Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά

Υλικά:

• 300 γρ. μοσχα­ρί­σιο κιμά
• 2 κ.σ. μαϊ­ντα­νό ψιλοκομμένο
• 1 μικρό κρεμ­μύ­δι τριμμένο
• 1 κ.σ. μπούκοβο
• 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
• 1 κ.γ. κίμι­νο τριμμένο
• 1 κ.γ. κόλια­ντρο τριμμένο
• αλά­τι, πιπέρι

Για τη συνοδεία:
πιπε­ριές, ντο­μά­τα, μαϊ­ντα­νός, κρεμ­μύ­δι, πίτες

Εκτέλεση:

Ζυμώ­νου­με τον κιμά με όλα τα υλι­κά για αρκε­τή ώρα, ώστε να ανα­μει­χθούν ομοιό­μορ­φα. Πλά­θου­με μακρό­στε­να κεμπάπ με πάχος 3 εκ. Αφή­νου­με τα κεμπάπ να στα­θούν του­λά­χι­στον 1 ώρα πριν τα ψήσου­με. Μπο­ρού­με να τα περά­σου­με σε ξύλι­να σου­βλά­κια ή να τα ψήσου­με όπως είναι. Τα ψήνου­με σε σχά­ρα στα κάρ­βου­να ή στο γκριλ του φούρ­νου ή σε τηγά­νι με αυλάκια.

Τα τοπο­θε­τού­με πάνω σε ψημέ­νες πίτες΄και τα συνο­δεύ­ου­με με ντο­μά­τα κομ­μέ­νη σε μικρά κομ­μα­τά­κια ανα­κα­τε­μέ­νη με μαϊ­ντα­νό και κρεμ­μύ­δι ψιλο­κομ­μέ­νο και βάζου­με δίπλα ψημέ­νες πιπεριές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο