Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συριζαίοι και χρυσαυγίτες χέρι-χέρι στην επιχείρηση συκοφάντησης του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας

Η πρό­σφα­τη ελε­ει­νή προ­σπά­θεια των έμμι­σθων δια­δι­κτυα­κών τρω­κτι­κών του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν λάσπη ενά­ντια στον κομ­μου­νι­στή δήμαρ­χο Πάτρας Κώστα Πελε­τί­δη φαί­νε­ται πως βρί­σκει μιμη­τές στο νεο­να­ζι­στι­κό από­πα­το της εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής. 

Έτσι, τη γκε­μπε­λί­στι­κη αθλιό­τη­τα των συρι­ζαί­ων έσπευ­σαν να υιο­θε­τή­σουν — ποιοί άλλοι; — τα φασι­στοει­δή της συμ­μο­ρί­ας του Μιχα­λο­λιά­κου. Σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία και φασί­στες, άλλω­στε, έχουν μακρά ιστο­ρία κοι­νών αγώ­νων ενά­ντια στους κομ­μου­νι­στές, κι’ ας παρι­στά­νουν τους δήθεν ορκι­σμέ­νους εχθρούς. 

Τι έγρα­ψαν, λοι­πόν, τα ναζι­στι­κά απο­λει­φά­δια με αφορ­μή τη φωτο­γρα­φία της χει­ρα­ψί­ας του δημάρ­χου Πάτρας με τον πρό­ε­δρο της ΝΔ; Ότι οι κομ­μου­νι­στές «χαριε­ντί­ζο­νται στα σαλό­νια της μπουρ­ζουα­ζί­ας ακό­μα και με τους πιο σκλη­ρούς εκπρο­σώ­πους του κατεστημένου». 

Βέβαια, το να μιλά­νε για «χαριε­ντι­σμούς με το κατε­στη­μέ­νο» τα ναζι­στι­κά μαντρό­σκυ­λα των μεγα­λο­βιο­μη­χά­νων και των εφο­πλι­στών, οι μπρά­βοι των καπι­τα­λι­στών και του αστι­κού συστή­μα­τος, είναι το λιγό­τε­ρο γελοίο. Όπως κατα­γέ­λα­στη είναι και η προ­σπά­θεια τους να μιμη­θούν τους συρι­ζαί­ους στην αντι-ΚΚΕ προ­πα­γάν­δα, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας φωτο­γρα­φί­ες από κοι­νω­νι­κές εκδηλώσεις. 

Η ουσία του όλου ζητή­μα­τος είναι η αγω­νιώ­δης προ­σπά­θεια των βαστά­ζων του σάπιου εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος — είτε προ­έρ­χο­νται από την κυβερ­νώ­σα σοσιαλ­δη­μο­κρα­τία, είτε από την εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στο­συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής — να χτυ­πή­σουν, να συκο­φα­ντή­σουν, να υπο­νο­μεύ­σουν τους κομ­μου­νι­στές και το ΚΚΕ. 

Σε αυτήν τους τη βρώ­μι­κη προ­σπά­θεια, τα τσι­ρά­κια του κεφα­λαί­ου και των αμε­ρι­κα­νο­ευ­ρω­παί­ων ιμπε­ρια­λι­στών, αρι­στε­ρής, δεξιάς και ακρο­δε­ξιάς προ­έ­λευ­σης, θα πάρουν την απά­ντη­ση τους όταν έρθει η ώρα από το οργα­νω­μέ­νο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνημα. 

Υ.Γ: «Με τις υγεί­ες σας», φασισταριά…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο