Συνταγή της Ελένης Σπυράτου //
Είμαι από την Κεφαλονιά και εκεί τρώμε πολύ την κρεατόπιτα!!!!
Για την Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα το φύλλο της πίτας πρέπει να είναι χειροποίητο και θέλει κάποια πείρα για να πετύχει πράγμα απολύτως απαραίτητο για την σωστή Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα!!!!
Η επιλογή του κρέατος είναι μια ακόμη ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου φαγητού καθώς στο νησί χρησιμοποιείται το τράγιο κρέας (εννοείται να είναι σχετικά τρυφερό και να μην έχει μυρωδιά)σε συνδυασμό με λίγο χοιρινό, αν δεν βρούμε τράγιο ή δεν είναι όπως το θέλουμε τότε χρησιμοποιούμε μοσχάρι με λίγο χοιρινό, επίσης το μοσχάρι επίσης πρέπει να είναι τρυφερό!!!
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας πολύ καλά και το κόβουμε μικρά κομμάτια που τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα (το κρέας πρέπει να είναι περίπου ένα κιλό για το τράγιο ή το μοσχάρι και μισό κιλό για το χοιρινό).
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μια κούπα ρύζι Καρολίνα, δύο αυγά, τρεις κουταλιές κεφαλοτύρι, τέσσερις σκελίδες σκόρδο, μια ολόκληρη κονσέρβα ντοματακι, λίγο μαϊντανό, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισή κούπα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και η γέμιση είναι έτοιμη!!!!
Για το φύλλο χρησιμοποιούμε τρεις κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μισή κούπα ελαιόλαδο, ένα φλιτζανάκια (του καφέ) κρασι και αλάτι!!!!
Ζυμώνουμε τα υλικά και φτιάχνουμε δύο ζύμες (Μια πάνω και μια κάτω) Στρώνουμε τη μια ζύμη κάτω την απλώνουμε καλά και τοποθετούμε από πάνω τη γέμιση μας. Πάνω από τη γέμιση τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο και το τρυπάμε λίγο από πάνω. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στο φούρνο για τρία τέταρτα στους 180 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!!!