Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΝΤΑΓΗ για λικέρ ροδιού

Άφθο­να τα ρόδια αυτή την επο­χή. Οι καρ­ποί της ροδιάς ωρι­μά­ζουν το φθι­νό­πω­ρο και συλ­λέ­γο­νται πριν αρχί­σουν οι βρο­χές. Συλ­λέ­γο­νται και απο­θη­κεύ­ο­νται μέχρι να χρη­σι­μο­ποι­η­θούν ή φαγωθούν.

Εμείς προ­τεί­νου­με, προς αξιο­ποί­η­ση των ροδιών, ένα λικέρ ροδιού το οποίο μπο­ρού­με να το απο­λαύ­σου­με όλο το χρόνο.

Η συνταγή

Υλι­κά:

•1 κού­πα σπό­ροι ροδιού
•1 κού­πα ούζο (τσί­που­ρο)
•1 κού­πα ζάχαρη
•2 ξυλά­κια κανέλας
•3–4 γαρύφαλλα
•2–3 φιλα­ρά­κια αρμπαρόριζα

Εκτέ­λε­ση:

Μετρά­με τους σπό­ρους από τα ρόδια, το ούζο και τη ζάχα­ρη σε κούπα.

Μία κού­πα σπό­ρους αντι­στοι­χεί σε μια κού­πα ούζο και σε μια κού­πα ζάχαρη.

Σε μια κατσα­ρό­λα βάζου­με το ούζο, τη ζάχα­ρη τους σπό­ρους ροδιού και την κανέ­λα, γαρύ­φαλ­λα και αρμπαρόριζα.

Βάζου­με την κατσα­ρό­λα στη φωτιά, ανα­κα­τεύ­ου­με και μόλις αρχί­σει να βρά­ζει (περί­που ένα 10 λεπτό) βγά­ζου­με την κατσα­ρό­λα από τη φωτιά. Αφή­νου­με όλα τα υλι­κά μέσα. Σκε­πά­ζου­με την κατσα­ρό­λα με το καπά­κι της και την αφή­νου­με για 24 ώρες.

Μόλις περά­σουν οι 24 ώρες περ­νά­με από σου­ρω­τή­ρι και μετά από χαρ­τί καφέ φίλ­τρου. Τοπο­θε­τού­με σε μπου­κά­λια μόλις κρυώ­σει και το λικέρ είναι έτοιμο!

Εις υγεί­αν

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο