Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για ριζότο με κοτόπουλο

Υλικά:

• 1 στή­θος κοτόπουλο
• 1 κρεμμύδι
• 1 κ.σ. βού­τυ­ρο φρέσκο
• 1 φλι­τζά­νι ρύζι καρ­να­ρό­λι (ή άλλο κατάλ­λη­λο ρύζι)
• 1/2 κόκ­κι­νη πιπεριά
• 1/2 κίτρι­νη πιπεριά
• 1/2 πορ­το­κα­λί πιπεριά
• αλά­τι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βρά­ζου­με το κοτό­που­λο σε ένα κατσα­ρο­λά­κι με 1 λίτρο νερό.

Μόλις είναι έτοι­μο (το δοκι­μά­ζου­με αν τρυ­πιέ­ται εύκο­λα), βγά­ζου­με το κοτό­που­λο από το κατσα­ρο­λά­κι και το κόβου­με σε μικρά κομ­μά­τια. Το ζωμό το φυλά­με χωριστά.

Σε ένα μεγά­λο τηγά­νι ή κατά προ­τί­μη­ση σε ένα γουόκ τσι­γα­ρί­ζου­με το βού­τυ­ρο με το κρεμ­μύ­δι και τις πιπε­ριές (αν θέλε­τε μπο­ρεί­τε να προ­σθέ­σε­τε και μερι­κούς κόκ­κους καλα­μπό­κι). Μόλις μαλα­κώ­σουν τα υλι­κά προ­σθέ­του­με το ρύζι ωμό και τσι­γα­ρί­ζου­με για 2–3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέ­χεια ρίχνου­με λίγο από το ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυ­φθεί το ρύζι.

Μόλις το ρύζι απορ­ρο­φή­σει το ζωμό προ­σθέ­του­με το κοτό­που­λο, αλά­τι και πιπέ­ρι. Συνε­χί­ζου­με ρίχνο­ντας λίγο-λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δηλα­δή προ­σθέ­του­με λίγο ζωμό, μόλις απορ­ρο­φη­θεί δοκι­μά­ζου­με το ρύζι, αν δεν είναι έτοι­μο ρίχνου­με κι άλλο ζωμό κ.ο.κ. Δεν χρειά­ζε­ται να χρη­σι­μο­ποι­ή­σου­με όλο το ζωμό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο