Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για χταπόδι ξυδάτο λαδορίγανη

Συντα­γή για χτα­πό­δι ξυδά­το λαδο­ρί­γα­νη: Υλι­κά: χτα­πό­δι (περί­που 2 κιλά), μισό φλι­τζά­νι τσα­γιού ξύδι, άλλο τόσο λευ­κό ξηρό κρα­σί, μισό φλυ­τζά­νι τσα­γιού ελαιό­λα­δο, 10 κόκ­κους πολύ­χρω­μα πιπέ­ρια, ένα φύλ­λο δάφ­νης, μία σκε­λί­δα σκόρ­δο και λίγη ρίγανη.

Εκτέ­λε­ση: Πλέ­νου­με το χτα­πό­δι, αφού αφαι­ρέ­σου­με τα μάτια και το δόντι και στη συνέ­χεια το βάζου­με σε κατσα­ρό­λα και το αφή­νου­με να σιγο­βρά­σει σε μέτρια φωτιά μόνο με τα νερά του. Μετά από περί­που μισή ώρα ρίχνου­με το ξύδι, το κρα­σί, το πιπέ­ρι, τη δάφ­νη και το σκόρ­δο και το αφή­νου­με να βρά­σει. Δοκι­μά­ζου­με με ένα μαχαί­ρι και αν τρυ­πιέ­ται εύκο­λα, τότε το χτα­πό­δι είναι έτοι­μο. Το κατε­βά­ζου­με από τη φωτιά και το αφή­νου­με να κρυώ­σει. Στη συνέ­χει το κόβου­με σε μικρά κομ­μά­τια, προ­σθέ­του­με το λάδι και το πασπα­λί­ζου­με με ρίγα­νη για να το σερ­βρί­ρου­με. Μπο­ρεί να δια­τη­ρη­θεί στο ψυγείο για αρκε­τές ημέρες.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο