Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνομιλία Μητσοτάκη-Μπάιντεν: «Yes Men» για βαθύτερη ελληνική εμπλοκή στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Την «ετοι­μό­τη­τα» της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης για «στε­νή συνερ­γα­σία» ‑βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή σε επι­κίν­δυ­νους σχε­δια­σμούς- με τις ΗΠΑ εξέ­φρα­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης στον Αμε­ρι­κα­νό πρό­ε­δρο Τζο Μπάι­ντεν κατά τη διάρ­κεια τηλε­φω­νι­κής επι­κοι­νω­νί­ας που είχαν το βρά­δυ της Πέμπτης.

Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος κατέ­δει­ξε τη σημα­σία που απο­δί­δουν οι ΗΠΑ στην Ελλά­δα, λόγω και των στρα­τιω­τι­κών βάσε­ων, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή όπου συγκρού­ο­νται τα γεω­στρα­τη­γι­κά τους συμ­φέ­ρο­ντα με εκεί­να της Ρωσί­ας και της Κίνας.

«Κρί­σι­μο σύμ­μα­χο στο ΝΑΤΟ» χαρα­κτή­ρι­σε την Ελλά­δα ο Τζο Μπάι­ντεν, σύμ­φω­να με ενη­με­ρω­τι­κό σημεί­ω­μα του γρα­φεί­ου Τύπου του πρω­θυ­πουρ­γού. Επι­πλέ­ον, το σημεί­ω­μα ανα­φέ­ρει ακό­μα ότι ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος «υπο­γράμ­μι­σε τη σημα­σία της αμυ­ντι­κής συνερ­γα­σί­ας των δύο χωρών, με αιχ­μή τη φιλο­ξε­νία των αμε­ρι­κα­νι­κών δυνά­με­ων στη Σού­δα». Ο Λευ­κός Οίκος σε δελ­τίο Τύπου ανα­φέ­ρει πως ο Τζο Μπάι­ντεν εξέ­φρα­σε στον Κυριά­κο Μητσο­τά­κη την ελπί­δα του ότι θα επι­κρα­τή­σει στα­θε­ρό­τη­τα στην Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Την προ­θυ­μία της κυβέρ­νη­σής του για βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή στα επι­κίν­δυ­να σχέ­δια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με στό­χο τη γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση των συμ­φε­ρό­ντων της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης κατέ­δει­ξε για ακό­μα μια φορά ο Κ. Μητσοτάκης.

Σύμ­φω­να με το κυβερ­νη­τι­κό ενη­με­ρω­τι­κό σημεί­ω­μα, ο πρω­θυ­πουρ­γός εξέ­φρα­σε «την ετοι­μό­τη­τα της Ελλά­δας για στε­νή συνερ­γα­σία με τις ΗΠΑ στα διε­θνή φόρα, με στό­χο την προ­ά­σπι­ση των κοι­νών αξιών των δύο χωρών, με έμφα­ση στα ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα και την κατα­πο­λέ­μη­ση της κλι­μα­τι­κής αλλαγής».

Σε ανάρ­τη­ση στο Twitter ο Κ. Μητσο­τά­κης έγρα­ψε πως «είχα μία θερ­μή και εποι­κο­δο­μη­τι­κή επι­κοι­νω­νία με τον Αμε­ρι­κα­νό πρό­ε­δρο, Τζο Μπάι­ντεν. Συζη­τή­σα­με εκτε­νώς τους κοι­νούς δεσμούς ανά­με­σα στα έθνη μας, με αφορ­μή την 200ή επέ­τειο από την Ελλη­νι­κή Επα­νά­στα­ση, αλλά και τη σημα­σία της διαρ­κούς ενί­σχυ­σης της συνερ­γα­σί­ας μας».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο