Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζει να προκαλεί του νησιώτες η κυβέρνηση — Δε λογαριάζει το λαϊκό αίσθημα

Αδιαλ­λά­κτη και απο­φα­σι­σμέ­νη να υλο­ποι­ή­σει τους σχε­δια­σμούς της η κυβέρ­νη­ση — μετα­τρο­πή των νησιών σε μόνι­μες φυλα­κές της ΕΕ για τους πρόσφυγες.

Τα κέντρα στα νησιά θα γίνουν πάση θυσία δήλω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυρ. Μητσο­τά­κης και  σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα ξεκι­νούν οι οικο­δο­μι­κές εργα­σί­ες στις εκτά­σεις που έχουν επι­τα­χθεί. Στις εκτά­σεις αυτές θα γίνουν αρχι­κά χωμα­τουρ­γι­κές εργα­σί­ες καθα­ρι­σμού των γηπέ­δων και δια­μόρ­φω­σης προ­σβά­σε­ων, την κατα­σκευή περι­με­τρι­κής περί­φρα­ξης τύπου ΝΑΤΟ, καθώς και την τοπο­θέ­τη­ση θυρών πεζών και οχη­μά­των. Για του λόγου το αλη­θές, αναρ­τή­θη­κε και στη Διαύ­γεια η από­φα­ση διε­νέρ­γειας δια­γω­νι­σμού με δια­δι­κα­σία δια­πραγ­μά­τευ­σης για τις περιο­χές των νησιών της Λέσβου, Χίου και Σάμου.

ΤΕ ΧΙΟΥ ΚΚΕ: Συνεχίζει να προκαλεί η κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς να λογαριάζει το λαϊκό αίσθημα

Σε ανα­κοί­νω­σή της η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ ανα­φέ­ρει: «Συνε­χί­ζει να προ­κα­λεί η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ χωρίς να λογα­ριά­ζει το λαϊ­κό αίσθη­μα στη Χίο όπως εκφρά­στη­κε και εκφρά­ζε­ται τελευ­ταία μέσα από συλ­λο­γι­κές, μαζι­κές και δημο­κρα­τι­κές δια­δι­κα­σί­ες, συζη­τή­σεις και αποφάσεις.

Αυτό ακρι­βώς δεί­χνει με την ενέρ­γειά της να προ­χω­ρή­σει σε δια­γω­νι­σμό ανά­θε­σης της έναρ­ξης των έργων στην περιο­χή που έχει επι­τά­ξει για να δημιουρ­γή­σει το νέο HotSpot.

Ο Χιώ­τι­κος λαός και οι κάτοι­κοι των νησιών πρέ­πει να δώσουν βρο­ντε­ρή απά­ντη­ση σε αυτούς τους αντι­δρα­στι­κούς σχε­δια­σμούς και την αδιαλ­λα­ξία της κυβέρ­νη­σης. Δεν θα περάσουν!

Τώρα να σημά­νει αγω­νι­στι­κός ξεση­κω­μός σε όλο το νησί για:

– Κανέ­να HotSpot, ανοι­κτό ή κλει­στό, στο 17 ή αλλού πάνω στο νησί.

– Κλεί­σι­μο των ήδη υπαρχόντων.

– Απε­γκλω­βι­σμός εδώ και τώρα όλων των προ­σφύ­γων και μεταναστών».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο