Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται η καιρική αστάθεια και σήμερα: Ένταση και επέκταση βροχών και καταιγίδων

Συνε­χί­ζε­ται η και­ρι­κή αστά­θεια στη χώρα και σήμε­ρα, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία προ­γνω­στι­κά δεδο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr.

Οι τοπι­κές βρο­χές και καται­γί­δες που σημειώ­νο­νται από την αρχή του εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου σε Μακε­δο­νία, Ήπει­ρο και Ιόνιο, στα­δια­κά θα ενι­σχυ­θούν, ενώ παράλ­λη­λα θα επε­κτα­θούν σε Θεσ­σα­λία και Θρά­κη, αλλά και σε τμή­μα­τα των υπο­λοί­πων ηπει­ρω­τι­κών, στα ορει­νά της Κρή­της και ενδε­χο­μέ­νως σε νησιά του Αιγαίου.

Πιθα­νό­τη­τα χαλα­ζο­πτώ­σε­ων υπάρ­χει το μεση­μέ­ρι και το από­γευ­μα, κυρί­ως στα βόρεια και ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά. Τα φαι­νό­με­να στην Κεντρι­κή και Δυτι­κή Μακε­δο­νία και στα βόρεια τμή­μα­τα της Θεσ­σα­λί­ας θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Επι­δεί­νω­ση του και­ρού με ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες κυρί­ως στη βόρεια Ελλά­δα, που θα συνο­δεύ­ο­νται από μεγά­λη συχνό­τη­τα κεραυ­νών, χαλα­ζο­πτώ­σεις και πρό­σκαι­ρα, κατά τη διάρ­κεια των φαι­νο­μέ­νων, από ενι­σχυ­μέ­νους ριπαί­ους ανέμους.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή πτώ­ση στα δυτι­κά και τα βόρεια και θα φθά­σει τους 31 με 32 βαθ­μούς και κατά τόπους στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά τους 33 βαθ­μούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Και­ρός: Στη Μακε­δο­νία αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους και κατά περιό­δους ισχυ­ρές. Από τις βρα­δι­νές ώρες τα έντο­να φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στην κεντι­κή και ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία. Στη Θρά­κη λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κούς όμβρους και μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 17 έως 31 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Στη δυτι­κή Μακε­δο­νία 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπει­ρο αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές έως αργά το από­γευ­μα. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, οπό­τε θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 20 έως 32 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Και­ρός: Στη Θεσ­σα­λία νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά τόπους ισχυ­ρές από τις μεσημ­βρι­νές ώρες. Στις υπό­λοι­πες περιο­χές λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, οπό­τε θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 και στα νότια δυτι­κοί έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 33 βαθ­μούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με λίγες νεφώ­σεις πρό­σκαι­ρα αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες στην Κρή­τη, όπου θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι ή μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες στα ορεινά.

Ανε­μοι: Δυτι­κοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 22 έως 32 βαθ­μούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ — ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Και­ρός: Γενι­κά αίθριος με πρό­σκαι­ρες νεφώ­σεις τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες.

Ανε­μοι: Βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 4 και στα νότια δυτι­κοί έως 5 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 23 έως 32 βαθ­μούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 20 έως 32 βαθ­μούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Και­ρός: Λίγες νεφώ­σεις που τις μεσημ­βρι­νές και τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 21 έως 33 βαθ­μούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Και­ρός: Αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες κατά περιό­δους ισχυρές.

Ανε­μοι: Μετα­βλη­τοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερ­μο­κρα­σία: Από 19 έως 29 βαθ­μούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 03–09-22

Στην κεντρι­κή και ανα­το­λι­κή Μακε­δο­νία, την ανα­το­λι­κή Θεσ­σα­λία, τις Σποράδες,το βόρειο Αιγαίο και τη Θρά­κη προ­βλέ­πε­ται άστα­τος και­ρός με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καταιγίδες.Τα φαι­νό­με­να που τις πρω­ι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους έντο­να, γρή­γο­ρα θα εξα­σθε­νή­σουν. Στην υπό­λοι­πη χώρα λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες οπό­τε και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι και μεμο­νω­μέ­νες καταιγίδες.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί 3 με 5 και στα πελά­γη πρό­σκαι­ρα έως 6 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει πτώση.

Θα φτά­σει στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τους 27 με 29 βαθ­μούς και στα υπό­λο­πα ηπει­ρω­τι­κά και στη νησιω­τι­κή χώρα τους 29 με 31 βαθ­μούς κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 04–09-22

Στη Μακε­δο­νία, τη Θεσ­σα­λία, τις Σπο­ρά­δες, την ανα­το­λι­κή Στε­ρεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρή­τη λίγες νεφώ­σεις τοπι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές ή όμβρους. Στην υπό­λοι­πη χώρα λίγες νεφώ­σεις που στα ηπει­ρω­τι­κά τις μεσημ­βρι­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα αυξη­θούν και θα εκδη­λω­θούν τοπι­κοί όμβροι.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις στα δυτι­κά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρό­σκαι­ρα στο νοτιο­α­να­το­λι­κό έως 7 μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο κυρί­ως στα δυτικά.

 

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο