Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης: «Σήμερα ο Άλκης, αύριο εμείς; Ας γίνει η αφορμή να αλλάξουμε τον κόσμο» (VIDEO–ΦΩΤΟ)

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης, στη Χαριλάου, όπου κατέθεσαν λουλούδια, καταδικάζοντας την αποτρόπαια δολοφονία.

Οι μαθη­τές έγρα­ψαν στο σημείο το σύν­θη­μα «Σήμε­ρα ο Άλκης, αύριο εμείς; Ας γίνει η αφορ­μή να αλλά­ξου­με τον κόσμο!».

Παράλ­λη­λα, κρέ­μα­σαν κοντά στο σημείο ένα πανό της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Μαθη­τών που έγρα­φε «Δεν ξεχνά­με. Σήμε­ρα ο Άλκης, αύριο εμείς; Όχι! Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Η Ελί­να Βαλε­το­πού­λου, μέλος της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Μαθη­τών Θεσ­σα­λο­νί­κης, δήλω­σε πως οι μαθη­τές φωνά­ζουν δυνα­τά το σύν­θη­μα «Σήμε­ρα ο Άλκης, αύριο εμείς; Ας γίνει η αφορ­μή να αλλά­ξου­με τον κόσμο!» και δίνουν ένα «ηχη­ρό μήνυ­μα απέ­να­ντι στη βία, απέ­να­ντι σε αυτό το απο­τρό­παιο γεγο­νός».

Επί­σης, πρό­σθε­σε πως οι μαθη­τές θα συνε­χί­σουν το επό­με­νο διά­στη­μα με πολύ­μορ­φες δρά­σεις σε όλα τα σχο­λεία και τόνι­σε την ανά­γκη της μαζι­κής συμ­με­το­χής των μαθη­τών στο αυρια­νό αντι­φα­σι­στι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο που οργα­νώ­νουν η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, τα Σωμα­τεία και οι άλλοι μαζι­κοί φορείς στις 5 μ.μ. στην πλα­τεία Εύο­σμου.

Ανά­λο­γες δρά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες έγι­ναν σήμε­ρα σε πολ­λά σχο­λεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης, ύστε­ρα από κάλε­σμα της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Μαθητών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο