Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην COSCO

Τη συνέ­χι­ση των κινη­το­ποι­ή­σε­ων τους με νέα 24ωρη απερ­γία απο­φά­σι­σαν μετά από ομό­φω­νη από­φα­ση της γενι­κής συνέ­λευ­σης τους οι εργα­ζό­με­νοι στο λιμά­νι του Πει­ραιά. Οι εργα­ζό­με­νοι συνε­χί­ζουν για 7η μέρα τον απερ­για­κό αγώ­να που ξεκί­νη­σαν από την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα, από τη μέρα που έχα­σαν τον 45χρονο συνά­δελ­φό τους Δημή­τρη Δαγκλή που σκο­τώ­θη­κε την ώρα της δου­λειάς εξαι­τί­ας της έλλει­ψης των απα­ραί­τη­των μέτρων για την προ­στα­σία της υγεί­ας, της ζωής και της ασφά­λειας στην εργα­σία.

Σύμ­φω­να με την Ένω­ση Εργα­ζο­μέ­νων Δια­κί­νη­σης Εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τί­ων (ΕΝΕΔΕΠ) οι εργα­ζό­με­νοι ζητούν τα εξής:

- 6άρες πόστες (εργα­τι­κές ομά­δες) αντί για 4 που σήμε­ρα επι­βά­λει η εργοδοσία.

-Κατάρ­γη­ση των κόντρα βαρ­διών, πρό­γραμ­μα εργα­σί­ας για όλους τους εργαζομένους.

-Μετα­τρο­πή όλων των Συμ­βά­σε­ων σε πλή­ρους απα­σχό­λη­σης και υπο­γρα­φή ΣΣΕ.

-Επι­τρο­πές Υγιει­νής και Ασφά­λειας από τους εργαζομένους.

Ομο­σπον­δί­ες και Συν­δι­κά­τα οργα­νώ­νουν δρά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες αλλη­λεγ­γύ­ης στους εργά­τες της COSCO. Σε αυτό το πλαί­σιο προγραμματίζονται:

- Την Κυρια­κή 31 Οκτώ­βρη στις 12 το μεση­μέ­ρι, μηχα­νο­κί­νη­τη πορεία που θα ξεκι­νή­σει από την πλα­τεία Καραϊ­σκά­κη στο Μετα­ξουρ­γείο και θα κατα­λή­ξει στον Πειραιά.

- Τη Δευ­τέ­ρα 1 Νοέμ­βρη στις 9 το πρωί, μαζι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, για να ικα­νο­ποι­η­θούν τα δίκαια αιτή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων της Cosco.

Επι­πλέ­ον, το Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά καλεί τα σωμα­τεία — μέλη του σε σύσκε­ψη σωμα­τεί­ων την Κυρια­κή 31 Οκτώ­βρη, στις 6 μ.μ. στα γρα­φεία του, με θέμα τις εξε­λί­ξεις στο λιμά­νι, την απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση των εργα­ζο­μέ­νων στις προ­βλή­τες της COSCO και την οργά­νω­ση της πάλης.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο