Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας

Συνε­χί­ζο­νται οι συγκρού­σεις σε όλη την επι­κρά­τεια της Ουκρα­νί­ας με δύο βασι­κές επι­χει­ρή­σεις να φαί­νε­ται πως είναι σε εξέ­λι­ξη: Μια στα ανα­το­λι­κά και μία με επί­κε­ντρο το Κίεβο.

Ο εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας, Ίγκορ Κανα­σέν­κοφ, είπε ότι μέχρι στιγ­μής, η Ρωσία κατέ­στρε­ψε 74 υπέρ­γειους στό­χους στρα­τιω­τι­κών υπο­δο­μών, «μετα­ξύ των οποί­ων 11 αερο­δρό­μια, τρία κέντρα διοί­κη­σης, σημείο ναυ­τι­κής βάσης του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού της Ουκρα­νί­ας, καθώς και 18 σταθ­μούς ραντάρ αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας των συστη­μά­των αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας S‑300 και “Buk-M1”».

Σύμ­φω­να με το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας, κατά την πορεία των πολε­μι­κών ενερ­γειών παρα­δό­θη­καν 14 Ουκρα­νοί στρα­τιω­τι­κοί, ενώ οι ρωσι­κές δυνά­μεις κατέ­στρε­ψαν ένα μαχη­τι­κό ελι­κό­πτε­ρο και τέσ­σε­ρα μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη Bayraktar TB2, τουρ­κι­κής κατα­σκευ­ής, της Ουκρανίας.

Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί

Το Κρεμ­λί­νο δήλω­σε σήμε­ρα πως η στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση στην Ουκρα­νία θα διαρ­κέ­σει όσο χρεια­στεί, ανά­λο­γα με τα απο­τε­λέ­σμα­τά της και υπο­στή­ρι­ξε πως η Ουκρα­νία πρέ­πει να γίνει μια ουδέ­τε­ρη χώρα όπου δεν ανα­πτύσ­σο­νται επι­θε­τι­κά όπλα.

Ο Πεσκόφ είπε πως η διάρ­κεια της στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία θα εξαρ­τη­θεί από το πώς θα προ­χω­ρή­σει και από τα απο­τε­λέ­σμα­τά της και πως η επί­θε­ση ιδα­νι­κά θα εκκα­θα­ρί­σει τη χώρα από τους «ναζί» και θα «εξου­δε­τε­ρώ­σει» το στρα­τιω­τι­κό δυνα­μι­κό του Κιέβου.

Σε τηλε­διά­σκε­ψη με τους δημο­σιο­γρά­φους, ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ είπε πως κανείς δεν μιλά­ει για κατο­χή της Ουκρα­νί­ας και πως είναι «απα­ρά­δε­κτο» να χρη­σι­μο­ποιεί­ται η λέξη στο πλαί­σιο της ρωσι­κής επιχείρησης.

Ο Ντμί­τρι Πεσκόφ είπε επί­σης πως η Μόσχα είναι έτοι­μη να συζη­τή­σει με τους Ουκρα­νούς ηγέ­τες για τις απαι­τή­σεις της αυτές, αν οι τελευ­ταί­οι είναι «έτοι­μοι να τις συζητήσουν».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο