Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του σεισμού στην Αλβανία — Άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων

Έως τις 12 σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι (τοπι­κή ώρα) είχαν ανα­συρ­θεί 30 νεκροί και περισ­σό­τε­ροι από εφτα­κό­σιοι τραυ­μα­τί­ες ενώ δεν υπάρ­χει ακρι­βής αριθ­μός εκεί­νων που μπο­ρεί να βρί­σκο­νται θαμ­μέ­νοι κάτω από τα συντρίμ­μια των κατα­στραμ­μέ­νων οικοδομών.

“Ξέρου­με σίγου­ρα ότι σε μία μόνο νεό­κτι­στη τριώ­ρο­φη οικο­δο­μή που κατέρ­ρευ­σε στο Δυρ­ρά­χιο, βρί­σκο­νται παγι­δευ­μέ­να έξι άτο­μα, τα οποία δεν έχουν δώσει σημά­δια ζωής, και δεν γνω­ρί­ζου­με τι συμ­βαί­νει και κάτω από τα χαλά­σμα­τα και άλλων οικο­δο­μών”, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ελλη­νι­κής κατα­γω­γής βου­λευ­τής του Σοσια­λι­στι­κού Κόμ­μα­τος κ.Ανδρεας Μάρτος.

Η αλβα­νι­κή κυβέρ­νη­ση απηύ­θυ­νε έκκλη­ση προς την διε­θνή κοι­νό­τη­τα για επεί­γου­σα βοή­θεια καθώς δεκά­δες χιλιά­δες άνθρω­ποι είναι ανα­γκα­σμέ­νοι να παρα­μέ­νουν έξω από τα σπί­τια τους που είτε έχουν κατα­στρα­φεί ολο­σχε­ρώς από τον ισχυ­ρό σει­σμό είτε έχουν υπο­στεί σοβα­ρές βλά­βες στους φέρο­ντες οργα­νι­σμούς, οι οποί­ες τα καθι­στούν επικίνδυνα.

Μολο­νό­τι απο­τε­λεί πρώ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα των αρχών η ολο­κλή­ρω­ση των ερευ­νών για τη  ανεύ­ρε­ση επι­ζώ­ντων κάτω από τα ερείπια,τους σει­σμο­σπα­θείς και την αλβα­νι­κή κυβέρ­νη­ση περι­μέ­νει ένας Γολ­γο­θάς. Πρέ­πει άμε­σα να στε­γα­στούν και σύντο­μα να  επα­νέλ­θουν στην καθη­με­ρι­νό­τη­τά τους, προ­ο­πτι­κή διό­λου εύκο­λη σε μια χώρα με μεγά­λες δυσκο­λί­ες στην οικο­νο­μία και τη λει­τουρ­γία του κρα­τι­κού μηχανισμού.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός Ράμα απηύ­θυ­νε έκκλη­ση στους ξενο­δό­χους της περιο­χής να στε­γά­σουν σει­σμο­πα­θείς σε όσες από τις μονά­δες τους κρι­θούν κατάλ­λη­λες, ενώ μεγά­λος αριθ­μός σει­σμο­πα­θών ανα­μέ­νε­ται να φιλο­ξε­νη­θεί σε σκηνές.

Επι­ση­μαί­νε­ται επί­σης η τερά­στια ζημιά  που προ­κά­λε­σε ο σει­σμός στην οικο­νο­μία της Αλβα­νί­ας, καθώς στον άξο­να Τιρά­νων- Δυρ­ρα­χί­ου, που κατ εξο­χήν  επλή­γη από την δόνη­ση, συγκε­ντρώ­νε­ται ο κύριος όγκος του πλη­θυ­σμού της χώρας, αλλά και των οικο­νο­μι­κών δρα­στη­ριο­τή­των της (του­ρι­σμός, βιο­τε­χνί­ες, κ.λ.π).

albania seismos 2 albania seismos1 2 albania seismos2 2 albania seismos3 2 albania seismos4 albania seismos5 2 albania seismos5a

albania seismos6 3 albania seismos7 3 albania seismos8 3 albania seismos9 3 albania seismos10 1

albania seismos11 1

albania seismos12 1 albania seismos13 1

albania seismos14 1

 albania seismos15 2 albania seismos16 1 albania seismos17 1 albania seismos18 1 albania seismos19 albania seismos55 albania seismos56

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο