Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για καροτόσουπα

Υλικά:

• 2 κ.σ. λάδι καρύδας
• 1 κρεμ­μύ­δι ψιλοκομμένο
• 6 φλ. καρό­τα σε φέτες
• 3 1/2 φλ. ζωμός λαχανικών
• 425 γρ. γάλα καρύδας
• 1 1/2 κ.σ. τζίν­τζερ τριμμένο
• 1 κ.σ. σκό­νη κάρι
• 1/2 κ.γ. μπούκοβο
• αλά­τι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσα­ρό­λα ζέστα­νε το λάδι καρύ­δας και σοτά­ρι­σε το κρεμ­μύ­δι σε μέτρια φωτιά για περί­που επτά λεπτά. Πρό­σθε­σε τα καρό­τα και σοτά­ρι­σε για άλλα πέντε λεπτά.

Ρίξε το ζωμό στην κατσα­ρό­λα μαζί με το γάλα καρύ­δας, το τζί­ντερ, το κάρι και το μπούκοβο.

Σκέ­πα­σε με το καπά­κι και σιγό­βρα­σε για περί­που 15 λεπτά. Όταν μαλα­κώ­σουν τα καρό­τα, λιώ­σε τα υλι­κά προ­σε­κτι­κά με το ραβδο­μπλέ­ντερ μέχρι να γίνει η σού­πα λεία. Σέρ­βι­ρε με
φρε­σκο­τριμ­μέ­νο πιπέ­ρι και φρέ­σκα βότανα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο