Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ): «Το σίχαμα της δημοσιογραφίας ξαναχτύπησε!»

«Έχα­σε την ψυχραι­μία του ο γνω­στός κοντυ­λο­φό­ρος, αλλά θα χάσει και τον ύπνο του από τους αγώ­νες που θα ξεσπά­σουν το επό­με­νο διά­στη­μα και την επι­τυ­χία της μεγά­λης απερ­γί­ας και των συλ­λα­λη­τη­ρί­ων στις 9 Νοέμ­βρη» σχο­λιά­ζει η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να Ανα­πή­ρων (ΣΕΑΑΝ) για τον δημο­σιο­γρά­φο της εφη­με­ρί­δας «ΤΑ ΝΕΑ» Ηλ. Κανέλ­λη, ο οποί­ος μέσα από τη στή­λη του λοι­δο­ρεί τη δρά­ση φορέ­ων του ανα­πη­ρι­κού κινή­μα­τος, των γονιών και πρω­το­βάθ­μιων σωμα­τεί­ων εκπαι­δευ­τι­κών για τα μεγά­λα ζητή­μα­τα της ειδι­κής αγωγής.

Η ΣΕΑΑΝ σημειώνει:

«Το σίχα­μα της δημο­σιο­γρα­φί­ας ξανα­χτύ­πη­σε! Ο γνω­στός Ηλί­ας Κανέλ­λης της εφη­με­ρί­δας “ΤΑ ΝΕΑ” που λοι­δο­ρεί τον καθέ­να που διεκ­δι­κεί, πολύ περισ­σό­τε­ρο αυτούς που αγω­νί­ζο­νται συλ­λο­γι­κά χρό­νια τώρα υπε­ρα­σπί­ζο­ντας της οικο­γέ­νειές τους, από τις επι­πτώ­σεις από την κρί­ση, την παν­δη­μία και σήμε­ρα από την ακρί­βεια και τον πόλε­μο, γνω­στό ”παπα­γα­λά­κι” της πολι­τι­κής ”ληστέψ­τε τους πολ­λούς για να αυγα­τέ­ψουν τα κέρ­δη των λίγων” κάτω από τη φωτο­γρα­φία με το πανό των εκπαι­δευ­τι­κών που δια­δή­λω­ναν μαζί με τα ΑΜΕΑ και τους γονείς ενά­ντια στην απα­ρά­δε­κτη κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί στην ειδι­κή αγω­γή, έβα­λε την παρα­κά­τω χαι­ρέ­κα­κη λεζά­ντα: “Αφό­του έπα­ψαν να μπο­ρούν να κλεί­νουν τον δρό­μο έχα­σαν κι οι ίδιοι το κέφι τους”.

Κου­βέ­ντα βέβαια για τα στοι­χεία που έδι­νε η ανα­κοί­νω­ση για τα προ­βλή­μα­τα την ειδι­κής αγω­γής. Για τα 1.000 παι­διά με ανα­πη­ρία μόνο στην Αττι­κή που δεν πάνε σχο­λείο ακό­μα, για τα επι­κίν­δυ­να κτί­ρια ή για τα σχο­λεία σε container για τα παι­διά με αναπηρία.

Κατα­λα­βαί­νου­με την αγα­νά­κτη­ση του Ηλία Κανέλ­λη των “Νέων”. Ξέρεις τι είναι να προ­σπα­θείς εσύ και η φυλ­λά­δα σου να μπο­για­τί­σεις ένα σύστη­μα, να το φτια­σι­δώ­νεις, να το εμφα­νί­ζεις ως ευαί­σθη­το για τις ευπα­θείς και ευά­λω­τες ομά­δες και να έρχο­νται τώρα τα ΑμεΑ και οι εκπαι­δευ­τι­κοί και να σου ξεσκί­ζουν τη μάσκα της υπο­κρι­σί­ας και της απά­της; Πολύ περισ­σό­τε­ρα δεν περι­μέ­να­με από τον δημο­σιο­γρά­φο των “Νέων” να ασχο­λη­θεί ούτε για­τί υπάρ­χουν τόσα παι­διά με ανα­πη­ρία στη χώρα μας, ενώ αν είχα­με ένα άλλο σύστη­μα πολι­τι­κής πρό­λη­ψης της ανα­πη­ρί­ας σαν βάση του συστή­μα­τος υγεί­ας αλλά και προ­στα­σί­ας της ζωής των παι­διών στα σχο­λεία και στα κέντρα άθλη­σης των εργα­ζο­μέ­νων στους τόπους δου­λειάς αλλά και στους δρό­μους από τα ατυ­χή­μα­τα οι ανά­πη­ροι θα ήταν πολύ λιγότεροι».

902.gr

Ένα δημο­σιο­γρα­φι­κό σούρ­γε­λο ονό­μα­τι Ηλί­ας Κανέλ­λης λοι­δο­ρεί τις δρά­σεις για τα δικαιώ­μα­τα των παι­διών με αναπηρίες!

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο