Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ: Οι παλιές «αγάπες» δεν ξεχνιούνται…

Με τον πρέ­σβη των ΗΠΑ συνα­ντή­θη­κε χτες ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσί­πρας, «για να συζη­τή­σου­με τη στή­ρι­ξη του ΣΥΡΙΖΑ στη διαρ­κώς ανο­δι­κή τρο­χιά των σχέ­σε­ων ΗΠΑ — Ελλά­δας», όπως χαρα­κτη­ρι­στι­κά έγρα­ψε στο Twitter ο Τζ. Πάιατ, εμφα­νώς ικα­νο­ποι­η­μέ­νος για τη στή­ρι­ξη που παρέ­χει και ως αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση ο ΣΥΡΙΖΑ στην προ­ώ­θη­ση των αμε­ρι­κα­νι­κών συμφερόντων.

… Glad to meet with @atsipras to discuss Syriza support for continuing upward trajectory of US-Greece relations, the F16 upgrade program, the #MDCA update, opportunities for regional collaboration opened up by the Prespes Agreement, and the East Med.

«Ταμέ­νος» στα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέδια

Σύμ­φω­να με τον Αμε­ρι­κα­νό πρέ­σβη, στη συνά­ντη­ση συζη­τή­θη­καν η ανα­νέ­ω­ση της Στρα­τιω­τι­κής Συμ­φω­νί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ, που παρα­χω­ρεί επι­πλέ­ον βάσεις στις ΗΠΑ και την οποία είχε επε­ξερ­γα­στεί η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ πριν υπο­γρα­φεί από την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, «η ανα­βάθ­μι­ση των F‑16, οι ευκαι­ρί­ες περι­φε­ρεια­κής συνερ­γα­σί­ας που άνοι­ξε η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών και η Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειος». Περί Τουρ­κί­ας και Λιβύ­ης ο Αμε­ρι­κα­νός πρέ­σβης δεν ανέ­φε­ρε κάτι συγκεκριμένο.

Ο Αλέ­ξης Τσί­πρας σε δική του ανάρ­τη­ση στο «Facebook» ανέ­φε­ρε πως με τον Πάιατ «συζη­τή­σα­με για τις ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κές σχέ­σεις, το πλαί­σιο της συνερ­γα­σί­ας 3+1 με το Ισρα­ήλ και την Κύπρο, τις προ­ο­πτι­κές του αγω­γού East Med και την κλι­μά­κω­ση των παρά­νο­μων ενερ­γειών της Τουρ­κί­ας στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο με την υπο­γρα­φή της συμ­φω­νί­ας με τη σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της Λιβύ­ης».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο