Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη για τον θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη

Συνε­χί­ζε­ται σήμε­ρα η δίκη ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου των δύο κατη­γο­ρου­μέ­νων για τον βια­σμό και την άγρια δολο­φο­νία της φοι­τή­τριας Ελέ­νης Τοπα­λού­δη το Νοέμ­βριο του 2018 στην Ρόδο.

Η δίκη μετά από δύο συνε­δριά­σεις που δεν προ­χώ­ρη­σαν στην ακρο­α­μα­τι­κή δια­δι­κα­σία, εκτι­μά­ται ότι σήμε­ρα θα ξεκι­νή­σει με τις πρώ­τες κατα­θέ­σεις μαρ­τύ­ρων οπό­τε και το δικα­στή­ριο θα καλέ­σει στο βήμα τους γονείς της φοι­τή­τριας που βρή­κε μαρ­τυ­ρι­κό θάνα­το στα χέρια των δύο κατηγορουμένων.

Η δίκη ξεκί­νη­σε στις 14 Φεβρουα­ρί­ου με παρό­ντα στο εδώ­λιο μόνο τον 24χρονο κατη­γο­ρού­με­νο, ελλη­νι­κής κατα­γω­γής , καθώς ο 22χρονος συγκα­τη­γο­ρού­με­νος του, αλβα­νι­κής κατα­γω­γής, δήλω­σε πως δεν επι­θυ­μεί να παρί­στα­ται στο δικαστήριο.

Οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι έχουν κατα­δι­κα­στεί σε πρώ­το βαθ­μό σε ισό­βια και επι­πλέ­ον ποι­νή 15ετούς κάθειρ­ξης. Σύμ­φω­να με το κατη­γο­ρη­τή­ριο βία­σαν την φοι­τή­τρια με την απει­λή μαχαι­ριού και χτυ­πώ­ντας την άγρια στο κεφά­λι με μπου­νιές και με ένα ηλε­κτρι­κό σίδε­ρο και εν συνε­χεία την πέτα­ξαν χτυ­πη­μέ­νη σε βρα­χώ­δη παρα­λία στην περιο­χή Λίν­δος της Ρόδου ενώ ήταν ζωντανή .

Κατά την προη­γού­με­νη συνε­δρί­α­ση, όταν λόγω ασθέ­νειας μίας ενόρ­κου η δίκη δια­κό­πη­κε, η μητέ­ρα της Ελέ­νης Τοπα­λού­δη, Κού­λα Αρμου­τί­δου εξορ­γί­στη­κε για την δεύ­τε­ρη κατά σει­ρά δια­κο­πή. Οι γονείς του θύμα­τος είναι ανα­γκα­σμέ­νοι να ταξι­δεύ­ουν από το Διδυ­μό­τει­χο για να παρα­στα­θούν στην δίκη, αφή­νο­ντας πίσω τον αδελ­φό της Ελένης.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο