Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑίικη ξετσιπωσιά στο φόντο της ανείπωτης τραγωδίας

Αντί να ρίξουν τα μού­τρα τους και να δεί­ξουν λίγο σεβα­σμό για την τρα­γω­δία, για την οποία ευθύ­νε­ται και η κυβέρ­νη­σή τους, τα δια­δι­κτυα­κά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκί­νη­σαν χθες να δια­κι­νούν αθλιό­τη­τες σε βάρος του ΚΚΕ. Δια­κι­νούν στο Ίντερ­νετ το ψέμα ότι το ΚΚΕ το Φλε­βά­ρη του 2017 κατα­ψή­φι­σε στη Βου­λή τη μονι­μο­ποί­η­ση 2.160 πυρο­σβε­στών που πρό­τει­νε η κυβέρνηση.

Ποια είναι η αλή­θεια την οποία οι ανώ­νυ­μοι συκο­φά­ντες της Κομουν­δού­ρου δια­στρέ­φουν; Ότι το Φλε­βά­ρη του 2017 η κυβέρ­νη­ση έφε­ρε στη Βου­λή νομο­σχέ­διο, με το οποίο από τους συνο­λι­κά 5.000 πεντα­ε­τείς πυρο­σβέ­στες των οποί­ων η θητεία έλη­γε, μετέ­τρε­πε τους 2.160 σε τριε­τείς και για τους υπό­λοι­πους ανα­νέ­ω­νε την 5ετία. Άρα η «μονι­μο­ποί­η­ση» που δήθεν κατα­ψή­φι­σε το ΚΚΕ είναι «κου­ρα­φέ­ξα­λα».

Αυτή η ανα­νέ­ω­ση των συμ­βά­σε­ων προ­φα­νώς δεν έλυ­νε το πρό­βλη­μα αυτών των ανθρώ­πων οι οποί­οι είχαν αίτη­μα να προ­σλη­φθούν με μόνι­μες και στα­θε­ρές σχέ­σεις εργα­σί­ας, κάτι που άλλω­στε απα­ντά­ει και στις σημε­ρι­νές ανά­γκες για να καλυ­φθούν τα κενά του Σώματος.

Τότε το ΚΚΕ κατέ­θε­σε τρο­πο­λο­γία με την οποία πρό­τει­νε τη μονι­μο­ποί­η­ση όλων των συμ­βα­σιού­χων πυρο­σβε­στών και την πρό­σλη­ψή τους στην Πυρο­σβε­στι­κή, με μόνι­μες και στα­θε­ρές σχέ­σεις εργα­σί­ας. Η κυβέρ­νη­ση, απορ­ρί­πτο­ντας αυτήν την τρο­πο­λο­γία, δεν την έφε­ρε καν για συζή­τη­ση, παρό­λο που είχε βρει καθο­λι­κή απο­δο­χή από τους 5ετείς πυρο­σβέ­στες που βρί­σκο­νταν τότε σε κινη­το­ποι­ή­σεις και ζητού­σαν μάλι­στα να γίνει απο­δε­κτή στη Βουλή.

Συνε­πώς, αν κάποιος το Φλε­βά­ρη του 2017 απέρ­ρι­ψε τη μονι­μο­ποί­η­ση, αυτή ήταν η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ και όχι το ΚΚΕ!

Τελι­κά η (μερι­κή) μονι­μο­ποί­η­ση έγι­νε το Μάρ­τη του 2018, την οποία μάλι­στα η κυβέρ­νη­ση την έκα­νε μόνο για 2.186 «τριε­τείς» και όχι για όλους, αφού τους 5ετείς τους δια­τη­ρεί ως 5ετείς. Την πρό­τα­ση αυτή προ­φα­νώς το ΚΚΕ την υπερ­ψή­φι­σε και μάλι­στα το Γρα­φείο Τύπου έβγα­λε ανα­κοί­νω­ση για το ζήτη­μα, που έγρα­φε μετα­ξύ άλλων: «Η μονι­μο­ποί­η­ση των 2.186 τριε­τών πυρο­σβε­στών με την έκδο­ση της σχε­τι­κής Κοι­νής Υπουρ­γι­κής Από­φα­ση απο­τε­λεί μια θετι­κή εξέ­λι­ξη γι’ αυτούς και τις οικο­γέ­νειές τους. Είναι απο­τέ­λε­σμα μακρό­χρο­νων αγώ­νων των πυρο­σβε­στών που στα­θε­ρά και ατα­λά­ντευ­τα στή­ρι­ξε το ΚΚΕ, απαι­τώ­ντας με Ερω­τή­σεις και Τρο­πο­λο­γί­ες στη Βου­λή, με παρεμ­βά­σεις του δια­χρο­νι­κά στις κυβερ­νή­σεις, με ανα­κοι­νώ­σεις του, με έμπρα­κτη στή­ρι­ξη των κινη­το­ποι­ή­σε­ων των πυρο­σβε­στών για την ικα­νο­ποί­η­ση του συγκε­κρι­μέ­νου αιτή­μα­τος. Ωστό­σο, το συγκε­κρι­μέ­νο μέτρο δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει ότι παρα­μέ­νει το μεγά­λο πρό­βλη­μα της πλή­ρους εργα­σια­κής απο­κα­τά­στα­σης των υπο­λοί­πων 1.800 πεντα­ε­τών και 1.260 επο­χι­κών πυρο­σβε­στών, που δυστυ­χώς παρα­μέ­νουν υπό καθε­στώς ανασφάλειας».

Όλοι οι πυρο­σβέ­στες γνω­ρί­ζουν την αλή­θεια και τη συνε­πή στά­ση του Κόμ­μα­τος για τα προ­βλή­μα­τά τους.

Τα όσα γρά­φουν τα έμμι­σθα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ­πα­γάν­δα γκε­μπε­λι­κού τύπου, μια πραγ­μα­τι­κή αθλιό­τη­τα ειδι­κά στο φόντο της προ­χθε­σι­νής τραγωδίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο