Υλικά:
• 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
• 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
• 1 κ.σ. μπούκοβο
• 1 κ.σ. ξερό δυόσμο
• 1 κ.γ. κίμινο τριμμένο
• 1 κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
• αλάτι, πιπέρι
Για τη συνοδεία:
πιπεριές, ντομάτα, μαϊντανός, κρεμμύδι, πίτες
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά για αρκετή ώρα, ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ με πάχος 3 εκ. Αφήνουμε τα κεμπάπ να σταθούν τουλάχιστον 1 ώρα πριν τα ψήσουμε. Μπορούμε να τα περάσουμε σε ξύλινα σουβλάκια ή να τα ψήσουμε όπως είναι. Τα ψήνουμε σε σχάρα στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου ή σε τηγάνι με αυλάκια.
Τα τοποθετούμε πάνω σε ψημένες πίτες΄και τα συνοδεύουμε με ντομάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια ανακατεμένη με μαϊντανό και κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζουμε δίπλα ψημένες πιπεριές.