Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά — Κηδεύεται ο συνάδελφός τους που τραυματίστηκε θανάσιμα από γερανογέφυρα

Συνε­χί­ζε­ται και σήμε­ρα η απερ­γία των εργα­ζο­μέ­νων στο λιμά­νι του Πει­ραιά, ενώ το μεση­μέ­ρι κηδεύ­ε­ται ο άτυ­χος συνά­δελ­φός τους που εν ώρα εργα­σί­ας παρα­σύρ­θη­κε και τραυ­μα­τί­στη­κε θανά­σι­μα από γερανογέφυρα.

Όπως δήλω­σε, χθες το μεση­μέ­ρι έξω από το υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας, ο πρό­ε­δρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρ­κος Μπε­κρής, οι εργα­ζό­με­νοι δεν μπο­ρούν να μπουν ακό­μα για δου­λειά αν δεν λυθούν τα δίκαια αιτή­μα­τά τους και μάλι­στα στο σημείο όπου σκο­τώ­θη­κε ο συνά­δελ­φός τους. Προ­σέ­θε­σε ότι έχει ευθύ­νη και η COSCO και η κυβέρ­νη­ση, αλλά και οι προη­γού­με­νες, για­τί δεν έχουν λύσει κανέ­να πρό­βλη­μα. «Οι πρώ­τοι που θέλουν να δου­λέ­ψει το λιμά­νι είμα­στε εμείς», τόνισε.

Στο πλαί­σιο αυτό, το Σάβ­βα­το στις 12 το μεση­μέ­ρι θα γίνει νέα μηχα­νο­κί­νη­τη πορεία, προ­κει­μέ­νου να ενη­με­ρώ­σουν όλες τις γει­το­νιές του Πει­ραιά και των γύρω Δήμων για το δίκιο του αγώ­να τους και να απευ­θύ­νουν κάλε­σμα να βρε­θούν όλοι στο πλευ­ρό τους.

Το Σάβ­βα­το το μεση­μέ­ρι, σε μια συμ­βο­λι­κή κίνη­ση και ως ένδει­ξη έμπρα­κτης αλλη­λεγ­γύ­ης το Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού θα μαγει­ρέ­ψει για τους απεργούς.

geuma allilegguis geuma allilegguis2 geuma allilegguis3

Συνάντηση με τον Γ. Πλακιωτάκη

Χθες το βρά­δυ, αντι­προ­σω­πεία της Ένω­σης με επι­κε­φα­λής τον Μάρ­κο Μπε­κρή πραγ­μα­το­ποί­η­σε νέα συνά­ντη­ση στο υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας όπου έθε­σαν τα αίτη­μα­τά τους ζητώ­ντας την ικα­νο­ποί­η­σή τους.

Ο Γιάν­νης Πλα­κιω­τά­κης, θέλο­ντας να συγκα­λύ­ψει τις ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης και της εργο­δο­σί­ας, προ­κλη­τι­κά αρνή­θη­κε να πάρει θέση στο πλαί­σιο αιτη­μά­των για μέτρα προ­στα­σί­ας και ελέγ­χων, παρα­πέ­μπο­ντας στα συναρ­μό­δια υπουργεία.

Το Σωμα­τείο ΕΝΕΔΕΠ, κατά τη συνά­ντη­ση ανέ­πτυ­ξε το πλαί­σιο αιτη­μά­των και σημεί­ω­σε ότι η κυβέρ­νη­ση έχει πολι­τι­κή ευθύ­νη για τη νέα αίτη­ση ασφα­λι­στι­κών μέτρων που κατά­θε­σε η εργο­δο­σία της COSCO προ­κει­μέ­νου να κηρυ­χθεί η σημε­ρι­νή νέα 24ωρη απερ­γία των εργα­ζο­μέ­νων παρά­νο­μη και κατα­χρη­στι­κή και ζήτη­σε την παρέμ­βα­ση της κυβέρνησης.

Παράλ­λη­λα το Σωμα­τείο επε­σή­μα­νε ότι είναι πολι­τι­κή ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης ότι το γεγο­νός πως δεν υπάρ­χουν επί της ουσί­ας ελεγ­κτι­κοί μηχα­νι­σμοί στο λιμά­νι και συνο­λι­κά στον Πει­ραιά, αφού οι Επι­θε­ω­ρή­σεις Εργα­σί­ας και το ΚΕΠΕΚ (Κέντρο Πρό­λη­ψης Επαγ­γελ­μα­τι­κού Κιν­δύ­νου) έχουν αποδεκατιστεί.

Αμέ­σως μετά την συνά­ντη­ση ο Μάρ­κος Μπε­κρής, πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου ΕΝΕΔΕΠ, ενη­μέ­ρω­σε τους συγκε­ντρω­μέ­νους έξω από το υπουρ­γείο Ναυ­τι­λί­ας τονί­ζο­ντας ότι οι εργα­ζό­με­νο δεν κάνουν πίσω αν δεν ικα­νο­ποι­η­θούν τα αιτή­μα­τά τους.

Τα αιτήματα

Οι εργα­ζό­με­νοι της COSCO διεκδικούν:

–Οι ομά­δες σε κάθε πόστο να απο­τε­λού­νται από 6 εργα­ζό­με­νους και όχι από 4.

–Να στα­μα­τή­σουν οι κόντρα βάρ­διες που εξου­θε­νώ­νουν τους εργάτες.

–Μετα­τρο­πή όλων των συμ­βά­σε­ων σε πλή­ρους απασχόλησης.

–Να συστα­θεί Επι­τρο­πή Υγιει­νής και Ασφά­λειας από τους εργα­ζό­με­νους και μέλη του Σωμα­τεί­ου ΕΝΕΔΕΠ.

–Να υπο­γρα­φεί Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας που θα συμπε­ρι­λαμ­βά­νει όλους τους εργαζόμενους.

Νέα προσφυγή του ΣΕΠ να κηρυχθεί παράνομη η απεργία

Στο μετα­ξύ, η διοί­κη­ση του ΣΕΠ προ­σέ­φυ­γε εκ νέου στα δικα­στή­ρια ζητώ­ντας να κηρυ­χθεί παρά­νο­μη η απερ­γία των λιμενεργατών.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο