Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται η δίκη των δύο χρυσαυγιτών για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Συνε­χί­στη­κε χτες η δίκη σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό της εν ψυχρώ ρατσι­στι­κής δολο­φο­νί­ας του 27χρονου Πακι­στα­νού εργά­τη στα Πετρά­λω­να, Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν, από τους χρυ­σαυ­γί­τες Δ. Λια­κό­που­λο και Χρ. Στερ­γιό­που­λο, που έχουν κατα­δι­κα­στεί πρω­τό­δι­κα σε ισό­βια κάθειρ­ξη χωρίς κανέ­να ελαφρυντικό.

Ο μερο­κα­μα­τιά­ρης Σαχ­ζάτ δολο­φο­νή­θη­κε εν ψυχρώ με ένα «επαγ­γελ­μα­τι­κό χτύ­πη­μα», παρό­μοιο με αυτό του Ρου­πα­κιά στον Παύ­λο Φύσ­σα. Με επτά μαχαι­ριές και δύο στι­λέ­τα — «πετα­λού­δα» οι δύο χρυ­σαυ­γί­τες τον άφη­σαν στον τόπο, τα χαρά­μα­τα της 17ης Γενά­ρη του 2013. Στο σπί­τι του Λια­κό­που­λου βρέ­θη­καν τρία ακό­μα στι­λέ­τα — «πετα­λού­δα», μια σιδε­ρο­γρο­θιά, ένας σου­γιάς, ένα ξύλι­νο ρόπα­λο, μια κυνη­γε­τι­κή σφε­ντό­να, φυσίγ­για, 117 προ­ε­κλο­γι­κά φυλ­λά­δια της Χρυ­σής Αυγής, αυτο­κόλ­λη­τα και άλλα υλι­κά της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, ενώ στο σπί­τι του Στερ­γιό­που­λου βρέ­θη­καν ένα ξύλι­νο ρόπα­λο, κάλυ­κες και μια μαύ­ρη λεπίδα.

Χτες στο δικα­στή­ριο ανα­γνώ­στη­καν έγγρα­φα όπως εκθέ­σεις κατά­σχε­σης όπλων, φυλ­λα­δί­ων της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή και άλλων αντι­κει­μέ­νων από τα σπί­τια των Λια­κό­που­λου — Στερ­γιό­που­λου, εκθέ­σεις (Συνή­γο­ρος του Πολί­τη, Δίκτυο Κατα­γρα­φής Περι­στα­τι­κών Ρατσι­στι­κής Βίας κ.λπ.) για την αύξη­ση των ρατσι­στι­κών εγκλη­μά­των την περί­ο­δο 2011 — 2013 στο κέντρο της Αθή­νας, σε σύν­δε­ση με τη δρά­ση της Χρυ­σής Αυγής. Επί­σης, ανα­γνώ­στη­καν κατα­θέ­σεις μαρ­τύ­ρων που δεν κλή­θη­καν στην παρού­σα δια­δι­κα­σία και θεμε­λιώ­νουν το ρατσι­στι­κό κίνη­τρο. «Το συγκε­κρι­μέ­νο έγκλη­μα εμπί­πτει στην συγκε­κρι­μέ­νη κατη­γο­ρία (ρατσι­στι­κό) (…) Με τη μελέ­τη μου και τη δρά­ση μου κατέ­λη­ξα στην τυπο­λο­γία του συγκε­κρι­μέ­νου εγκλή­μα­τος (…) Οι δρά­στες τέτοιων εγκλη­μά­των είναι νεα­ρά άτο­μα, άνδρες και δρουν την νύχτα (…) Οπου έχου­με από­πει­ρες ανθρω­πο­κτο­νί­ας ή ανθρω­πο­κτο­νί­ες, οι δρά­στες δεν φέρουν σύμ­βο­λα» της Χρυ­σής Αυγής, ανέ­φε­ρε ανά­με­σα σε άλλα στην κατά­θε­σή του ο καθη­γη­τής Δ. Χριστόπουλος.

Σημα­ντι­κή επί­σης και η ανά­γνω­ση της κατά­θε­σης της φίλης του Λια­κό­που­λου, που ανα­δει­κνύ­ει ότι ο Στερ­γιό­που­λος δεν ήταν στε­νός φίλος του Λια­κό­που­λου και κατα­δει­κνύ­ει άλλη σχέ­ση των δύο, που δρού­σαν τη νύχτα με στι­λέ­τα — «πετα­λού­δα». Και οι δύο είναι κατη­γο­ρού­με­νοι και στη δίκη της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, ως μέλη εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο