Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Διαμαρτυρία στο υπ. Υγείας για την απαράδεκτη απόφαση περικοπής των αναλώσιμων για τους διαβητικούς

Σε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο υπουρ­γείο Υγεί­ας σήμε­ρα στη 1 μ.μ. προ­χω­ρά η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Αγώ­να Ανα­πή­ρων (ΣΕΑΑΝ) απαι­τώ­ντας από την κυβέρ­νη­ση να πάρει πίσω την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση, για περι­κο­πές των ανα­λώ­σι­μων υψη­λής τεχνο­λο­γί­ας για τους διαβητικούς.

«Τα παι­διά μας, οι άνθρω­ποι μας δεν μπαί­νουν στο ζύγι της πολί­τι­κης της κυβέρ­νη­σης, στη λογι­κή κόστους οφέ­λους» τονί­ζει η ΣΕΑΑΝ και σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­σή της:

«Στις 8 Αυγού­στου, δημο­σιεύ­τη­κε από­φα­ση του ΕΟΠΥΥ, που μειώ­νει την απο­ζη­μί­ω­ση για τους αισθη­τή­ρες νέας τεχνο­λο­γί­ας που λει­τουρ­γούν με τις σύγ­χρο­νες αντλί­ες εν είδη τεχνη­τού παγκρέ­α­τος, για τους δια­βη­τι­κούς τύπου Α. Η μεί­ω­ση αυτή φτά­νει περί­που τα 130€ το μήνα, μιας και η απο­ζη­μί­ω­ση από 45€ ανά αισθη­τή­ρα πηγαί­νει στα 20€. Για να λει­τουρ­γή­σει η αντλία, ο ασθε­νής χρειά­ζε­ται 5 αισθη­τή­ρες το μήνα. Οι αισθη­τή­ρες αυτοί, είναι άκρως απα­ραί­τη­τοι, για­τί λει­τουρ­γούν μέσω εφαρ­μο­γής στο κινη­τό τηλέ­φω­νο, και μπο­ρεί ο ίδιος ο ασθε­νής, ο φρο­ντι­στής ‚πολύ περισ­σό­τε­ρο ο γονιός των παι­διών να επέμ­βαι­νε, όταν το παι­δί πάει να κάνει υπο­γλυ­και­μία και κιν­δυ­νεύ­ει να πέσει σε κώμα.

Τα παιδιά μας οι άνθρωποι μας σε κίνδυνο

Η κυβέρ­νη­ση, όπως και όλες οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις που χρό­νια τώρα μέσω των κανο­νι­σμών των παρο­χών του ΕΟΠΥΥ, το γνω­στό ΕΚΠΥ, προ­χω­ρούν βήμα βήμα μέσω των περι­κο­πών, τη λογι­κή ενός ελά­χι­στου πακέ­του παρο­χών και από κει και πέρα ο καθέ­νας ανά­λο­γα με το πορ­το­φό­λι του θα έχει και τις ανά­λο­γες παρο­χές. Άλλω­στε, η ίδια η από­φα­ση του ΕΟΠΥΥ, ομο­λο­γεί ότι στη­ρί­ζε­ται στους νόμους όλων των τελευ­ταί­ων κυβερ­νή­σε­ων και στη λογι­κή των κλει­στών προ­ϋ­πο­λο­γι­σμών. Στα πλαί­σια αυτά, εξο­μοιώ­νει την απο­ζη­μί­ω­ση των αισθη­τή­ρων προς τα κάτω με το κόστος των παρο­χών των ται­νιών μέτρη­σης σακ­χά­ρου γενι­κό­τε­ρα για τους δια­βη­τι­κούς όπως οι ίδιοι παραδέχονται.

Πέρα για πέρα αντι­δρα­στι­κή και προ­κλη­τι­κά ταξι­κή η παρα­πά­νω από­φα­ση. Για τα παι­διά των εργα­ζό­με­νων, για τους εργα­ζό­με­νους, για τους φτω­χούς οι κατα­κτή­σεις της επι­στή­μης όπως είναι οι νέοι τύποι των αντλιών ρύθ­μι­σης σακ­χά­ρου δεν θα είναι δια­θέ­σι­μοι. “Όποιος θέλει να πάει στην ελεύ­θε­ρη αγο­ρά να τ’ αγο­ρά­σει!!”, “500 ευρώ για την αντλία το πολύ ενώ αυτή στοι­χί­ζει 7.000 ευρώ και 20 ευρώ για τον αισθη­τή­ρα ενώ στοι­χί­ζει 50 ευρώ”.

Άλλω­στε, αυτή τη λογι­κή έχουν δοκι­μά­σει στο πετσί τους οι ανα­σφά­λι­στοι δια­βη­τι­κοί που κατα­τα­λαι­πω­ρού­νται για τα φάρ­μα­κά τους και τα ανα­λώ­σι­μα, και άλλοι χρό­νια πάσχο­ντες, ενώ ουσια­στι­κά έχουν απο­κλει­στεί από τις σύγ­χρο­νες μεθό­δους αντι­με­τώ­πι­σης του δια­βή­τη, αφού μόνο σε ελά­χι­στες περι­πτώ­σεις κάτω από ειδι­κές δια­δι­κα­σί­ες, δίνο­νται κάποιες εγκρί­σεις για αντλί­ες, μετρη­μέ­νες στα δάκτυ­λα, όταν μόνο τα παι­διά με δια­βή­τη τύπου Α υπο­λο­γί­ζο­νται σε μερι­κές χιλιάδες.

Μόνο με τον αγώνα μας μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τον εαυτό μας, τους ανθρώπους μας.

Αγω­νι­ζό­μα­στε, διεκ­δι­κού­με σε αυτά που σήμε­ρα η σύγ­χρο­νη επι­στή­μη επι­τάσ­σει να έχουν πρό­σβα­ση όλοι όσοι τα έχουν ανά­γκη .

Ορθώ­νου­με ανά­στη­μα, μέσα από τις Επι­τρο­πές Αγώ­να Γονιών, τη ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο Σύλ­λο­γο Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων ΑΜΕΑ νομού Αττι­κής και Νήσων, μέσα από τους Συλ­λό­γους των Χρο­νί­ως Πασχό­ντων για να παρ­θεί πίσω η απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση, με αγω­νι­στι­κές παρεμ­βά­σεις που θα γίνουν το αμέ­σως επό­με­νο διά­στη­μα. Ξεκι­νά­με με παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας την Δευ­τέ­ρα 22 Αυγού­στου στη 1 μ.μ. στο υπουρ­γείο Υγείας.

Ούτε ευρώ, από τις τσέ­πες των γονιών των λαϊ­κών οικο­γε­νειών για τα ανα­λώ­σι­μα που σήμε­ρα είναι απα­ραί­τη­τα για κάθε παι­δί, για τον κάθε δια­βη­τι­κό , που τα έχει ανά­γκη. Δεν θα επι­τρέ­ψου­με σε κανέ­ναν να απο­κλεί­σει από τα σύγ­χρο­να επι­τεύγ­μα­τα της ιατρι­κής επι­στή­μης, της τεχνο­λο­γί­ας, τους πάσχο­ντες από δια­βή­τη, τα παι­διά μας. Δεν θα τους αφή­σου­με να κόβουν τα ανα­γκαία μέσα για την προ­στα­σία της ζωής, της υγεί­ας των χρο­νί­ως πασχό­ντων και από την άλλη να πρι­μο­δο­τούν μεγά­λους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους με δις. εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ.

Ο οργα­νω­μέ­νος συλ­λο­γι­κός αγώ­νας μόνη διέξοδος.

Δωρε­άν όλα τα σύγ­χρο­να θερα­πευ­τι­κά μέσα, φάρ­μα­κα, αντλί­ες νέας τεχνο­λο­γί­ας, ανα­λώ­σι­μα, εξε­τά­σεις για όσους πάσχουν από δια­βή­τη, είτε είναι ασφα­λι­σμέ­νοι, είτε είναι ανασφάλιστοι.

Κανέ­νας δια­χω­ρι­σμός, καμία εξαί­ρε­ση, κανέ­νας αποκλεισμός.

Κανέ­να πλαφόν.

Γεν­ναία χρη­μα­το­δό­τη­ση του ΕΟΠΥΥ από τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό.

Οι άνθρωποί μας, τα παιδιά μας δεν είναι αναλώσιμοι».

Κάλε­σμα συμ­με­το­χή απευ­θύ­νει και ο Ενιαί­ος Σύλ­λο­γος Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων ΑμΕΑ Αττι­κής και νήσων.Την κινη­το­ποί­η­ση στη­ρί­ζει και η Επι­τρο­πή Μητέ­ρων με παι­διά με διαβήτη

ΠΑΜΕ: Να δια­τί­θε­νται δωρε­άν τα ανα­λώ­σι­μα όσων πάσχουν από διαβήτη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο