Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για την κερκυραϊκή μαγειρίτσα τσιλιχούρδα

Συντα­γή Μαγει­ρί­τσας: Ασχέ­τως πίστης πολ­λοί είναι οι λάτρεις της μαγει­ρί­τσας το Σάβ­βα­το μετά την Ανά­στα­ση. Η συντα­γή από τόπο σε τόπο ποι­κί­λει, όμως όποια και να δοκι­μά­σου­με αν προ­σέ­ξου­με στην παρα­σκευή της θα είναι νόστιμη.

Ταπει­νή η κατα­γω­γή της μαγει­ρί­τσας, μα νόστι­μη και θρε­πτι­κή.

Υλικά:

•2 συκω­τα­ριές αρνί­σιες και εντεράκια
•1 ματσά­κι άνη­θο ψιλοκομμένο
•1/2 ματσά­κι μαϊ­ντα­νό ψιλοκομμένο
•8 φρέ­σκα κρεμ­μυ­δά­κια ψιλοκομμένα
•1 ποτη­ρά­κι λευ­κό κρασί
•3 σκε­λί­δες σκόρδο
•4 κ.σ. ελαιόλαδο
•χυμός από 1–2 λεμόνια
•αλά­τι
•πιπέ­ρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Για την κερ­κυ­ραϊ­κή μαγει­ρί­τσα τσι­λι­χούρ­δα πρώ­τα πρέ­πει να πλύ­νου­με με άφθο­νο νερό τις συκω­τα­ριές και τα εντε­ρά­κια. Τα κόβου­με σε μεγά­λες μπου­κιές. Σε βαθύ τηγά­νι τα σοτά­ρου­με με το ελαιό­λα­δο για 10’ και ρίχνου­με όλα τα μυρω­δι­κά, αλά­τι και πιπέ­ρι. Ανα­κα­τεύ­ου­με και σβή­νου­με με το κρα­σί. Προ­σθέ­του­με ζεστό νερό μέχρι να μισο­σκε­πά­σει το φαγη­τό. Βρά­ζου­με μέχρι να μαλα­κώ­σουν και να χυλώ­σει η σάλ­τσα. Πριν από το τέλος ρίχνου­με το χυμό λεμο­νιού και αφή­νου­με να πάρει μια βρά­ση. Σερ­βί­ρου­με αμέσως.

Καλή σας όρεξη

Καλό Πάσχα

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο