Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΡΙΖΑ – Ότι πιο εκφυλισμένο και χυδαίο εμφανίστηκε στις γραμμές της ταξικής πάλης

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Ντρό­πια­σαν, κου­ρέ­λια­σαν, ποδο­πά­τη­σαν την έννοια της Αριστεράς. 

Στο όνο­μα της «αρι­στε­ρής κυβέρ­νη­σης» ανέ­λα­βαν να βγά­λουν εις πέρας την πιό βρώ­μι­κη δου­λειά για λογα­ρια­σμό του κεφα­λαί­ου, που ακό­μη και η πιο δεξιά κυβέρ­νη­ση θα αδυ­να­τού­σε να το πράξει.

Ταυ­τί­στη­καν με τις αντι­δρα­στι­κό­τε­ρες πολι­τι­κές που εφαρ­μό­στη­καν στη μετα­πο­λι­τευ­τι­κή Ελλά­δα. Απο­δεί­χθη­καν οι ικα­νό­τε­ροι στυ­λο­βά­τες του σάπιου καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος και οι καλύ­τε­ροι μαθη­τές των ιμπε­ρια­λι­στών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Κατά­φε­ραν να προ­κα­λέ­σουν στο εργα­τι­κό κίνη­μα μεγα­λύ­τε­ρη ζημιά απ’ όση το ΠΑΣΟΚ τις περα­σμέ­νες δεκα­ε­τί­ες. Εξα­γό­ρα­σαν και εξα­πά­τη­σαν λαϊ­κές συνει­δή­σεις. Πού­λη­σαν στο κεφά­λαιο τα όποια ψήγ­μα­τα ιδε­ο­λο­γι­κής αξιο­πρέ­πειας τους είχαν απομείνει.

Επι­χεί­ρη­σαν, με θρά­σος πρω­τό­γνω­ρο, να «ξεπλύ­νουν» τις βρω­μιές τους με στε­φά­νια στην Και­σα­ρια­νή και το Μπε­λο­γιάν­νη. Σαν λαθρε­πι­βά­τες της ιστο­ρί­ας προ­σπά­θη­σαν αναί­σχυ­ντα να οικειο­ποι­η­θούν τους αγώ­νες και τις θυσί­ες του ελλη­νι­κού κομ­μου­νι­στι­κού κινήματος. 

Το σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό μόρ­φω­μα του ΣΥΡΙΖΑ απο­δεί­χθη­κε στην πρά­ξη ότι πιο εκφυ­λι­σμέ­νο, ότι πιο χυδαίο εμφα­νί­στη­κε στις γραμ­μές της ταξι­κής πάλης. 

Αυτά, λοι­πόν, τα ρετά­λια της συμ­βι­βα­σμέ­νης «αρι­στε­ράς», της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, έχουν σήμε­ρα το απύθ­με­νο θρά­σος να κου­νά­νε το δάχτυ­λο στο ΚΚΕ και τους κομμουνιστές. 

Χωρίς ίχνος ντρο­πής ανα­γο­ρεύ­ουν την επαί­σχυ­ντη, αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κής κοπής συμ­φω­νία των Πρε­σπών σε… αντι-ιμπε­ρια­λι­στι­κή πρά­ξη, ψέγο­ντας το ΚΚΕ για… διο­λί­σθη­ση σε «εθνι­κι­στι­κές θέσεις»! Ποιοί; Αυτοί που το 1992 εκστα­σιά­ζο­νταν από τον παλ­μό των σκο­πια­νο­φά­γων συλ­λα­λη­τη­ρί­ων. Οι ίδιοι που συνυ­πήρ­ξαν κυβερ­νη­τι­κά με την ακρο­δε­ξιά του Καμμένου. 

Θα έρθει όμως ο και­ρός που τα πολι­τι­κά τέκνα των «Κύρ­κων», τα ταξι­κά ναυά­για που συνε­χί­ζουν να επι­πλέ­ουν στο βούρ­κο της αστι­κής πολι­τι­κής, θα πάρουν την απά­ντη­ση τους από το εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα, από τον ίδιο το λαό στις πλά­τες του οποί­ου παί­ζουν επι­κίν­δυ­να παιχνίδια.

____________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο