Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την αστυνομική βία στη χθεσινή επιχείρηση στο Κουκάκι

Συνε­χί­ζο­νται οι καταγ­γε­λί­ες για την αστυ­νο­μι­κή βία, από τη χθε­σι­νή επι­χεί­ρη­ση στο Κου­κά­κι, ενώ έρχο­νται στο φως της δημο­σιό­τη­τας στοι­χεία για χρήση σφαι­ρών καου­τσούκ από την Αστυ­νο­μία σε βάρος μίας γυναί­κας.

Σύμ­φω­να με αυτές, ο σκη­νο­θέ­της Δημή­τρης Ινδα­ρές και οι δύο γιοι του ξυλο­κο­πή­θη­καν στο σπί­τι τους στο Κου­κά­κι και προ­σή­χθη­σαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Τετάρ­της, επει­δή αρνή­θη­καν την είσο­δο αστυ­νο­μι­κών στην κατοι­κία τους. Όπως κατήγ­γει­λε η σύζυ­γός του, ο Δ. Ινδα­ρές και οι δύο γιοί του ξυλο­κο­πή­θη­καν στην ταρά­τσα της οδού Ματρό­ζου, δίπλα από την παρα­κεί­με­νη κατά­λη­ψη που εκκε­νω­νό­ταν, και προ­σή­χθη­σαν στη ΓΑΔΑ, επει­δή αρνή­θη­καν την είσο­δο της Αστυ­νο­μί­ας στο σπί­τι τους «χωρίς ένταλμα».

Στε­νός φίλος του ενός παι­διού που συνε­λή­φθη, μίλη­σε σε ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό και ανέ­φε­ρε πως ο συλ­λη­φθείς είναι ασκού­με­νος δικη­γό­ρος και δεν είχε καμία σχέ­ση με την κατά­λη­ψη. Σημειώ­νε­ται ότι οι τρεις προ­σα­χθέ­ντες της οικο­γέ­νειας μετά τη μετα­φο­ρά τους στη ΓΑΔΑ κρί­θη­κε πως πρέ­πει να μετα­φερ­θούν σε νοσο­κο­μείο για να εξα­κρι­βω­θεί η κατά­στα­ση της υγεί­ας τους καθώς έφε­ραν τραύματα.

«Χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι πως είχαν σπά­σει τα γυα­λιά του πατέ­ρα και ένας φίλος πήγε να του πάει και­νούρ­για γυα­λιά. Τους πήγαν στο τμή­μα με τις πιτζά­μες τους και χωρίς καν παπού­τσια. Όλα αυτά που ειπώ­θη­καν ότι αντι­στά­θη­καν και πως πέτα­ξαν μπο­γιές δεν ισχύ­ουν, γνω­ρί­ζω πολύ καλά την οικο­γέ­νεια. Ζήτη­σαν να δουν δικα­στι­κό χαρ­τί, οι αστυ­νο­μι­κοί τους είπαν ότι ξανάρ­χο­νται και μέχρι να γυρί­σουν με εισαγ­γε­λέα, άκου­σαν φασα­ρία στην ταρά­τσα τους, πήγαν να δουν τι γίνε­ται και τους προ­σή­γα­γαν βίαια», δήλω­σε ο φίλος του συλληφθέντα.

«Δεν υπάρ­χει καμία σχέ­ση και καμιά συμ­με­το­χή στην κατά­λη­ψη. Ο πατέ­ρας και οι δύο γιοι συνε­λή­φθη­σαν στο σπί­τι τους», δήλω­σε ο Θ. Μαντάς, δικη­γό­ρος της οικο­γέ­νειας Ινδα­ρέ. Ο δικη­γό­ρος της οικο­γέ­νειας είπε ότι καμία από τις κατη­γο­ρί­ες που έχουν δεν ευστα­θεί. Τόνι­σε ότι αν και η αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση αφο­ρού­σε το υπό κατά­λη­ψη κτί­ριο της οδού Ματρό­ζου, ουδείς από εκεί συνε­λή­φθη ή προ­σή­χθη. Για να προ­σθέ­σει: «Οι μόνοι συλ­λη­φθέ­ντες είναι ο πατέ­ρας και τα δύο παι­διά, μόνι­μοι κάτοι­κοι της περιο­χής». Ο ίδιος επι­σή­μα­νε ότι «δεν παρί­στα­το εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός κατά το χρό­νο που ζητή­θη­κε φορ­τι­κά από την οικο­γέ­νεια για να μπουν στο σπί­τι τους», για να συμπλη­ρώ­σει ότι «ο πατέ­ρας φέρει εμφα­νή σημά­δια κακο­ποί­η­σης και θα προ­σφύ­γου­με σε οποία έννο­μη προ­στα­σία εφό­σον δια­πι­στώ­νου­με ότι υπήρ­χε αστυ­νο­μι­κή αυθαιρεσία».

Στο μετα­ξύ, αύριο ανα­μέ­νε­ται να δικα­στούν στο Αυτό­φω­ρο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο εννέα συλ­λη­φθέ­ντες κατά τις επι­χει­ρή­σεις της ΕΛΑΣ στις κατα­λή­ψεις στο Κου­κά­κι μετά από ανα­βο­λή που έλα­βαν από το δικαστήριο.

Πηγή: 902.gr

koukaki55 anakoinosi elas
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο