Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Σε νέα ματαί­ω­ση των παρα­στά­σε­ων στις σκη­νές του ΚΘΒΕ από σήμε­ρα έως και τις αρχές του νέου χρό­νου (από Παρα­σκευή έως και την επό­με­νη Πέμ­πτη 3 Ιανουα­ρί­ου) οδη­γεί­ται το ΚΘΒΕ μετά την από­φα­ση των ηθο­ποιών να συνε­χί­σουν τις κινη­το­ποι­ή­σεις τους διεκ­δι­κώ­ντας αυξή­σεις στις αμοι­βές με την υπο­γρα­φή νέων συμ­βά­σε­ων εργασίας.

Από τη Διοί­κη­ση του Σωμα­τεί­ου ειπώ­θη­κε, για μία ακό­μη φορά, ότι δεν πρό­κει­ται να συνο­μο­λο­γή­σει σε περι­κο­πές ή σε χει­ρό­τε­ρη Σύμ­βα­ση από αυτήν που υπο­γρά­φη­κε την προη­γού­με­νη διε­τία. Άλλω­στε, η συγκε­κρι­μέ­νη εξέ­λι­ξη δεν αφο­ρά μόνο τους ηθο­ποιούς που εργά­ζο­νται στο ΚΘΒΕ, αλλά όλο τον κλά­δο, καθώς η υπο­γρα­φή μιας δυσμε­νέ­στε­ρης Σύμ­βα­σης από αυτήν που υπήρ­χε, μπο­ρεί να υπο­σκά­ψει συνο­λι­κά τον αγώ­να του κλά­δου για υπο­γρα­φή Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων σε κάθε χώρο.

Με ανα­κοί­νω­σή του, το ΣΕΗ τονί­ζει ανά­με­σα σε άλλα:

«Αυτήν τη στιγ­μή που το σωμα­τείο μάς δίνει μάχη για Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις σε όλους τους χώρους του θεά­τρου, σημειώ­νο­ντας αρκε­τές επι­τυ­χί­ες, ποιον εξυ­πη­ρε­τεί η προ­σπά­θεια υπο­βάθ­μι­σης της Σύμ­βα­σης του Κρα­τι­κού; Το μπα­λά­κι των ευθυ­νών που πετά­νε ο ένας στον άλλον, κυβέρ­νη­ση και διοί­κη­ση του Κρα­τι­κού δεν μας αφο­ρά. Είναι απα­ρά­δε­κτο να δηλώ­νουν πως είναι παρά­νο­μο να υπο­γρά­ψουν τη Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας και να απαι­τούν την υπο­τέ­λειά της στη μνη­μο­νια­κή λογι­κή, την ώρα μάλι­στα που δια­φη­μί­ζουν σε προ­ε­κλο­γι­κούς τόνους το τέλος των μνη­μο­νί­ων. Περι­μέ­νου­με να πάρουν θέση γρα­πτώς όσοι είναι υπεύ­θυ­νοι. Ας μας απα­ντή­σουν άμε­σα για τις προ­θέ­σεις τους. Οι προ­σπά­θειες απο­προ­σα­να­το­λι­σμού και ενσω­μά­τω­σης στη δια­χει­ρι­στι­κή λογι­κή, προ­κει­μέ­νου να ανα­στεί­λου­με τις κινη­το­ποι­ή­σεις μας, δεν θα περά­σουν. Την απά­ντη­ση την πήραν από τον κλά­δο. Συνε­χί­ζου­με απο­φα­σι­στι­κά και κλι­μα­κώ­νου­με έως την από­λυ­τη δικαί­ω­ση των αιτη­μά­των μας».

Μετά την άκαρ­πη χθε­σι­νή συνά­ντη­ση στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας του γενι­κού γραμ­μα­τέα του υπουρ­γεί­ου, της διοί­κη­σης και διεύ­θυν­σης του ΚΘΒΕ και εκπρο­σώ­πων εργα­ζο­μέ­νων π, οι ηθο­ποιοί με εξώ­δι­κο τους προς τη διοί­κη­ση του θεά­τρου προ­κη­ρύσ­σουν νέες στά­σεις εργα­σί­ας για τις σημε­ρι­νές (Παρα­σκευή) παρα­στά­σεις, τις αυρια­νές (Σάβ­βα­το 29/12), της Κυρια­κής (30/12) και τις προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες της Τετάρ­της (2/1) και Πέμ­πτης 3/1).

Μέχρι αργά σήμε­ρα οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις συνε­χι­ζό­ταν, οι ηθο­ποιοί βρί­σκο­νταν στις σκη­νές ενό­ψει και των έξι παρα­στά­σε­ων που είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες για τις 9 μ.μ αλλά δήλω­ναν απο­φα­σι­σμέ­νοι να μην παί­ξουν και να ενη­με­ρώ­σουν για τους λόγους τους θεατές.

Οι παρα­στά­σεις που ματαιώ­νο­νται αφο­ρούν στα έργα: «Ντα» (στο θέα­τρο της ΕΜΣ), «Περι­μέ­νο­ντας τον Γκο­ντό» (Βασι­λι­κό θέα­τρο), «Καλη­νύ­χτα Μαρ­γα­ρί­τα», «Υπέρ Ελλά­δος» (στα θέα­τρα της Μονής Λαζα­ρι­στών) «Χει­μω­νιά­τι­κο παρα­μύ­θι» (στο θέα­τρο της ΕΜΣ), «Η εξέ­γερ­ση της μύτης» στο θέα­τρο της Καλα­μα­ριάς και του έργου της ‘Αλκης Ζέη «Ο μεγά­λος περί­πα­τος του Πέτρου», στη σκη­νή του Βασι­λι­κού Θεά­τρου — το πρωί της Κυριακής.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνα­τό­τη­τα της επι­στρο­φής ή αλλα­γής των εισι­τη­ρί­ων, που έχουν ήδη εκδο­θεί, στα ταμεία του θεά­τρου από αύριο (Σάβ­βα­το) έως και το πρωί της Πρω­το­χρο­νιάς. Πλη­ρο­φο­ρί­ες στο τηλέ­φω­νο: 2315 200200

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο