Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου

Συνε­χί­ζο­νται οι δια­μαρ­τυ­ρί­ες των Ρομά για τον πυρο­βο­λι­σμό στο κεφά­λι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Έντα­ση προ­κλή­θη­κε για λίγη ώρα κοντά στον καταυ­λι­σμό που βρί­σκε­ται πίσω από το Νομι­σμα­το­κο­πείο, όταν ομά­δα Ρομά βγή­καν στη άκρη της Λ. Μεσο­γεί­ων και έκα­ψαν δύο λάστι­χα. Η φωτιά έσβη­σε χωρίς να χρεια­στεί να κλεί­σει ο δρόμος.

Όπως μετέ­δω­σε η ΕΡΤ, νωρί­τε­ρα το πρωί η αστυ­νο­μία προ­χώ­ρη­σε στο κλεί­σι­μο της Περι­φε­ρεια­κής Αιγά­λεω λόγω αντι­κει­μέ­νων που πέτα­ξαν ομά­δες Ρομά μετά από συμπλο­κή με την αστυνομία.

Ολονύχτιες διαμαρτυρίες Ρομά για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό

Εντο­νες δια­μαρ­τυ­ρί­ες το βρά­δυ σε Θεσ­σα­λο­νί­κη και Αττι­κή από ομά­δες Ρομά για τον πυρο­βο­λι­σμό στο κεφά­λι 16χρονου από αστυνομικό.

Για δεύ­τε­ρη νύχτα στη δυτι­κή Θεσ­σα­λο­νί­κη συνε­χί­στη­καν οι δια­μαρ­τυ­ρί­ες με οδο­φράγ­μα­τα, φωτιές και πετρο­πό­λε­μο. Έντα­ση σημειώ­θη­κε στο κτί­ριο της Υπο­διεύ­θυν­σης Οικο­νο­μι­κής Αστυ­νο­μί­ας Βορεί­ου Ελλά­δος, στη Μενεμένη.

Έντα­ση εκδη­λώ­θη­κε τα μεσά­νυ­χτα και στην οδό Λαγκα­δά, μετά την πεζο­γέ­φυ­ρα της Σταυ­ρού­πο­λης. Στο σημείο αυτό, οι δια­μαρ­τυ­ρό­με­νοι απέ­κλει­σαν για δύο ώρες το οδό­στρω­μα και στα δύο ρεύ­μα­τα κυκλοφορίας.

Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις έρι­ξαν χημι­κά και στα δύο σημεία των εντάσεων.

Στην Αττι­κή, έντα­ση σημειώ­θη­κε στην Αυλί­ζα Αχαρ­νών κατά τη δια­μαρ­τυ­ρία Ρομά. Εγι­νε γνω­στό ότι τραυ­μα­τί­σθη­καν αστυνομικοί.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο