Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταξιούχοι: Διεκδικούμε ανυποχώρητα τους μόχθους μιας ζωής

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε λίγο πριν τις 4 το από­γευ­μα η συνά­ντη­ση εκπρο­σώ­πων της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Αγώ­να των συντα­ξιού­χων με τους υπουρ­γούς Γ. Γερα­πε­τρί­τη, Άκη Σκέρ­τσο και Γιάν­νη Βρούτση.

Όπως δήλω­σε εκ μέρους της ΣΕΑ, ο Δήμος Κου­μπού­ρης, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ, «θέσα­με το αίτη­μά μας να συνα­ντη­θού­με με τον πρω­θυ­πουρ­γό και μας υπο­σχέ­θη­καν ότι αυτή η συνά­ντη­ση θα είναι μέσα στον Γενάρη».

«Θέσα­με όλα τα ζητή­μα­τα, τα οποία είναι και αρμο­διό­τη­τα του κ. πρω­θυ­πουρ­γού να μας δοθούν απα­ντή­σεις. Οι απα­ντή­σεις που πήρα­με ήταν ότι η κυβέρ­νη­ση θα κατα­θέ­σει νομο­σχέ­διο ασφα­λι­στι­κό μέσα στον Γενά­ρη, μας είπαν ότι τα ανα­δρο­μι­κά τα οποία θα προ­κύ­ψουν για τις επι­κου­ρι­κές συντά­ξεις, αν προ­κύ­ψουν από το ΣτΕ, να μην τρέ­χουν σε δικη­γό­ρους οι συντα­ξιού­χοι, θα απο­δο­θούν σε όλους» είπε ο Δ. Κου­μπού­ρης, τονί­ζο­ντας «εμείς ζητή­σα­με να απο­δο­θούν τώρα χωρίς δίκες και προ­α­παι­τού­με­να και η κυβέρ­νη­ση να ανα­λά­βει την πολι­τι­κή ευθύνη».

suntaxiouxoi6

«Επί­σης κάνα­με γνω­στό ότι διεκ­δι­κού­με όλα μας τα αιτή­μα­τα, δεν κάνου­με σε τίπο­τα πίσω και φυσι­κά επι­μέ­νου­με το σύστη­μα ασφά­λι­σης να είναι απο­κλει­στι­κά δημό­σιο κοι­νω­νι­κό και να υπη­ρε­τεί τα συμ­φέ­ρο­ντα των εργα­ζο­μέ­νων και όχι των ιδιω­τι­κών ασφα­λι­στι­κών εται­ρειών» πρόσθεσε.

«Θα θέσου­με στον πρω­θυ­πουρ­γό βεβαί­ως όλα τα αιτή­μα­τα για­τί δεν πήρα­με απά­ντη­ση, π.χ. για το δώρο που το διεκ­δι­κού­με άμε­σα και το έχου­με πλη­ρώ­σει σε όλη μας την ζωή» σημεί­ω­σε, ενώ ερω­τη­θείς σχε­τι­κά, απά­ντη­σε «για το δώρο δεν μας απά­ντη­σαν, δεν είπαν ότι θα δοθεί δώρο τώρα, και εν πάση περι­πτώ­σει δεν είναι αρμο­διό­τη­τα των ιδί­ων, αλλά του κ. πρωθυπουργού».

«Ο αγώ­νας θα συνε­χι­στεί το επό­με­νο διά­στη­μα για τα ζητή­μα­τα της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης, αλλά και για τα συντα­ξιου­χι­κά ζητή­μα­τα, τα ζητή­μα­τα που οι συντα­ξιού­χοι έχουν δεχτεί τα μεγα­λύ­τε­ρα πλήγ­μα­τα το προη­γού­με­νο διά­στη­μα. Δεν είμα­στε της λογι­κής “ότι έγι­νε, έγι­νε”, διεκ­δι­κού­με ότι μας αφαι­ρέ­θη­κε, είναι δικά μας χρή­μα­τα, δεν τα δανει­στή­κα­με από κανέ­να, είναι από το μόχθο μιας ζωής και θα τα διεκ­δι­κή­σου­με μέχρι τέλους» κατέ­λη­ξε ο Δ. Κουμπούρης.

suntaxiouxoi7

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο