Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνολικά 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές μετείχαν στη σημερινή κινητοποίηση στη Γαλλία

Συνο­λι­κά 3,5 εκα­τομ­μύ­ρια δια­δη­λω­τές μετεί­χαν στη σημε­ρι­νή κινη­το­ποί­η­ση στη Γαλ­λία σύμ­φω­να με το συν­δι­κά­το CGT, 1,08 εκα­τομ­μύ­ριο σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών, κατά την ένα­τη ημέ­ρα κινη­το­ποι­ή­σε­ων κατά της συντα­ξιο­δο­τι­κής μεταρ­ρύθ­μι­σης, που σημα­το­δο­τή­θη­κε από τη σαφή αύξη­ση της συμμετοχής.

 

Στο Παρί­σι όπου το CGT ανα­κοί­νω­σε τη συμ­με­το­χή 800.000 δια­δη­λω­τών και το υπουρ­γείο 119.000.

Στη Μασ­σα­λία, πάνω από 280.000 άνθρω­ποι στο δρό­μο. Στην τερά­στια δια­δή­λω­ση και αντι­προ­σω­πεία του ΠΑΜΕ.

Συγκλο­νι­στι­κές εικό­νες στη Λιλ, με τους δια­δη­λω­τές να τρα­γου­δούν τη «Διε­θνή», στην πόλη όπου τρα­γου­δή­θη­κε για πρώ­τη φορά το 1888…

Ανά­λο­γες εικό­νες και στη Λυών, με χιλιά­δες λαού να έχουν κατα­κλύ­σει τους δρό­μους της πόλης.

Στο Μπορ­ντό, σύμ­φω­να με το συν­δι­κά­το UD της CGT, η σημε­ρι­νή, είναι η μεγα­λύ­τε­ρη κινη­το­ποί­η­ση των τελευ­ταί­ων δεκαετιών.

Τερά­στια η πορεία και στη Νάντ.

Μεγα­λειώ­δης απερ­για­κή δια­δή­λω­ση και στη Βρέ­στη. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι ενώ αρχι­κά υπο­λο­γι­ζό­ταν ότι θα συμ­με­τεί­χαν στη δια­δή­λω­ση περί­που 12.000, τελι­κά οι συμ­με­τέ­χο­ντες είναι πάνω από 30.000, σύμ­φω­να με δημο­σιο­γρα­φι­κές εκτιμήσεις.

Συγκλο­νι­στι­κή η δια­δή­λω­ση και στη Ρεν.

Στο Μοντο­μπάν, στη νότια Γαλ­λία, περί­που 60 χλμ. βόρεια της Του­λού­ζης, στην πορεία που ξεκί­νη­σε από την Esplanade des Fontaines συμ­με­τεί­χαν χιλιά­δες άνθρω­ποι. #manif23mars

Μεγά­λο το πλή­θος και στη δια­δή­λω­ση στο Μονπελιέ.

Μέγα πλή­θος συμ­με­τεί­χε στη δια­δή­λω­ση και στην Τουλούζη.

Στη Μυρέ, στα νότια της Του­λού­ζης, που έχει πλη­θυ­σμό περί­που 25.000 κατοί­κους, σχε­δόν η μισή πόλη βγή­κε στους δρόμους.

Παρό­τι το λαϊ­κό κίνη­μα ενά­ντια στις αντια­σφα­λι­στι­κές αλλα­γές συμπλη­ρώ­νει ήδη δύο μήνες, η «κόπω­ση» στην οποία πόντα­ρε η κυβέρ­νη­ση δεν έχει έρθει. Αντί­θε­τα η συμ­με­το­χή στις νέες κινη­το­ποι­ή­σεις ξεπερ­νά κάθε προηγούμενο.

Τα συν­δι­κά­τα απηύ­θυ­ναν σήμε­ρα προ­σκλη­τή­ριο για τη 10η ημέ­ρα απερ­γιών και δια­δη­λώ­σε­ων την Τρί­τη 28 Μαρ­τί­ου, προ­κει­μέ­νου να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν κατά της πολύ αμφι­σβη­τού­με­νης μεταρ­ρύθ­μι­σης του συντα­ξιο­δο­τι­κού συστήματος.

“Καθώς η κυβέρ­νη­ση προ­σπα­θεί να γυρί­σει σελί­δα, αυτό το κοι­νω­νι­κό και συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, βιώ­σι­μο και υπεύ­θυ­νο, επι­βε­βαιώ­νει την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα του κόσμου της εργα­σί­ας και της νεο­λαί­ας να επι­τύ­χουν την από­συρ­ση της μεταρ­ρύθ­μι­σης”, τόνι­σαν στο τέλος της ένα­της ημέ­ρας κινη­το­ποι­ή­σε­ων στη χώρα.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο