Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για Μύδια αχνιστά

Συντα­γή για Μύδια αχνι­στά: Υλι­κά: 1 κιλό φρέ­σκα μύδια με το κέλυ­φος, μισό φλυ­τζά­νι του τσα­γιού ελαιό­λα­δο, ένα φλυ­τζά­νι λευ­κό ξηρό κρα­σί, μία κου­τα­λιά της σού­πας χυμό λεμο­νιού, μισό φλυ­τζά­νι της σού­πας ψιλο­κομ­μέ­νο μαϊ­ντα­νό, μισή κου­τα­λιά της σού­πας μου­στάρ­δα και μισή κου­τα­λιά ψιλο­κομ­μέ­νο σκόρδο.

Εκτέ­λε­ση: Καθα­ρί­ζου­με τα μύδια κάτω από τη βρύ­ση, τα ξεπλέ­νου­με καλά και αφαι­ρού­με το χνού­δι με χοντρό σύρ­μα ώστε να γυα­λί­σουν. Τα αχνί­ζου­με σε κατσα­ρό­λα, όπου ρίχνου­με μαζί το κρα­σί, το λάδι, το σκόρ­δο, τη μου­στάρ­δα και το πιπέ­ρι. Μετά από λίγο ρίχνου­με τον μαϊ­ντα­νό και τα αφή­νου­με στη φωτιά για περί­που 15 λεπτά.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο