Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται η καλοκαιρία με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας

Για σήμε­ρα Τρί­τη, προ­βλέ­πε­ται ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις, τις βρα­δι­νές και πρω­ι­νές ώρες κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα, ενώ στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα θα σημειω­θεί τοπι­κά παγε­τός. Η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει μικρή άνο­δο ως προς τις μέγι­στες τιμές.

Σύμ­φω­να με την πρό­γνω­ση του meteo, η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 0 έως 16 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα (στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑2 έως 13 βαθ­μούς), 2 έως 18 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 7 έως 17 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα (στην Ήπει­ρο από 3 έως τους 13 βαθ­μούς), 5 έως 17 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και έως 19 βαθ­μούς στην Κρή­τη, 6 έως 17 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Βόρειο και Κεντρι­κό Αιγαίο από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς, ενώ στο Νότιο Αιγαίο γενι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις έως σχε­δόν μέτριοι 4 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς, ενώ στον Κοριν­θια­κό Κόλ­πο από δυτι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μποφόρ.

Ηλιο­φά­νεια με λίγες νεφώ­σεις τις πρω­ι­νές ώρες και αυξη­μέ­να ποσο­στά υγρα­σί­ας με απο­τέ­λε­σμα την κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις βρα­δι­νές και πρω­ι­νές ώρες περι­μέ­νου­με σήμε­ρα στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 8 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθενείς.

Ηλιο­φά­νεια με αραιές νεφώ­σεις και τοπι­κές ομί­χλες τις πρω­ι­νές ώρες περι­μέ­νου­με στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 7 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και τις βρα­δι­νές ώρες από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς έως σχε­δόν μέτριοι 3–4 μποφόρ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο