω­ση ενός λαού. Οι δολο­φο­νί­ες είναι η απά­ντη­ση στην αντί­δρα­ση των Παλαι­στι­νί­ων στην κατα­δί­κη του απο­κλει­σμού που τους έχει έχει επι­βά­λει το Ισρα­ήλ εδώ και περισ­σό­τε­ρο από 10 χρόνια.

 

 

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης —  Δημοσιογράφος — Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο