Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα «νέο κόμμα» ακόμη πιο όμοιο με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ

Ως λίπα­σμα για τις νέες εκλο­γι­κές αυτα­πά­τες που σκορ­πί­ζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την ενί­σχυ­ση συνο­λι­κά του δίπο­λου ανά­με­σα στον ίδιο και τη ΝΔ θα αξιο­ποι­η­θούν οι εσω­κομ­μα­τι­κές εκλο­γές που έγι­ναν στο κόμ­μα της αξιω­μα­τι­κής αντιπολίτευσης.

Στις εκλο­γές «από τη βάση» για το νέο πρό­ε­δρο (μονα­δι­κός υπο­ψή­φιος ήταν ο Αλ. Τσί­πρας) και τη νέα Κεντρι­κή Επι­τρο­πή προ­σήλ­θαν και ψήφι­σαν 150.000. Από αυτούς, οι 110.000 ήταν νέα μέλη. Στις εκλο­γές μπο­ρού­σε να ψηφί­σει οποιοσ­δή­πο­τε εγγρα­φό­ταν ακό­μα και την ώρα της κάλπης!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμε­ρα, είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώ­το κόμ­μα και με δια­φο­ρά στις επό­με­νες εκλο­γές, όπο­τε κι αν απο­φα­σί­σει να στή­σει κάλ­πες ο κ. Μητσο­τά­κης», δήλω­σε ο Αλ. Τσί­πρας, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι πια ένα άλλο κόμ­μα», ένα «κόμ­μα μαζι­κό, λαϊ­κό, νεα­νι­κό, σύγ­χρο­νο και ριζοσπαστικό».

Εν ολί­γοις είναι ένα κόμ­μα που δεν έχει να ζηλέ­ψει τίπο­τα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που πρώ­τοι είχαν χρη­σι­μο­ποι­ή­σει αυτές τις δήθεν «αμε­σο­δη­μο­κρα­τι­κές» δια­δι­κα­σί­ες για να δώσουν την ψευ­δαί­σθη­ση της λαϊ­κής συμ­με­το­χής και τελι­κά να ενι­σχύ­σουν μια λογι­κή που θέλει τον λαό στο περι­θώ­ριο, «εκλο­γι­κή πελα­τεία» που θα «μιλά­ει» μόνο κάθε τέσ­σε­ρα χρό­νια και μετά θα είναι στον κανα­πέ να δέχε­ται μοι­ρο­λα­τρι­κά τα χτυ­πή­μα­τα από τις αντι­λαϊ­κές κυβερ­νή­σεις, περι­μέ­νο­ντας τον επό­με­νο «σωτή­ρα»…

Η εκλο­γι­κή αυτή δια­δι­κα­σία, όπου στέλ­νο­νταν σωρη­δόν τηλε­φω­νι­κά μηνύ­μα­τα για να ψηφί­σουν (ακό­μη και σε στε­λέ­χη άλλων κομ­μά­των), όπου τον πρώ­το λόγο είχαν οι μηχα­νι­σμοί και τα παρα­σκη­νια­κά παζά­ρια ήρθε ως συνέ­χεια των εκφυ­λι­στι­κών φαι­νο­μέ­νων στο συνέ­δριο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρό­κει­ται για δια­δι­κα­σί­ες που αν μη τι άλλο επι­βε­βαιώ­νουν πόσο μοιά­ζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα άλλα αστι­κά κόμ­μα­τα, σε σημείο που ξεπα­τι­κώ­νει τις δια­δι­κα­σί­ες τους, ενώ έρχο­νται να ενι­σχύ­σουν την λει­τουρ­γία του ως «αρχη­γι­κού» κόμ­μα­τος, στα πρό­τυ­πα των άλλων αστι­κών κομμάτων.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο