Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για κουραμπιέδες με ελαιόλαδο

Γιορ­τές χωρίς κου­ρα­μπιέ­δες και μελο­μα­κά­ρο­να γίνε­ται; Δε γίνε­ται. Γι’ αυτό δεί­τε τα υλι­κά, δια­βά­στε τις οδη­γί­ες εκτέ­λε­σης και ξεκι­νή­στε τη διαδικασία.

Υλικά:

•2 φλ. ελαιόλαδο
•1/3 φλ. ζάχα­ρη άχνη + επι­πλέ­ον για πασπάλισμα
•1 κρό­κο αβγού
•1 λεμό­νι, ξύσμα
•2 κ.σ. κονιάκ
•3 φλ. (400γρ.) αλεύ­ρι για όλες τις χρήσεις
•1 ½ κ.γ. μπέι­κιν πάουντερ
•1 φλ. ψημέ­να αμύ­γδα­λα, ψιλοκομμένα
•1 βανίλια

Εκτέλεση:

Προ­θερ­μαί­νου­με το φούρ­νο στους 180 βαθ­μούς Κελσίου.

Σε ένα μπολ βάζου­με το ελαιό­λα­δο, τη ζάχα­ρη άχνη, τον κρό­κο του αβγού και χτυ­πά­με πολύ καλά.

Προ­σθέ­του­με το κονιάκ, τη βανί­λια, το ξύσμα λεμο­νιού, τα αμύ­γδα­λα και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζου­με το αλεύ­ρι και το μπέι­κιν πάου­ντερ και ανα­κα­τεύ­ου­με να ενω­θούν. Προ­σθέ­του­με στα­δια­κά το μείγ­μα αλευ­ριού και μπέι­κιν πάου­ντερ και ανα­κα­τεύ­ου­με με μία σπάτουλα.

Πλά­θου­με τη ζύμη σε μικρές μπα­λί­τσες και τις τοπο­θε­τού­με σε σει­ρά σε ταψί στρω­μέ­νο με αντι­κολ­λη­τι­κό χαρ­τί ψησίματος.

Ψήνου­με σε προ­θερ­μα­σμέ­νο φούρ­νο στους 180 βαθ­μούς Κελ­σί­ου για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφαι­ρού­με το ταψί από το φούρ­νο και τους αφή­νου­με στην άκρη να κρυώσουν.

Πασπα­λί­ζου­με τους κου­ρα­μπιέ­δες με ζάχα­ρη άχνη και σερβίρουμε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο