Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συρία: Επίθεση των αντικαθεστωτικών στο Χαλέπι με τοξικό άεριο

Η κυβέρ­νη­ση της Συρί­ας αλλά και η Ρωσία κατη­γό­ρη­σαν σήμε­ρα τους αντι­κα­θε­στω­τι­κούς για τον βομ­βαρ­δι­σμό της πόλης του Χαλε­πί­ου με βλή­μα­τα που περιεί­χαν αέριο χλω­ρί­ου, δηλη­τη­ριά­ζο­ντας πάνω από 100 ανθρώπους.

Επι­κα­λού­με­νο ιατρι­κές πηγές, το επί­ση­μο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Sana μετέ­δω­σε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα ότι είναι «107 τα περι­στα­τι­κά με συμ­πτώ­μα­τα ασφυ­ξί­ας», μετά έναν πρώ­το απο­λο­γι­σμό που έκα­νε λόγο για 50 τραυ­μα­τί­ες. Από την πλευ­ρά του, το Συρια­κό Παρα­τη­ρη­τή­ριο Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των, που πρό­σκει­ται στην αντι­πο­λί­τευ­ση, έκα­νε λόγο για «94 κρούσματα».

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας υπο­στή­ρι­ξε σε δήλω­σή του ότι η χημι­κή επί­θε­ση πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από μία περιο­χή στην ζώνη απο­κλι­μά­κω­σης του Ιντλίμπ που ελέγ­χε­ται από τους ενό­πλους της οργά­νω­σης του Μετώ­που «αλ Νόσρα».

A man breathes through an oxygen mask inside a hospital after what the Syrian state media said was a suspected toxic gas attack in Aleppo, Syria November 24, 2018. Picture taken November 24, 2018. SANA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THIS IMAGE

Το ρωσι­κό ΥΠΑΜ ανέ­φε­ρε επί­σης, ότι προ­γραμ­μα­τί­ζει να μιλή­σει με την Άγκυ­ρα για το περι­στα­τι­κό αυτό, καθώς η Τουρ­κία έχει ανα­λά­βει ρόλο εγγυ­η­τή, για την τήρη­ση της εκε­χει­ρί­ας από την ένο­πλη αντι­πο­λί­τευ­ση της Συρίας.

«Σύμ­φω­να με τις προ­κα­ταρ­κτι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες που έχου­με, επι­βε­βαιώ­νε­ται κυρί­ως από τα συμ­πτώ­μα­τα της δηλη­τη­ρί­α­σης μετα­ξύ των θυμά­των της επί­θε­σης, ότι τα βλή­μα­τα που χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν για τον βομ­βαρ­δι­σμό κατοι­κη­μέ­νων περιο­χών στο Χαλέ­πι, περιεί­χαν αέριο χλω­ρί­ου», τόνι­σε στην δήλω­σή του ο Ρώσος υπο­στρά­τη­γος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο