Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντονιστικό μαθητών: Στο δρόμο του αγώνα πάλι θα μας βρουν, όσο στα αιτήματά μας δεν απαντούν

Τους χιλιά­δες μαθη­τές που συμ­με­τεί­χαν στις μαζι­κές και μαχη­τι­κές πορεί­ες στο κέντρο της Αθή­νας στη Θεσ­σα­λο­νί­κη και σε άλλες πόλεις της χώρας, χαι­ρε­τί­ζει η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Αθή­νας τονί­ζο­ντας ότι «οι μαζι­κές και μαχη­τι­κές πορεί­ες μας ήταν η απά­ντη­ση στην υπουρ­γό και την κυβέρ­νη­ση λίγες ώρες μετά τις δηλώ­σεις τους. Τα δίκαια αιτή­μα­τά μας ακού­στη­καν δυνα­τά και παντού. Όλοι ανα­γνω­ρί­ζουν το δίκαιο αγώ­να μας. Ότι και να γίνει… είμα­στε ήδη νικητές!».

Η Συντο­νι­στι­κή Επι­τρο­πή Μαθη­τών Αθή­νας, καλεί τους μαθη­τές να οργα­νώ­σουν από αύριο Γενι­κές Συνε­λεύ­σεις και μαθη­τι­κές εκλο­γές στα σχο­λεία τους, για την ανά­δει­ξη αγω­νι­στι­κών μαθη­τι­κών συμβουλίων.

Καλεί σε μαζι­κή συμ­με­το­χή εκλεγ­μέ­νους 15μελών, εκπρο­σώ­πους των δεκά­δων τοπι­κών συντο­νι­στι­κών να συμ­με­τέ­χουν στην ανοι­χτή συνε­δρί­α­ση της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής το Σάβ­βα­το 3 Οκτώ­βρη στις 6 μ.μ. στο προ­αύ­λιο της Γκρά­βας, για τη συνέ­χι­ση της δρά­σης τους.

Στην ανα­κοί­νω­σή της μετα­ξύ άλλων η Επι­τρο­πή Σημειώνει:

«Κού­λη, Κερα­μέ­ως ακού­στε το καλά: Οι μαθη­τές στο δρό­μο, ακό­μα μια φορά!

Έχου­με βρε­θεί αντι­μέ­τω­ποι με την αστυ­νο­μία, εισαγ­γε­λείς, διευ­θυ­ντές Βθμιας και σχο­λεί­ων, δεχό­μα­στε εκβια­σμό από την υπουρ­γό για απου­σί­ες, κόψι­μο εκδρο­μών, χαρα­κτη­ρι­σμό στη δια­γω­γή μας. Απλά για­τί διεκ­δι­κού­με όσα έπρε­πε να έχει κάνει το υπουρ­γείο ήδη.. όχι να λέμε εμείς να κάνει! Σήμε­ρα, θέλη­σαν μέχρι και να “θάψουν” τη μαθη­τι­κή πορεία μας, προ­βάλ­λο­ντας μεμο­νω­μέ­νες ενέρ­γειες που προ­σπα­θού­σαν να τη δια­λύ­σουν, που καμία σχέ­ση δεν έχουν με εμάς και τους αγώ­νες μας.

Τίπο­τα από αυτά δεν πιάνει!

Το σχέ­διο τους το μπλο­κά­ρα­με φωνά­ζο­ντας δυνα­τά και μαχη­τι­κά τα συν­θή­μα­τα μας.

Σε όλους αυτούς που προ­σπα­θούν να μας φιμώ­σουν, που απει­λούν λέμε: Οι μαθη­τές δεν μασά­με. Αυτά δεν πιά­νουν σε εμάς!

Έχου­με δίκιο! Όσο η κυβέρ­νη­ση δεν απα­ντά­ει θα μας βρί­σκουν συνέ­χεια απέ­να­ντι τους!

Συνε­χί­ζου­με με μεγα­λύ­τε­ρο πεί­σμα τον αγώ­να μας.

Στο δρό­μο του αγώ­να πάλι θα μας βρουν, όσο στα αιτή­μα­τά μας δεν απαντούν».

Δια­βά­στε εδώ ολό­κλη­ρη την ανακοίνωση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο