Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταξιούχοι: Σάββατο 14 Δεκέμβρη στις 12.30μμ — Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αθήνα στα Προπύλαια

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEEΔημο­σί­ουΠΟΣΕ ΟΑΕΕΕΛΤΑΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικη­γό­ρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠΕΣΤΑΜΕΔΕ.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 12.30
ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Πάρτε όλοι μέρος μαζικά στον αγώνα να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας άρπαξαν και συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις. Ότι με αγώνα, σκληρή δουλειά και θυσίες κατακτήσαμε, πληρώσαμε με τον ιδρώτα και το αίμα μιας ζωής. Ότι με την βία μας άρπαξαν δεν μας χάρισαν, δεν το δανειστήκαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν και τα διεκδικούμε στο ακέραιο. Να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδη­γούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα την Κοινωνική Ασφάλιση για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Μετά τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια σε όλη την χώρα από κοινού με το εργατικό λαϊκό κίνημα στις 30 Νοέμβρη, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας.

Να βάλου­με τέλος στη αυτα­πά­τες στην αδια­φο­ρία τον συμ­βι­βα­σμό απέ­να­ντι στις θανα­τη­φό­ρες συνε­χό­με­νες αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές όλων των κυβερ­νή­σε­ων.

Μόνο ο οργα­νω­μέ­νοι μαζι­κός αγώ­νας μπο­ρεί να ματαιώ­σει ια σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης που αξιο­ποιεί τις απο­φά­σεις του Συμ­βου­λί­ου της Επι­κρά­τειας για τον νόμο — λαι­μη­τό­μο του Κατρού­γκα­λου, προ­κει­μέ­νου να προ­χω­ρή­σουν στην επό­με­νη (πρά­ξη) του έργου, που έχου­με δει όλα αυτά τα χρό­νια περί νέου. δίκαιου και βιώ­σι­μου Ασφα­λι­στι­κού, αφή­νο­ντας άθι­κτο ότι μέχρι σήμε­ρα μας έχουν αφαιρέσει.

Οι κατακτήσεις, που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε για να εξασφαλίσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μαζί η κοινωνική ασφάλιση που ιδιωτικοποιείται.

Οι ψεύ­τι­κες ελπί­δες που καλ­λιερ­γού­νται από μερί­δα ΜΜΕ-Τύπου, που εξω­ρα­ΐ­ζουν τις αντι­συ­ντα­ξιου­χι­κές πολι­τι­κές και τις απο­φά­σεις των δικα­στη­ρί­ων, έπε­σαν στον καιά­δα μαζί με τους καλε­σμέ­νους τους που καθη­με­ρι­νά που­λούν μέσω μεγα­λο­δι­κη­γο­ρι­κών γρα­φεί­ων ανα­δρομικά και εκα­τομ­μύ­ρια επι­στρο­φές που ποτέ οι συντα­ξιού­χοι δεν έλαβαν.

Ό,τι κατα­φέ­ρα­με μέχρι σήμε­ρα και ό,τι πήραν οι συντα­ξιού­χοι όπως: συντά­ξεις χηρεί­ας, μη περι­κο­πή προ­σω­πι­κή δια­φο­ρά και αφο­ρο­λο­γή­του, επι­στρο­φή από κρα­τή­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης στις επι­κου­ρι­κές και υγεία, το κατα­φέ­ρα­με για όλους τους συντα­ξιού­χους μέσα από τους αδιά­κο­πους αγώ­νες μας. Κανέ­να δικα­στή­ριο δεν έχει δώσει πίσω ούτε ένα Ευρώ, παρά ότι χιλιά­δες συντα­ξιού­χοι δεν μας άκου­σαν και πλή­ρω­σαν αδρό τα μεγο­λο­δι­κη­γο­ρι­κά γραφεία.

Μπρο­στά στην λαί­λα­πα που έρχε­ται εμείς οι συντα­ξιού­χοι πού έχου­με βιώ­σει για πολ­λά χρό­νια όλες αυτές τις θανα­τη­φό­ρες πολι­τι­κές εκτι­μά­με ότι το σκη­νι­κό που χτί­ζε­ται και προετοι­μάζει τα νέα δει­νά για συντα­ξιού­χους και ασφα­λι­σμέ­νους, μόνο ο μαζι­κός αγώ­νας παντού μπο­ρεί να ανατρέξει.

Αγώνες μαζικοί, οργανωμένοι παντού, για:

  • Να επι­στρα­φούν όλα τα κλεμ­μέ­να — κου­ρε­μέ­να απο­θε­μα­τι­κά των Ταμεί­ων με ανακεφαλαιοποί­ηση τους.
  • Πλή­ρη απο­κα­τά­στα­ση όλων των περι­κο­πών, νομο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση της 13ης και 14ης σύντα­ξης. Μπρο­στά στα Χρι­στού­γεν­να άμε­ση κατα­βο­λή του δώρου.
  • Αυξή­σεις στους μισθούς και στις συντά­ξεις, στη βάση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών της εργα­τι­κής ‑λαϊ­κής οικο­γέ­νειας και όχι με συν­θή­κες του προη­γού­με­νου αιώ­να, δου­λειάς σε άθλια συν­θή­κες ως τα βαθιά γερά­μα­τα. Κατώ­τε­ρη κύρια σύντα­ξη 600 ευρώ, κατώ­τε­ρο μισθό 751 ευρώ.
  • Να απο­δο­θούν άμε­σα χωρίς προ­α­παι­τού­με­να, όσα παρά­νο­μα και αυθαί­ρε­τα έχουν παρακρα­τηθεί σε κύριες — επι­κου­ρι­κές συντάξεις.
  • Άμε­ση κατα­βο­λή κύριων και επι­κου­ρι­κών συντά­ξε­ων σε όσους εκκρε­μεί η κατα­βο­λή τους. Εφά­παξ και Επι­κου­ρι­κές να απο­δί­δο­νται ανε­ξάρ­τη­τα από την έκδο­ση της ορι­στι­κής από­φα­σης της κύ­ριας σύντα­ξης. Άμε­ση πρό­σλη­ψη προ­σω­πι­κού στον ΕΦΚΑ.
  • Άμε­ση χρη­μα­το­δό­τη­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό για κάλυ­ψη όλων των ανα­γκών των δημό­σιων δομών. Την δωρε­άν παρο­χή όλων των ιατρι­κών και εξε­τα­στι­κών επι­σκέ­ψε­ων, της φαρ­μα­κευ­τι­κής και νοσο­κο­μεια­κής αγωγής.
  • Την επα­να­λει­τουρ­γία όλων των δομών υγεί­ας που έκλει­σαν και των μονά­δων που καταργή­θηκαν. Την άμε­ση πρό­σλη­ψη του ανα­γκαί­ου ιατρι­κού, παραϊ­α­τρι­κού και βοη­θη­τι­κού προσωπικού.
  • Κατάρ­γη­ση των κρα­τή­σε­ων για την υγεία στις κύριες και επι­κου­ρι­κές συντάξεις.
  • Μεί­ω­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης στα 60 για τους άνδρα, στα 55 για τις γυναί­κα. Με 5 χρό­νια λιγό­τε­ρης δου­λειάς γη τα βαρέα και ανθυ­γιει­νά επαγγέλματα.

Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα εκπληρώνει τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και όχι τα κέρδη των ολίγων.

Πάρτε όλοι μαζικά αγωνιστικά μέρος στον αγώνα για να αποτρέψουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και να διεκδικήσουμε ότι με την βία μας έχουν αρπάξει το Σάββατο 14/12/19 ώρα 12.30 μμ στην Αθήνα στα Προπύλαια και την πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο