Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδία: Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» της Air India Express — Στους 18 οι νεκροί

Ανα­κτή­θη­καν από το σημείο του αερο­πο­ρι­κού δυστυ­χή­μα­τος του ινδι­κού επι­βα­τι­κού αερο­σκά­φους της Air India Express ο κατα­γρα­φέ­ας δεδο­μέ­νων πτή­σε­ως και ο κατα­γρα­φέ­ας συνο­μι­λιών του πλη­ρώ­μα­τος στο πιλο­τή­ριο, σύμ­φω­να με δήλω­ση υψη­λό­βαθ­μου αξιω­μα­τού­χου της Γενι­κής Διεύ­θυν­σης Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρί­ας της Ινδίας.

Με το αερο­σκά­φος, που συνε­τρί­βη την Παρα­σκευή, εν μέσω σφο­δρής βρο­χό­πτω­σης στην πόλη Κόζι­κοντ, επα­να­πα­τρί­ζο­νταν Ινδοί που είχαν εγκλω­βι­στεί στο Ντου­μπάι λόγω της πανδημίας. 

Στο μετα­ξύ, σύμ­φω­να με νεό­τε­ρη ενη­μέ­ρω­ση οι νεκροί ανέρ­χο­νται σε 18. Η πτή­ση μετέ­φε­ρε 190 άτο­μα συνο­λι­κά, επι­βά­τες και πλήρωμα.

Ο πιλό­τος του αερο­πλά­νου και ο συγκυ­βερ­νή­της ήταν μετα­ξύ αυτών που έχα­σαν τη ζωή τους, όταν το αερο­σκά­φος ξέφυ­γε από τον διά­δρο­μο προ­σγεί­ω­σης και κόπη­κε στα δύο, δήλω­σε στο Reuters ο επι­κε­φα­λής της περιο­χής Μαλα­πού­ραμ στη νότια πολι­τεία της Κερά­λα, K. Γκοπαλακρίσναν.

«Όλοι οι επι­βά­τες έχουν μετα­φερ­θεί σε νοσο­κο­μεία και υπο­βάλ­λο­νται επί­σης σε τεστ για COVID-19», σημεί­ω­σε.

Το Boeing-737 ξέφυ­γε από διά­δρο­μο προ­σγεί­ω­σης του αερο­δρο­μί­ου Καλι­κούτ όταν προ­σέ­κρου­σε με τη μύτη στο έδαφος.

Ο υπουρ­γός Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρί­ας, Χάρ­ντεπ Σινγκ Πού­ρι δήλω­σε χθες ότι οι αρχές κατά­φε­ραν να σώσουν τους περισ­σό­τε­ρους επι­βά­τες επει­δή το αερο­πλά­νο δεν έπια­σε φωτιά ενώ κατέ­βαι­νε στην πλα­γιά στο τέλος του διαδρόμου.

Η συντρι­βή αυτή του αερο­σκά­φους είναι το χει­ρό­τε­ρο αερο­πο­ρι­κό δυστύ­χη­μα που έχει σημειω­θεί στην Ινδία από το 2010, όταν μια άλλη πτή­ση της ίδιας εται­ρεί­ας, που προ­ερ­χό­ταν και εκεί­νη από το Ντου­μπάι, ξέφυ­γε από τον διά­δρο­μο προ­σγεί­ω­σης στην πόλη Μάν­γκα­λορ με απο­τέ­λε­σμα να σκο­τω­θούν 158 άνθρωποι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο