Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται και σήμερα η άγρια καταστολή του ισραηλινού κράτους κατά των Παλαιστινίων

Νέο κύμα άγριας κατα­στο­λής χθες και σήμε­ρα από την ισραη­λι­νή αστυ­νο­μία σε βάρος Παλαι­στι­νί­ων που δια­δή­λω­ναν σε περιο­χές της Ανα­το­λι­κής Ιερου­σα­λήμ, που κατέ­χει παρά­νο­μα το Ισρα­ήλ από το 1967.

Εκα­το­ντά­δες Παλαι­στί­νιοι τραυ­μα­τί­σθη­καν σήμε­ρα το πρωί στη διάρ­κεια νέων συγκρού­σε­ων με ισραη­λι­νούς αστυ­νο­μι­κούς στην πλα­τεία των Τζαμιών.

Μπρο­στά σ’ αυτή την κλι­μά­κω­ση, έχει προ­γραμ­μα­τι­σθεί για αργό­τε­ρα σήμε­ρα, έπει­τα από αίτη­μα της Τυνη­σί­ας, συνε­δρί­α­ση του Συμ­βου­λί­ου Ασφα­λεί­ας του ΟΗΕ με θέμα την κατά­στα­ση στην Ιερουσαλήμ.

Νωρίς το πρωί, εκα­το­ντά­δες, ενδε­χο­μέ­νως και χιλιά­δες Παλαι­στί­νιοι εκτό­ξευ­σαν αντι­κεί­με­να προς την κατεύ­θυν­ση των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων της τάξης που είχαν πάρει θέσεις στο εσω­τε­ρι­κό της πλα­τεί­ας των Τζα­μιών, τον τρί­το πιο ιερό χώρο του Ισλάμ που ονο­μά­ζε­ται από τους εβραί­ους Όρος του Ναού.

Ένας δημο­σιο­γρά­φος του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου είδε επί­σης δεκά­δες τραυ­μα­τί­ες να απο­μα­κρύ­νο­νται από την πλα­τεία μέσα σε ασθενοφόρα.

«Υπάρ­χουν εκα­το­ντά­δες τραυ­μα­τί­ες στις συγκρού­σεις» στην πλα­τεία, περί­που πενή­ντα από τους οποί­ους χρειά­σθη­κε να μετα­φερ­θούν σε νοσο­κο­μεία, ανα­κοί­νω­σε η Ερυ­θρά Ημι­σέ­λη­νος με σύντο­μο μήνυ­μά της προς τους δημοσιογράφους.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κή η εικό­να που Ισραη­λι­νός οδη­γός πέφτει πάνω σε Παλαι­στί­νιους την ώρα που οι δεύ­τε­ροι του επι­τί­θο­νται με πέτρες:

Χθες, στην Πύλη της Δαμα­σκού, κοντά στη μου­σουλ­μα­νι­κή συνοι­κία της Παλιάς Πόλης, Παλαι­στί­νιοι δια­δη­λω­τές έρι­ξαν μπου­κά­λια ενα­ντί­ον των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας, οι οποί­ες προ­σπά­θη­σαν να δια­λύ­σουν το πλή­θος με κανό­νια νερού.

Σύμ­φω­να με την παλαι­στι­νια­κή Ερυ­θρά Ημι­σέ­λη­νο, επτά Παλαι­στί­νιοι τραυ­μα­τί­στη­καν στις χθε­σι­νές συγκρού­σεις, εκ των οποί­ων οι τέσ­σε­ρις δια­κο­μί­στη­καν στο νοσοκομείο.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως από τη βίαιη κατα­στο­λή των δια­δη­λώ­σε­ων των τελευ­ταί­ων ημε­ρών έχουν τραυ­μα­τι­στεί περισ­σό­τε­ροι από 300 άνθρωποι.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο