Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων προσφύγων του ναυαγίου στους Παξούς

Είκο­σι άνδρες και μία γυναί­κα μετα­ξύ των δια­σω­θέ­ντων μετα­να­στών του ναυα­γί­ου που σημειώ­θη­κε νοτιο­δυ­τι­κά των Παξών. Δέκα άνδρες και δύο γυναί­κες ο τρα­γι­κός αριθ­μός των θυμά­των μέχρι αυτή την ώρα

Είκο­σι άνδρες και μία γυναί­κα βρί­σκο­νται μετα­ξύ των δια­σω­θέ­ντων μετα­να­στών του ναυα­γί­ου που σημειώ­θη­κε το πρωί, 13 ναυ­τι­κά μίλια νοτιο­δυ­τι­κά των Παξών, ενώ την ίδια ώρα τρα­γι­κός είναι ο απο­λο­γι­σμός των θυμά­των του ναυα­γί­ου που μέχρι τώρα φτά­νουν τους δώδε­κα μετα­ξύ αυτών δέκα άνδρες και δύο γυναίκες.

Σύμ­φω­να με νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση από το γρα­φείο τύπου του Υπ. Ναυ­τι­λί­ας, το Λιμε­νι­κό καθ’ όλη τη διάρ­κεια της νύχτας αλλά και με το πρώ­το φως της ημέ­ρας συνε­χί­ζει τις έρευ­νες, με τον αριθ­μό των νεκρών, 12, και των δια­σω­θέ­ντων 21, να παρα­μέ­νουν ίδιοι.

Στις έρευ­νες συμ­με­τέ­χουν 2 πλω­τά του λιμε­νι­κού και ανα­μέ­νε­ται ένα ακό­μη ενώ από αέρος συν­δρά­μει ένα ελικόπτερο.

Οι δια­σω­θέ­ντες και οι σωροί των άτυ­χων μετα­να­στών μετα­φέρ­θη­καν στην Πρέβεζα.

Το τρα­γι­κό ναυά­γιο αφή­νει πίσω του ακό­μη πολ­λά ερω­τη­μα­τι­κά για το σημείο ανα­χώ­ρη­σης των μετα­να­στών και τον προ­ο­ρι­σμό τους, αν μετα­ξύ τους υπήρ­χαν δια­κι­νη­τές καθώς και πόσα 24ωρα βρι­σκό­ταν στοι­βαγ­μέ­νοι στο μοι­ραίο σκάφος.

nauagio paxoi

Έκτακτη ενημέρωση του ΕΚΑΒ για τον ναυάγιο στους Παξούς

Σε έκτα­κτη ενη­μέ­ρω­ση για το ναυά­γιο στους Παξούς και τον συντο­νι­σμό καθώς και την παρο­χή επεί­γου­σας προ­νο­σο­κο­μεια­κής φρο­ντί­δας προ­χώ­ρη­σε το ΕΚΑΒ.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση, μέχρι τις 14:45 ελι­κό­πτε­ρο έρευ­νας-διά­σω­σης Super Puma της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας είχε μετα­φέ­ρει στη βάση Αερο­δια­κο­μι­δών στο ‘Ακτιο 2 άνδρες ηλι­κί­ας περί­που 40–50 ετών και 1 γυναί­κα ηλι­κί­ας περί­που 20–25 ετών, από όπου και διε­κο­μί­σθη­καν με ασθε­νο­φό­ρα του ΕΚΑΒ στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Πρέβεζας.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση του ΕΚΑΒ, «η επι­χεί­ρη­ση έρευ­νας και διά­σω­σης από το Λιμε­νι­κό Σώμα-Ελλη­νι­κή Ακτο­φυ­λα­κή, την Πολε­μι­κή Αερο­πο­ρία και το ΕΚΑΒ είναι σε πλή­ρη εξέ­λι­ξη και θα υπάρ­ξει νεό­τε­ρη ενημέρωση».

Στην Πρέ­βε­ζα οι μέχρι τώρα δια­σω­θέ­ντες μετα­νά­στες του ναυα­γί­ου που σημειώ­θη­κε νοτιο­δυ­τι­κά των Παξών

Στο νοσο­κο­μείο της Πρέ­βε­ζας έχουν μετα­φερ­θεί οι 21 δια­σω­θέ­ντες μετα­νά­στες του ναυα­γί­ου που σημειώ­θη­κε 13 ναυ­τι­κά μίλια νοτιο­δυ­τι­κά των Παξών.

Ο αριθ­μός των συνο­λι­κών μετα­να­στών που επέ­βαι­ναν στο σκά­φος που βυθί­στη­κε δεν έχει γίνει ακό­μη επί­ση­μα γνω­στός, φέρε­ται όμως να ξεπερ­νά τους 50.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες φέρουν ανά­με­σα τους να μην υπήρ­χαν παι­διά, ενώ γίνε­ται λόγος οι μετα­νά­στες να ήταν πολ­λές μέρες στη θάλασσα.

Μέχρι αυτή την ώρα σύμ­φω­να με το Λιμε­νι­κό Σώμα, έχουν ανα­συρ­θεί από τα νερά του Ιονί­ου, δώδε­κα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνω­στο­ποι­η­θεί ακό­μη τα στοι­χεία όλων των μετα­να­στών και η χώρα, ή οι χώρες υπη­κο­ό­τη­τάς τους.kke gia nauagio paxous

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο