Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται ο καύσωνας στην Ευρώπη, σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ θερμοκρασίας (ΦΩΤΟ)

Η Ευρώ­πη εξα­κο­λου­θεί να ιδρώ­νει σήμε­ρα, καθώς συνε­χί­ζε­ται ο καύ­σω­νας, ενώ ταυ­τό­χρο­να έχουν ξεσπά­σει μεγά­λες πυρ­κα­γιές και οι μετε­ω­ρο­λό­γοι προει­δο­ποιούν ότι η θερ­μο­κρα­σία θα ανέ­βει κι άλλο τις επό­με­νες ημέρες.

KAUSVNA2

Τα ρεκόρ πέφτουν το ένα μετά το άλλο σε μεγά­λο μέρος της δυτι­κής και κεντρι­κής Ευρώ­πης καθώς κατα­γρά­φο­νται πρω­το­φα­νείς θερ­μο­κρα­σί­ες για μήνα Ιού­νιο: 38,9 βαθ­μοί Κελ­σί­ου στην Τσε­χία, 38,6 στη Γερ­μα­νία, 40,9 στο Κλερ­μόν-Φεράν της Γαλ­λί­ας… Αύριο ο υδράρ­γυ­ρος θα σκαρ­φα­λώ­σει κι άλλο και στη Γαλ­λία ενδέ­χε­ται να σπά­σει το “εθνι­κό ρεκόρ” που ανά­γε­ται στον Αύγου­στο του 2003 και είναι οι 44,1 βαθ­μοί που είχαν κατα­γρα­φεί στο Γκαρ.

KAUSVNA3

Η Meteo France, η γαλ­λι­κή μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία, έχει θέσει σε “κόκ­κι­νο συνα­γερ­μό” τέσ­σε­ρα δια­με­ρί­σμα­τα στα νότια της χώρας, κάτι που συμ­βαί­νει για πρώ­τη φορά στη Γαλλία.

KAUSVNA4

Ένα άλλο ρεκόρ καταρ­ρί­φθη­κε στην Πολω­νία: αυτό της κατα­νά­λω­σης ενέρ­γειας, λόγω της εντα­τι­κής χρή­σης των κλι­μα­τι­στι­κών. Στη Γαλ­λία το μεση­μέ­ρι η ζήτη­ση ανήλ­θε σήμε­ρα στα 59,4 γιγα­βάτ, πολύ κοντά στο από­λυ­το ρεκόρ των 59,5 γιγα­βάτ που είχε κατα­γρα­φεί πριν από δύο χρόνια.

KAUSVNA5

Στη Γερ­μα­νία, στις πόλεις Λέχνε και Μπαντ Εϊν­χά­ου­ζεν (120.000 κάτοι­κοι), οι αρχές έλα­βαν μέτρα για τον περιο­ρι­σμό της κατα­νά­λω­σης νερού. Η χρή­ση πόσι­μου νερού θα περιο­ρι­στεί μόνο για “ζωτι­κές ανά­γκες” και οι κάτοι­κοι απει­λού­νται με πρό­στι­μα ύψους έως και 1.000 ευρώ.

KAUSVNA6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο